Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Waarom gaan vrouwen vreemd: de 10 meestvoorkomende redenen

Meestal zijn mannen het lijdend voorwerp als het vreemdgaan betreft, maar dit keer gaat het over vrouwen. Dit keer is de hamvraag: waarom gaan vrouwen vreemd? Volgens een enquête van een Brits huwelijksbureau zijn er genoeg vrouwen die vreemd gaan. Maar liefst 20%. Lees hieronder wat de meest voorkomende motieven voor vrouwen zijn om buiten de deur te snoepen. 

Waarom gaan vrouwen vreemd: de 10 meestvoorkomende redenen

Waarom gaan vrouwen vreemd: de 10 meestvoorkomende redenen

Waarom gaan vrouwen vreemd?

De aanwezigheid van Dr Love op Macblogster.nl stimuleert vrouwen verschillende vragen te stellen over mannen en vreemdgaan, maar waarom gaan vrouwen vreemd? Mogelijke antwoorden kwam ik een tijd geleden tegen op Nina.be:

1. Vrouwen die vreemd gaan willen wraak

“Mannen kunnen net zo trouw zijn als vrouwen, maar toch wordt overspel vooral gelinkt aan mannen”, zegt relatie-expert Seth Meyers. Heel wat vrouwen die bedrogen worden, aarzelen nochtans niet om hetzelfde te doen. Ze nemen wraak, want ze willen dat hun partner voelt hoeveel pijn het doet om bedrogen te worden.”

Lees ook: Ik ben onzeker over mijn uiterlijk, jij ook?

2. Vreemdgaan voor de kick

“Een affaire geeft aan veel vrouwen een kick”, zegt schrijfster Alisa Bowman. “Maar zelfs als een vrouw enkel overspel pleegt om te zien of ze ermee weg komt, wil ze toch niet dat haar man het ontdekt. Ze wil als het ware één vogel in haar hand en eentje in het bos.”

Anderen lazen ook
Wat te doen als je je partner wilt veranderen?

3. Overspel om haar ego te boosten

Waarom gaan vrouwen vreemd? Eén van de redenen is dat vrouwen zich weer speciaal en gewild willen voelen. “Als een man zijn vrouw verwaarloost of haar aanwezigheid vanzelfsprekend vindt, maakt dat haar erg kwetsbaar”, zegt ontrouw-experte Ruth Houston. Vrouwen die vreemd gaan beginnen meestal een affaire met een man die ze het gevoel geeft dat ze vrouwelijk zijn.

4. Vrouwen die vreemd gaan zijn opzoek naar ‘vlinders’

“Heel wat relaties komen na verloop van tijd in een sleur terecht. In die fase is het niet ongewoon dat vrouwen terugverlangen naar die eerste verliefdheid. “Voor koppels is het belangrijk om de chemie in stand te houden”, vindt dr. Bonnie Weil. Verrassend is dat huwelijken waarin geen ruzie wordt gemaakt, niet altijd beter zijn. “Conflicten creëren passie. Een ‘vriendelijk’ huwelijk heeft meer kans op overspel dan een huwelijk met af en toe een ruzietje.”

Lees ook: Bikini vrees: 9 op de 10 vrouwen wil niet in bikini op Instagram

5. Vreemdgaan om betrapt te worden

Getrouwde vrouwen gaan vreemd vanwege “een vlucht uit de realiteit” zegt Weil. “Als een vrouw kinderen heeft, voelt ze zich te schuldig om haar man te verlaten. De affaire is een manier om het schuldgevoel ten opzichte van haar kinderen te verzachten, omdat ze hoopt dat haar man het initiatief zal nemen om haar te verlaten.”

6. Overspel vanwege spannende seks

Waarom gaan vrouwen vreemd? Reden: koppels die al lang samen zijn, klagen vaak over hun saaie seksleven. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen zoeken daarom bevrediging bij iemand anders. “Vooral jongere vrouwen gaan vreemd omdat ze op seksueel vlak geen voldoening krijgen. Ze willen vaker seks of zijn nieuwsgierig naar hoe het met een andere man kan zijn”, zegt Bowman.

Anderen lazen ook
Welk advies geef jij: "mijn vriendin heeft te veel eisen!"

7. Vreemdgaan uit eenzaamheid

“Als een vrouw het gevoel heeft dat ze niets gemeen heeft met haar man, zal ze zich snel aangetrokken voelen tot iemand met dezelfde interesses”, vertelt Houston. “Zo’n emotionele affaire kan zich snel omzetten in seksueel overspel.” Weil beaamt dit: “heel wat vrouwen gaan vreemd om een leegte op te vullen, het verzacht hun gevoelens van eenzaamheid.”

8. Vreemdgaan om het verleden te herbeleven

Vrouwen die vreemd gaan, gaan vaak “een affaire aan met een ex-vriendje”, zegt Meyers. “Meestal gaat het echter niet om de ex zelf, maar wel om heimwee naar de vrouw die ze in die tijd waren. Zo’n affaire geeft een vrouw het gevoel dat ze weer echt leeft, ze voelt zich terug jong en aantrekkelijk.”

Lees ook: Mijn ervaring met acupunctuur (deel 1)

9. Sommige vrouwen gaan vreemd na een bijna-dood ervaring

“Een bijna-doodervaring of ernstige ziekte zorgt ervoor dat je gaat nadenken over je leven”, vertelt Meyers. “Heel wat vrouwen die geconfronteerd worden met hun sterfelijkheid, willen zo veel mogelijk genieten van het leven. Of dat nu met hun eigen man is of niet”, beaamt Bowman.

10. Overspel om aandacht te krijgen

Waarom gaan vrouwen vreemd: “te veel mannen vinden het vanzelfsprekend dat vrouwen het huishouden doen en voor de kinderen zorgen, bovenop hun full-time job”, vindt Weil. “Het enige wat vrouwen willen is wat appreciatie voor hun harde werk.” Volgens Houston is het gebrek daaraan een reden voor vrouwen die vreemd gaan. “Vrouwen willen een ‘bad boy’ die hun leven weer wat spannender maakt.”

Bron: Nina.be

Lees ook

Floradix ijzer-elixer: tegen vermoeidheid & slecht slapen Gespleten nagels voorkomen Hennepolie: vrij van stress en pijn dankzij CBD? Appelazijn gebruiken om af te vallen: hoe kan dit?


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Angela Loy says

  Vrouwen zullen hier over het algemeen nooit openlijk over praten, maar is dit herkenbaar voor veel vrouwen? Ik ben benieuwd.

 2. Mildred says

  ikwil niet in detail treden maar ik vind het echt herkenbaar. ik vraag me af welke 10 redenen mannen nodig hebben

 3. facebook_homemadepicturemania.saononac says

  Daar ben ik ook zeer benieuwd naar….. wat hebben mannen nodig…… Ik vindt dat vrouwen ook vrij gelaten moeten worden om niet alleen het huishouden te doen maar ook hobby’s te hebben en dat ze in hun vrije tijd ook met vriendinnen etc. om kan gaan om naar bv. de bioscoop te gaan of uit eten.
  Het hangt ook van je afkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.