Top

Oppepper nodig? Let’s Daytox!

Heb je last van een mentale of fysieke dip, dan adviseer ik je onder andere het boek Daytox van Kyra de Vreeze te lezen. Het gaat over hoe je op een fijne(re) manier een detox kunt doen, zonder het gevoel te hebben dat je jezelf van alles onthoudt.

Waarom een detox?

Daytox, oftewel detoxen, gaat over tijdelijk een eenvoudig eet- en leefpatroon toepassen om jezelf op lichamelijk of geestelijk vlak te reinigen. Zie het als een soort vasten. Je kiest zelf of je de nadruk wil leggen op het geestelijke of lichamelijke aspect.

Na een detox kuur voel je jezelf helder, schoon en energiek, je kunt je beter concentreren en bent positief geïnspireerd. Denk nu niet gelijk, “ach vasten, dat is toch alleen voor gelovigen of voor mensen die zich terugtrekken in een ver weg gelegen zonnig oord?” Nee vasten, doe je vanaf nu gewoon thuis met het zeven dagen daytox boek.

Een plezierig detox

Detoxen is niet alleen maar jezelf van alles onthouden en streng zijn voor jezelf. Je mag jezelf best verwennen met bijvoorbeeld een heerlijke massage, een sauna (doet wonderen voor je bloedcirculatie) of een ontspannende yoga oefening. Draai muziek met een beat langzamer dan je hartslag, daar wordt je rustig van. Verwen je huid eens met een overheerlijke scrub van honing, kokosrasp en rietsuiker. Dit kun je zelf maken.

Anderen lazen ook
Personal trainer via de app: Willeke Zorg Workout Club

Pepermuntolie

Heb je het gevoel dat je misselijk wordt tijdens jouw daytox? Druppel dan wat pepermuntolie op je slapen en onder je neus en de misselijkheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Bovendien heeft pepermuntolie ook nog eens een ontspannende werking.

Wonderdrankje made at home

Start niet gelijk rigoureus met daytox, maar begin met een pretox, zodat je lichaam langzaam aan wordt voorbereid op wat komen gaat. Een pretox kan al bestaan uit minder koffie, bijvoorbeeld twee in plaats van 5 kopjes, minder vlees, alleen kip, minder suikers, dus geen snoep of jam. Bouw zo af dat je aan het eind van de week geen koffie meer drinkt.

Lauwwarm water

Wat ten alle tijden genuttigd kan worden is groente (liefst gestoomd) en drink veel water en/of kruidenthee. Drink elke ochtend lauwwarm water, want dat bevordert de stoelgang en citroensap draagt bij aan de verwijdering van zuren en afvalstoffen uit het lichaam. Wist je trouwens dat je door lauwwarm water te drinken het lichaam ontlast?

Super food

Iedereen weet dat je moet opletten met het eten van te veel zout met het oog op een hoge bloeddruk. Maar wist jij dat kalium de bloeddruk verlaagd? Bananen, avocado, sperziebonen, tomaten, aardappelen, meloen, spinazie, gedroogd fruit zoals rozijnen en abrikozen, paranoten en pistachenoten bevatten veel kalium. 

Vocht inbrengende crèmes

Wist je dat het smeren van vocht inbrengende crèmes tegen de droge huid niet helpt? Crèmes kunnen geen vocht inbrengen, want onze huid is namelijk niet ‘lek’. Als dit wel zo zou zijn, zouden we namelijk vollopen met water als we een bad zouden nemen. Het is zodoende veel beter om goede voeding te eten en goed te drinken. Een laagje olie aanbrengen op de huid, houdt je huid soepel en minder droog.

Anderen lazen ook
Droog haar voorkomen: vermijd deze alcohol soorten

Kokoswater

Kokoswater bevat veel mineralen en is perfect om het verloren vocht weer aan te vullen. Bovendien bevat het veel antioxidanten. Dit is goed voor de huid en reiniging van het lichaam.

Verkoopinformatie Daytox

Daytox staat boordevol recepten en interessante weetjes. Ook zijn er yoga oefeningen in opgenomen. Het is te koop voor €17,95 bij Bol.com. Hier kun je overigens ook andere boeken kopen die geschreven zijn door Kyra de Vreeze. 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ike says

    Het houd je vocht en je huishouding op peil! Ik verwen mezelf met een dagje spa en shoppen etc.! Fijne dag! 😉

  2. Dayna says

    Thanks voor de tip Angela! 🙂 Ga het boek zeker kopen.
    Ikzelf zeg altijd: een lifestyle aannemen is beter dan een levenlang hier en daar diëten. Onthoudt je zelf niet van lekkere dingen, maar gooi ook niet teveel troep in je kostbare lichaam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar