Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Hello Hydration Conditioner: redder in nood voor krullen

Omdat ik vaak vragen krijg over mijn haar en welke haarproducten ik gebruik, zal ik jullie mijn favoriete conditioner laten zien: Hello hydration van Herbal essences. Vrij van sulfaten en parabenen.

Review Herbal Essences Hello Hydration

Degenen die mijn blog al een tijdje volgen, weten dat ik zweer bij conditioner. Ik heb verschillende haarproducten gebruikt voor kroes- en krullend haar, maar er is geen enkel haarproduct dat kan tippen aan ordinaire conditioner. Je weet wel, de conditioner die je na het gebruik van shampoo in je haar doet. Mijn geheim is dat ik het er nooit uitspoel, maar gewoon lekker in mijn haar laat opdrogen. Naderhand smeer ik er eventueel nog een olie of crème in.

Review Hello Hydration Herbal Essences

Een Spaanse fles Herbal Essences Hello Hydration 🙂

Black hair- of Europees haarproduct?

Er wordt vaak gezegd dat mensen met krullen en kroeshaar beter af zijn met speciaal haarproduct voor black hair, maar mijn ervaring is dat dit weinig uitmaakt. Ik heb zowel natuurlijke black hair producten gebruikt als Europese mainstream haarproducten- waarover ik een aantal reviews heb geschreven- en mijn ervaring is dat een Europees haarproduct vaak ook goed werkt en over het algemeen goedkoper is. Een product waar ik sinds kort opnieuw bij zweer is de Hello hydration conditioner van Herbal essences.

 photo Hello_hydration_Herbal Essences_zps8vwydh3d.jpg

Hello Hydration redder in nood voor krullen

Sulfaatvrij

Waarom? Ten eerste is dit haarproduct vrij van sulfaten, parabenen, glycerine en proteïne. De geur is heerlijk – ik krijg regelmatig complimenten over welriekend haar – en mijn haar ziet er aan het einde van de dag nog steeds gevoed uit. Geen droge bos stro, zelfs niet als de zon schijnt! Ik moet hier wel bij zeggen dat ik niet echt zuinig ben met het aanbrengen van de conditioner. Ik kam het door mijn haren heen. Uiteraard ook weer niet te veel omdat ik wil dat mijn haar redelijk snel opdroogt. Daarnaast wil ik de ‘Soul glow’ look voorkomen en ook niet de indruk wekken dat ik een hele pot kokosvet in mijn haar heb gesmeerd. Dat is zo 1990…

Anderen lazen ook
Monday Inspiration: Pardon My Fro
 photo Hello_hydration_conditioner_geblondeerd_haar_zpsshrc62yb.jpg

Mijn geblondeerde krullen zien er minder droog uit dankzij de Hello Hydration conditioner

Hello hydration!

Als je op de ingrediëntenlijst kijkt, zie je dat er alcohol in zit. Bij sommigen veroorzaakt dit een rolberoerte, omdat ze van mening zijn dat alcohol je haar uitdroogt. Op zich klopt dit, maar Hello hydration van Herbal essence bevat 3 soorten alcohol, waaronder Stearyl alcohol en Cetyl alcohol. Deze  alcoholsoorten zijn juist goed voor je haar. Zodra deze ingrediënten bovenaan staan, kun je blij zijn omdat ze ervoor zorgen dat je haar net dat beetje volume krijgt en vet vasthoudt zonder dat het vettig aanvoelt.

 photo Hello_hydration_condtioner_zpsz5sktbtl.jpg

Hello Hydration conditioner

Ingrediënten

Als de conditioner in je haren is opgedroogd, zal je haar zeer licht vettig aanvoelen. Dit is dus de reden waarom je haar er gehydrateerd uit zal zien. Veel krullenbollen zijn lyrisch over Hello hydration, juist vanwege dit effect. Qua Benzyl alcohol begrijp ik de negatieve reacties, aangezien het je haren kan uitdrogen, maar zolang het onderaan de ingrediëntenlijst staat, kan het geen kwaad, althans dit is mijn ervaring.

 photo Condtioner_hello_hydration_zpslsr41n8a.jpg

Ingrediënten Hello Hydration Conditioner

Geschikt voor

Op basis van de ingrediëntenlijst en het hydraterende effect, wordt er gezegd dat het haarproduct geschikt is voor degenen die haartypen 3a, 3b, 3c, 4a, 4b hebben. Aangezien ik een combinatie van haartype 3b, 3c en 4a heb, ben ik mijn nopjes met Hello hydration en zal ik het deze zomerperiode blijven gebruiken, zonder iets extra’s toe te hoeven voegen aan mijn haar [Bron ingrediënten: www.tightlycurly.com].

Verkoopinformatie Hello Hydration

Hello Hydration wordt in Nederland helaas niet meer verkocht bij Kruidvat of Etos. Het is nog wel te koop bij Op = Op winkels en af en toe bij Action. Online is het gelukkig nog steeds verkrijgbaar bij Bol.com.

Anderen lazen ook
Aveda Pure-Fume tegen kokoswalm of voor als je haar stinkt

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Irmgard says

  Leuk om te lezen! Je hebt inderdaad prachtig haar en deze tip neem ik dan ook ter harte. Mijn tip is dat je deze conditioner bij Action voor slechts €1,20 koopt. Dat scheelt iets meer dan de helft bij bijv. Kruidvat. Goodluck!

 2. Sheila Fredrik says

  Ik stijl mijn haren vaak, omdat ik tot nog toe niet echt een goed probuct kon vinden voor mijn krullen.
  ik gebruikte ook conditioner als leave in, maar dit droogde niet altijd even mooi op!
  Deze ga ik proberen en ik zal eerst eens langs de action….dank macblogster en irmgard…

 3. Sheila Fredrik says

  Ik stijl mijn haren vaak, omdat ik tot nog toe niet echt een goed probuct kon vinden voor mijn krullen.
  ik gebruikte ook conditioner als leave in, maar dit droogde niet altijd even mooi op!
  Deze ga ik proberen en ik zal eerst eens langs de action….dank macblogster en irmgard…

 4. Naomi says

  Naar aanleiding van jouw review heb ik mijn flacon ‘Hello Hydration’ uit mijn voorraadkast gevist om het middeltje maar eens op jouw manier uit te proberen. Ik gebruik altijd leave-in conditioner van het Kruidvat (die is heel licht) en was dan ook wat sceptisch over het niet uitspoelen van deze volle conditioner. Maar je hebt gelijk! Ik krijg er mooie krullen van en minder kroes. Ik moet het alleen wel een beetje ‘opfohnen’, om meer volume te creeren. Ik gebruik deze nu na het het haarwassen en mijn gulden Kruidvat-flacon om mijn haar ‘s ochtends een beetje bij te werken. Goede tip!

 5. Alida Henar says

  Ik wilde je even bedanken voor jouw post van Herbal Essences, Hello Hydration. Ik was/ben al geruime tijd bezig het juiste product te vinden voor mijn haar. Ik heb van nature krullen en alle producten die ik tot nu toe gebruikt heb, maken mijn haar erg droog en net stro….dus erg stug….. om deze redenen had ik mijn haar meestal in een staart en of ik maakte het steil met een stijltang….maar ook de stijltang richt alleen maar schade aan en daar wilde ik vanaf….dus jouw post kwam als geroepen…ik ben herbal essences meteen gaan uitproberen en ik ben er zeer tevreden mee!!…t maakt mijn haar zacht en nog veel belangrijker…mijn haar is niet meer zo droog…t zit veel losser en ik heb nu echt al een week mijn natuurlijke krullen in….voor mij echt een record..:-)meestal had ik het na één of twee dagen wel gehad…dus nogmaals bedankt en ga zo door met jouw beauty en fashion posts…! ze worden in elk geval door mij zeer gewaardeerd.

 6. tiffany says

  Dit werkt echt perfect bij mij! , niet normaal ! Mijn haar glanst ervan , krijgt er mooiere krullen van en ziet er gezond uit. Mijn type krul 3b/3c zien er geweldig uit , bedankt!

 7. Mariska says

  Dit is een goede tip! (je hebt sowieso altijd fijne tips, moet ik even kwijt.) Herbal Essences is ook nog eens goed betaalbaar dus deze gaat zeker worden uitgeprobeerd 🙂

 8. Shei Fides says

  Ah, dit weet ik nog! Na jou blog ben ik het ook gaan proberen, werkte prima…ook gestopt idd, weet ook niet waarom. Nu zal hij gaan moeten concurreren met de Brazillian Keratine of Morrocan Argan oil van OGX. Welke verdient de voorkeur denk jij?

 9. Naomi End says

  Met wat zou je dan je haar moeten wassen ? En kunt u me aub ook meteen een tip geven voor een dagelijks routine voor mij haar ?heb zoveel producten gekocht maar het lijkt alsof niks werkt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.