Top

Sleek Matte Me: geen droge lippen met deze matte liquid lipstick?

Liquid lipsticks zijn handig omdat het bijvoorbeeld minder snel afgeeft op kleding. Persoonlijk vind ik dit erg prettig. Wat ik echter minder prettig vind is het gegeven dat veel liquid lipsticks voor droge lippen zorgen. Ik mijn zoektocht naar DE liquid lipstick die mijn lippen niet uitdrogen, kwam ik Sleek Matte Me tegen. Is dit de matte liquid lipstick from heaven?

Sleek Matte Me: geen droge lippen met deze matte liquid lipstick?
Sleek Matte Me

Vanwege mijn goede ervaring met Sleek make-up en het feit dat het make-up merk betaalbaar is, besloot ik na mijn ervaring met de H&M liquid lipsticks een nude kleurige liquid lipstick te kopen. Het werd Sleek Matte Me Birthday Suit. Toevallig ontving ik een aantal maanden later de kleuren Fandango Purple en Brink Pink opgestuurd. Twee opvallende kleuren. Just how I like it.

Lees ook: Milani Amore Attraction: rode liquid lipstick waar je u tegen zegt!

SLeek Matte Me photo SLeek_Matte_Me_liquid_lipstick_zpspjleczwu.jpg

v.l.n.r. Birthday Suit, Fandango Purple, Brink Pink

Mooie kleuren

De kleuren vind ik fantastisch en het matte effect vind ik mooi. De applicator vind ik echter waardeloos, het zorgt er namelijk voor dat de liquid lipsticks streperig worden aangebracht, zie onderstaande foto. Hierdoor wordt de dekking van Sleek Matte Me niet optimaal. Kortom, je kunt dus beter een lip penseel gebruiken.

Sleek_matte_me_lipstick_applicator

v.l.n.r. Fandango Purple, Brink Pink, Birthday Suit

Lees ook: Hoe kiss proof zijn deze Primark Pro liquid matte lipsticks 

Snel drogend

Doordat het ongeveer 30 tot 60 seconden duurt voordat Matte Me opdroogt, kun je door middel van een lip penseel een mooier effect creëren. Twee lagen zijn zeker een must en ik vind het een kunst om geen strepen te creëren. Van de 3 kleuren die ik in huis heb, vond ik Fandango Purple, de meest donkere, het minst vlekkerig en het beste dekken in 1 keer.

SLeek Matte Me Birthday Suit photo SLeek_matte_me_Birthday_suit_zpscenqtrgc.jpg

Sleek Matte Me Birthday Suit aangebracht met de bijgeleverde applicator

Geen droge lippen

Als Sleek Matte Me opdroogt, lijkt het aanvankelijk alsof je lippen droger aanvoelen. Na enkele seconden is dit gevoel weg. Althans, dit is mijn ervaring. Het voelde naderhand niet vervelend aan op mijn lippen, in elk geval niet droog.

Lees ook: Huh?! Maybelline Vivid Matte Liquid, is dit een grap?

Nadeel

Wat ik als nadeel ervaar is dat Sleek Matte Me na ongeveer 3 uur korrelig wordt aan de binnenkant van mijn lippen. Bijwerken heeft dan niet zoveel zin, aangezien het een vies ogend boeltje wordt. Het beste kun je de liquid lipstick verwijderen en opnieuw aanbrengen. Als je netjes te werk wilt gaan, zul je dus wel een lip penseeltje bij je moeten hebben.

SLeek Matte Me photo Swatches_Sleek_Matte_Me_zpsjgq8ssbk.jpg

v.b.n.b. Fandango Purple, Brink Pink, Birthday Suit

Mijn conclusie

Op basis hiervan kom ik tot de conclusie dat ik Sleek Matte Me liquid lipsticks waarschijnlijk alleen zal gebruiken als ik een avondje uitga. De duur waarop het op mijn lippen blijft zitten is dan net lang genoeg, en door het licht in een club valt het niet op dat ik geen lip penseeltje heb gebruikt. Kortom, deze lipsticks zal ik ‘s ochtends niet op mijn lippen aanbrengen voordat ik naar het werk ga.

Verkrijgbaarheid Sleek Matte Me

Inmiddels is Sleek Matte Me in 15 kleuren verkrijgbaar bij The Makeup Spot. Bij Boozyshop zijn er 12 kleuren beschikbaar. Indien je wilt weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je op een nette manier liquid lipstick kunt aanbrengen, zie het onderstaande filmpje van Nikki Tutorials.

Anderen lazen ook
Urban Decay Lipstick: Firebird, Big Bang & Disturbed

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • Macblogster says

   De kleuren zijn top, maar als je andere merken in huis hebt liggen, zou ik deze overslaan. Tenzij je deze kleuren niet hebt en heeeeeeel graag wilt hebben.

 1. Sandra says

  Toevallig heb ik gister de kleur ‘Birthday Suit’ besteld! Ben benieuwd hoe hij mij gaat bevallen. Wel jammer dat de binnenkant na 3 uur zo snel slijt en je hem dan echt opnieuw moet aanbrengen. Maar goed, hij is wel erg mooi qua kleur!

  • Macblogster says

   De kleur is inderdaad mooi neutraal. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt qua applicator & houdbaarheid op je lippen.
   Wellicht kun je eerst een primer aanbrengen voordat je birthday suit aanbrengt, blijft dan misschien langer zitten.

 2. Aartie Biharie Visagie says

  Ik breng het inderdaad ook aan met een kwastje, wat ik overigens wel jammer vind, maar super mooie kleuren, ik heb ze allemaal 🙂 Birthday Suit en Shabby Chic verkoop ik het meest. Ik hoop vandaag weer m’n bestelling binnen te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar