Top

Deze milde shampoo zorgt niet voor droge krullen: Yves Rocher Low ShamPoo

Ben je op zoek naar een milde shampoo voor je krullen en weet je niet welke je kunt kopen: lees dit review. Dit blog artikel gaat namelijk over een betaalbare shampoo zonder sulfaten en siliconen. Kortom, een shampoo die je kunt gebruiken als je de Curly Girl Methode toepast: Yves Rocher Low Shampoo.




Yves Rocher Low ShamPoo

Yves Rocher heeft onlangs een nieuwe shampoo op de markt gebracht die Curly Girl friendly is: Low ShamPoo. Ik ontving een flacon om te testen.

Low Shampoo Yves Rocher photo Low_Shampoo_Yves_Rocher_zpsuzdrwhbf.jpg

Deze milde shampoo zorgt niet voor droge krullen: Yves Rocher Low ShamPoo

Lees ook: Bounce Curl: God’s gift to Curl heaven

Krullen wassen zonder shampoo

Deze milde shampoo is geïnspireerd door de uit Amerika overgewaaide ‘No Poo’ methode, waarbij je je haren zonder shampoo wast. De producten die je in zo’n geval gebruikt om je haren mee te wassen zijn bijvoorbeeld:

Waarom is deze shampoo goed voor je krullen?

Eerder legde ik uit dat de gemiddelde shampoo ervoor zorgt dat je sneller last krijgt van hoofdhuidproblemen waaronder een jeukende hoofdhuid. In het blog artikel 7 kroeshaar feiten waar je van zult schrikken kun je hier meer over lezen.

Hoofdhuidproblemen

Kortom, als je hoofdhuidproblemen en droog haar wilt voorkomen, kun je het beste een shampoo zonder sulfaten en siliconen gebruiken. Deze Low ShamPoo is vrij van deze irriterende ingrediënten. Het bevat tevens geen parabenen en geen kleurstoffen. Er is  biologisch geteelde meidoorn aan toegevoegd. Dit is rijk aan anti-oxidanten waardoor je krullen gaan glanzen.

Lees ook: Curly Girl Methode haarproducten: Curls, mild voor krullen en kroeshaar

Niet schuimende crème shampoo

Als je Yves Rocher Low ShamPoo wilt kopen zul je waarschijnlijk moeten wennen aan deze shampoo. Het is namelijk geen traditionele shampoo waarbij er allerlei schuim vrijkomt. De Low ShamPoo schuimt niet. Houd er dus rekening mee dat je tegen de overtuiging aan zult lopen dat shampoo enkel goed reinigt als het schuimt. Dit is namelijk niet het geval. Let’s face it, we zijn geïndoctrineerd door de schuim maffia.

Creme shampoo Yves Rocher photo Creme shampoo_Yves_rocher_zpsldn9uohp.jpg

Textuur Yves Rocher Low ShamPoo

Lees ook: Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt?

Hier moet je op letten

Kijk eens naar de onderstaande foto waarop je de ingrediëntenlijst kunt zien. Als je goed kijkt zie je Isopropyl alcohol ertussen staan. Isopropyl alcohol (isopropanol) kan uitdrogende eigenschappen hebben. Dit kun je beperken door deze haartips voor krullen en kroeshaar toe te passen

Gebruik een leave-in conditioner als…

Als je van plan bent om de Yves Rocher Low ShamPoo te kopen let er dan op dat je naderhand een leave-in conditioner gebruikt. Hiermee voorkom je dat alsnog droog haar krijgt als je de bovenstaande haartipst voor krullen en kroeshaar niet toepast. Informatie over goede leave-in conditioners kun je vinden door dit te lezen: Krullen & kroeshaar: leave-in conditioners.

Low Shampoo Yves Rocher photo Ingredienten_Low_shampoo_Yves_rocher_zpswatzicoq.jpg

Ingrediënten Yves Rocher Low Shampoo

Kreeg ik droge krullen?

Na het gebruik van de Low ShamPoo kreeg ik geen droge hoofdhuid of droge krullen, ondanks dat ik het voornamelijk op mijn hoofdhuid gebruikte. Let wel, ik pas eerst deze haartips voor krullen en kroeshaar toe die ik kreeg tijdens een haar event in Parijs, Natural Hair Academy Paris

Pluspunten

  • betaalbaar!
  • vrij van siliconen
  • vrij van sulfaten
  • gemakkelijk te verdelen over je hoofdhuid
  • geen jeukende hoofdhuid naderhand
  • zacht haar
  • goede krul definitie

Nadelen

  • omdat het niet schuimt gebruik je al gauw te veel
  • bevat Isopropyl alcohol (isopropanol). Dit kan voor droog haar en een droge hoofdhuid zorgen

Verkoopinfo Yves Rocher Low ShamPoo

Een flacon van 200 ml kost € 9.90. Vaak zijn er tijdelijke acties waarbij je het voor 6,95 of zelfs minder kunt kopen. Low ShamPoo is o.a. online verkrijgbaar. Je kunt het ook in Yves Rocher winkels kopen als er filiaal in jouw stad te vinden is.

Lees ook: 4 Betaalbare Curl Friendly Shampoos van Yves Rocher

Anderen lazen ook
Hair steamer: de oplossing tegen pluizig haar?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar