Skip to Content

Yves Rocher Low Poo Review: Milde Shampoo Zonder Sulfaten?

Ben je op zoek naar een milde shampoo zonder sulfaten en siliconen? Lees dan mijn Yves Rocher Low Poo review. Deze low shampoo is betaalbaar en heeft ook geen siliconen.

Yves Rocher is een bekend merk in de beauty branche en staat bekend om hun uitgebreide assortiment biologische cosmetica.

Een van hun nieuwste productlijnen is de Low Poo-shampoo, dat belooft een zachter alternatief te zijn voor traditionele shampoos, maar dan zonder sulfaten en andere agressieve chemicaliën.

Nu steeds meer mensen de overstap maken naar natuurlijke en milieuvriendelijke beautyproducten, roept dit nieuwe product veel interesse op.

In mijn review ga ik dieper in op de Low Poo-shampoo van Yves Rocher en beantwoord ik de vraag of het echt zo mild is als het belooft te zijn. Kijk je mee?

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Yves Rocher Low Poo

Yves Rocher heeft onlangs een nieuwe shampoo op de markt gebracht die Curly Girl friendly is: Low ShamPooimp?type(inv)g(1115380)a(3008516). Ik ontving een flacon om te testen.

Deze milde shampoo is geïnspireerd op de uit Amerika overgewaaide No Poo methode, waarbij je je haren zonder shampoo wast.

Yves Rocher Low Poo review: milde shampoo zonder sulfaten
Deze milde shampoo zorgt niet voor droge krullen: Yves Rocher Low Poo shampoo

Waarom zou je low shampoo gebruiken?

Eerder legde ik uit dat de gemiddelde shampoo ervoor zorgt dat je sneller last krijgt van hoofdhuidproblemen, waaronder een jeukende hoofdhuid. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld overstappen op het:

 • niet meer gebruiken van shampoo (no poo methode)
 • of het gebruik van een milde shampoo waar o.a. geen sulfaten aan toegevoegd zijn (low poo methode).

Anderen lazen ook: 11x De beste shampoo voor krullen zonder sulfaten (CG proof)

Shampoo zonder sulfaten

Deze Yves Rocher Low ShamPoo kun je dus gebruiken wanneer je de Low poo methode toepast. Het is namelijk vrij van sulfaten en siliconen. Dit zijn zogenaamde hoofdhuid irriterende ingrediënten. 

Ook bevat deze milde shampoo geen parabenen en geen kleurstoffen. Er zit bijvoorbeeld wel biologisch geteelde meidoorn in, dit zorgt ervoor dat je krullen gaan glanzen.

Niet schuimende crème shampoo

Wil je deze Yves Rocher Low Poo shampoo kopen? Houd er dan rekening mee dat je er waarschijnlijk eerst aan zal moeten wennen. Het is namelijk geen traditionele shampoo waarbij er allerlei schuim vrijkomt; deze shampoo schuimt niet.

Dit kan ervoor zorgen dat je zult twijfelen of het je haar goed genoeg reinigt. Omdat we zijn geïndoctrineerd door de schuim maffia, zijn we geneigd te denken dat shampoo enkel goed reinigt wanneer het schuimt. Onthoud dat dit niet het geval hoeft te zijn.

review yves rocher shampoo zonder sulfaten
Textuur Yves Rocher Low Poo shampoo

Hier moet je op letten

Kijk eens naar de onderstaande foto waarop je de ingrediëntenlijst kunt zien. Als je goed kijkt zie je Isopropyl alcohol ertussen staan. Isopropyl alcohol (isopropanol) kan uitdrogende eigenschappen hebben. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Better safe than sorry. Beperk dit door naderhand in elk geval een leave-in conditioner of hair milk te gebruiken. Informatie over goede leave-in conditioners kun je vinden door dit blog artikel te lezen: Haarproducten voor krullen: welke producten heb ik nodig?

ingrdienten yves rocher shampoo review
Ingrediënten Yves Rocher Low Shampoo

Anderen lazen ook: Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt?

Kreeg ik droge krullen?

Na het gebruik van de Low ShamPoo kreeg ik geen droge hoofdhuid of droge krullen. Wat mij opviel toen ik dit product gebruikte, is het volgende: 

Pluspunten

 • betaalbaar!
 • vrij van siliconen
 • vrij van sulfaten
 • gemakkelijk te verdelen over je hoofdhuid
 • geen jeukende hoofdhuid naderhand
 • zacht haar
 • goede krul definitie

Nadelen

 • omdat het niet schuimt gebruik je al gauw te veel
 • bevat Isopropyl alcohol (isopropanol). Dit kan voor droog haar en een droge hoofdhuid zorgen

Waar kun je Yves Rocher Low Poo shampoo kopen?

Een flacon van 200 ml kost € 9.90. Vaak zijn er tijdelijke acties waarbij je het voor 6,95 of zelfs minder kunt kopen. Yves Rocher Low Poo shampoo is o.a. online verkrijgbaarimp?type(inv)g(1115380)a(3008516). Je kunt het ook in Yves Rocher winkels kopen als er filiaal in jouw stad te vinden is.

Anderen lazen ook

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marjolein

Monday 18th of May 2015

Isopropyl alcohol word aangegeven als uitdrogende alcohol. dit zit wel in dit product

Macblogster

Tuesday 19th of May 2015

Hoi Marjolein, je hebt gelijk. Dit is inderdaad zo. Dank voor je oplettendheid. Ik heb mijn tekst enigszins aangepast.

chucky1012

Sunday 29th of March 2015

Mooie en aparte tube. Wat klinkt dat goed.

Macblogster

Tuesday 19th of May 2015

Hoi Ike, de shampoo vond ik zeer prettig & betaalbaar. Goede combinatie :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.