Skip to Content

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Is dit een vraag die jou bezighoudt, volg dan deze 3 stappen. Ik leg je uit hoe je door middel van de pre-poo methode afkomt van jeuk op je hoofd. Bekijk tevens mijn video.

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen

Oorzaak jeukende hoofdhuid

Voordat je aan de slag gaat met dit stappenplan is het handig om te weten waardoor het komt dat je een jeukende hoofdhuid hebt. Laat je bijvoorbeeld conditioner in je haar zitten? Dit zou wel eens de reden kunnen zijn van jouw jeukende en droge hoofdhuid.

Haarfeiten waarvan je zult schrikken

Ook het te vaak wassen van je haar met (agressieve) shampoo kan ervoor zorgen dat je vaak last krijgt van jeuk. In het volgende blog artikel kun je meer lezen over waarom dit schadelijk is voor je hoofdhuid en het droog haar veroorzaakt: 7 Kroeshaar feiten waarvan je zult schrikken

Jeuk op mijn hoofd

Omdat ik al 2 weken last had van een jeukende hoofdhuid besloot ik de pre-poo methode toe te passen. Waarschijnlijk vraag je je af wat een pre-poo inhoudt en waarom dit helpt tegen jeuk op je hoofd. Ik leg het je uit

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen

Waarom een pre-poo tegen jeuk?

Door het toepassen van de pre-poo methode voorkom je dat jouw haar en droge hoofdhuid gedehydrateerd raken tijdens het wassen van je haar. Krullend haar is van nature droog, hierdoor is het belangrijk dat je je haar zoveel mogelijk beschermt tijdens het wassen.

3 Stappen om jeuk te voorkomen

In de onderstaande video zie je hoe ik de pre-poo methode toe pas om een jeukende hoofdhuid te voorkomen. De uitleg vind je hier onder.

Gebruikte producten in dit blog artikel

Stap 1: gebruik een geneeskrachtige olie

Ondanks dat ik Jojoba olie gebruik in de video, gebruik ik normaliter Calendula olie omdat het een schrale en gevoelige hoofdhuid verzacht en verzorgt. Calendula olie is afkomstig van de Goudsbloem. Deze bloem is bekend vanwege haar geneeskrachtige eigenschappen. 

Oliesoorten die je kunt gebruiken

Zoals je in mijn video hebt kunnen zien, kun je uiteraard ook andere oliën gebruiken. Lees Oliesoorten waar je haar super blij van wordt om te zien welke oliën je nog meer kunt gebruiken

Deze tool bespaart je geld

Een handige tool die ik gebruik om de olie gelijkmatig over mijn hoofdhuid te verspreiden is de Roots Only Applicator. Deze kun je tevens in de bovenstaande video zien. Hiermee voorkom ik dat ik kostbare olie of haarproducten verspil. Lees hier mijn review: Deze tool bespaart je geld: Roots Only Applicator.

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen
Calendula olie

Stap 2: gebruik een conditioner

Verdeel vervolgens conditioner over je haar zonder het nat te maken. Breng dit alleen aan op je haar en NIET op je hoofdhuid. Laat het 10 minuten intrekken, in de tussentijd kun je bijvoorbeeld je tanden poetsen en douchen.

De conditioner die ik graag gebruik is CHI Keratin Reconstructing conditioner. Lees hier mijn CHI Keratin review.

In plaats van een conditioner kun je ook een haarmasker of treatment gebruiken. Lees hier mijn haarmasker reviews

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen
Tangle Teezer

Ik gebruik altijd een haarborstel om conditioner gelijkmatig door mijn haar te verdelen. Dit doe ik met behulp van een Tangle Teezer speciaal voor dik en krullend haar.

Aanvullende stap (optioneel)

Gebruik een hair steamer of Heatcap: als je de conditioner in je haar hebt gedaan, kun je gebruik maken van een hair steamer. Dit zorgt ervoor dat je je haar extra hydrateert. Zelf heb ik ook een hair steamer en het zorgt voor:

  • minder shrinkage
  • zacht haar
  • en een goede kruldefinitie

Lees hier meer over de voordelen van het gebruik van een hair steamer.

Stap 3: gebruik een shampoo

Na 10 minuten heb ik mijn haar en hoofdhuid gewassen met CHI Keratin Reconstructing shampoo en direct uitgespoeld. Lees hier mijn CHI Keratin review.

Ben je op zoek naar andere shampoo’s die je kunt gebruiken? Lees: Droge krullen? Dit zijn de beste shampoos voor laag poreus haar.

Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen
CHI Keratin & Calendula olie

Droge krullen verzorgen na deze 3 stappen

Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je de LOC methode toepassen als je droog krullend haar hebt. Door het toepassen van deze methode voorkom je pluizige krullen en ziet je haar er meerdere dagen gehydrateerd uit.

Gebruikte bronnen: Margriet | HLN

Lees ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Wednesday 28th of September 2016

Handige tips!

Xoxo

MacBlogster

Wednesday 28th of September 2016

Hoi Ike, dank je. Welcome back!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.