Top
Producten voor mooie krullen

Pre-poo: in 3 stappen een jeukende hoofdhuid voorkomen

Een jeukende hoofdhuid kun je op verschillende manieren voorkomen. Als je geen extra producten in huis wilt halen, kun je dit voorkomen door de pre-poo methode toe te passen. Als het goed is, heb je alle producten in huis die je hiervoor nodig hebt. Dit zijn de producten die ik heb gebruikt en ik laat je tevens weten in welke volgorde ik ze heb gebruikt.

Pre-poo methode met CHI Keratin en Calendula Olie

Al 2 weken had ik last van een jeukende hoofdhuid. Ik besloot dus de pre-poo methode toe te passen. In de tussentijd had ik mijn haren wel gewassen, maar het product dat ik had gebruikt was geen succes. Helaas was mijn appelazijn op waardoor ik geen baking soda en appelazijn mix kon maken. Ik moest dus op zoek naar een alternatief. Ik bedacht mij toen: let’s do a pre-poo!

Stap 1 Olie

Ik heb mijn hoofdhuid en haarpunten gemasseerd met olie. Dit keer heb ik Calendula olie gebruikt van Holland & Barrett. Je kunt in principe elke olie gebruiken. Ik heb Calendula olie gebruikt omdat dit geschikt is voor een droge en gevoelige huid.

Jeukende hoofdhuid voorkomen door pre-poo photo Pre_Poo_Calendula_olie_zpsnabf1ck7.jpg

Calendula olie

Stap 2 Conditioner

Vervolgens heb ik conditioner over mijn haar verdeeld zonder het nat te maken. Ik heb het over mijn haar verdeeld door het door mijn haar te borstelen met een Tangle Teezer. De conditioner die ik heb gebruikt is CHI Keratin Conditioner. Dit heb ik 10 minuten laten intrekken.

Jeukende hoofdhuid voorkomen door pre-poo photo Pre_Poo_Tangle_teezer_zpsbyqd05oi.jpg

Tangle Teezer

Stap 3 Shampoo

Na 10 minuten heb ik mijn haar en hoofdhuid gewassen met CHI Keratin Shampoo en direct uitgespoeld.

Jeukende hoofdhuid voorkomen door pre-poo photo Pre_Poo_CHI_keratin_Calendula_olie_zps5bc6dqbj.jpg

CHI Keratin & Calendula olie

Aanvullende stappen (optioneel)

  • Stap 4: Haarmasker Zelf heb ik nog een 4e stap toegepast. Ik heb namelijk een haarmasker in mijn krullen aangebracht en het vervolgens de hele dag ingelaten. Mijn haar droeg ik in een knot.
  • Stap 5: Stoomkap In plaats van het masker de hele dag inlaten, kun je ook 20 minuten onder de stoomkap zitten en naderhand het haarmasker uitspoelen. De stoomkap zorgt ervoor dat je haar extra gehydrateerd raakt. Na zo’n stoomkap sessie is je haar extra zacht en heb je een mooie kruldefinitie zonder dat je haar krimpt.

Na de pre-poo

Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je de LOC methode toepassen. Door het toepassen van deze methode voorkom je pluizige krullen en ziet je haar er gehydrateerd uit.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.