Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Wist je dat er een medicinale zeep bestaat waarmee je je haren kunt wassen, je tanden mee kunt poetsen en acné mee kunt aanpakken? Het heet Aleppo Zeep. Biologisch en goed voor gezicht, lichaam en haar.

Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Aleppo Oerzeep van biologische olijfolie

Olijfolie

Aleppo Zeep komt uit de plaats Aleppo in Syrië en is een milde, hydraterende en biologische zeep die volwassenen kunnen gebruiken, evenals babies en zelfs huisdieren. Aleppo Zeep reinigt zonder je huid of je haar uit te drogen.

Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Aleppo Zeep geschikt om als shampoo te gebruiken

Tandpasta en shampoo

Het is een interessant product omdat het enkel uit biologische olijfolie en (eventueel) laurierbesolie bestaat. Aleppo zeep bevat geen conserveringsmiddelen of andere chemische toevoegingen. Hierdoor schuimt het niet en is de zeep geschikt voor dagelijkse reiniging van je gezicht en lichaam. Ook is het geschikt om te gebruiken als shampoo, maar dus ook als tandpasta.

Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Ingrediënten Aleppo zeep van olijfolie

Aleppo zeep

Aleppo zeep heeft een pH waarde tussen de 8 en 9. Normaliter zorgt dit ervoor dat je haar of huid droog wordt, omdat het wordt ontvet. Vanwege het hoge vitamine E-gehalte, de olijfolie en eventueel laurierbesolie, droogt je (hoofd)huid niet uit. Kortom, deze zeep reinigt en hydrateert.

Laurierbesolie

Aleppo zeep kan enkel uit olijfolie bestaan, maar er zijn ook zepen waar laurierbesolie (een vette olie) aan is toegevoegd. Hoe hoger het percentage laurierbesolie, hoe duurder de zeep. De olijfolie hydrateert en laurierbesolie stimuleert de doorbloeding  van de huid. Ook werkt het antiseptisch en kan het wondjes genezen. Ideaal als je een beschadigde of jeukende hoofdhuid hebt, of last hebt van haarroos.

Anderen lazen ook
Winnaars ARTISTRY Skincare t.w.v. €274,28
Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Tevens geschikt om je make-up kwasten mee te reinigen

Mij is geadviseerd om er rekening mee te houden dat je huid en je haar ongeveer 5 dagen nodig hebben om te wennen. Omdat we merendeels producten gebruiken met chemische toevoegingen, kan het bijvoorbeeld zijn dat je haar in het begin stijf aanvoelt. Don’t worry, dit neemt af.

Zeep voor je tanden

Ik heb nog nooit mijn tanden met zeep gewassen. Alleen daarom al wil ik uitproberen hoe het is om mijn tanden met Aleppo Zeep te poetsen. Ik las dat het erg wennen is, maar het resultaat laat mensen verstelt staan. De zeep zou je tanden schoner en witter maken.

Zeep voor je gezicht

De manier waarop ik deze zeep voornamelijk wil gebruiken is voor mijn gezicht en voor mijn haar. Inmiddels is mijn Decubal Face Foam op en wellicht is dit een goede vervanger. Zelf ben ik in bezit van Aleppo zeep op basis van olijfolie, maar als je bijvoorbeeld een onrustige huid hebt en last hebt van acné, is het advies om zo’n zeep met een hoog percentage Laurierbesolie te gebruiken (30 of 40%).

Aleppo zeep kun je gebruiken als shampoo & werkt tegen acné

Aleppo oerzeep Olijfolie

Koop Aleppo zeep

Hoe meer laurierbesolie Aleppo Zeep bevat, hoe duurder de zeep.Er zijn verschillende zepen met verschillende samenstellingen. Een blok zeep van 180 gram heeft een vanaf prijs van €5,99 en wordt hier verkocht. En in deze webshop heb je meer mogelijkheden qua ingrediënten. Je kunt er bijvoorbeeld ook Aleppo zeep kopen met rode klei. En zelfs Argan Zeep of Manuka Honing Zeep.

Tips

 • Een blok Aleppo zeep gaat minstens 3 tot 4 maanden mee als het dagelijks door 1 persoon wordt gebruikt. Als je een gezin hebt, adviseer ik je met het oog op hygiëne, om de zeep in stukken te delen en te verdelen onder je gezin. Iedereen heeft dan zijn eigen stuk zeep en kan op die manier de medicinale werking van de zeep ervaren.
 • Je kunt het ook door midden doen waarbij je de verschillende stukken voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt er tevens je make-up kwasten mee schoon maken, vooral als ze van dierenharen zijn gemaakt.
Anderen lazen ook
Beauty DIY: lip scrub maken

Lees ook

 • Is jouw huid gezond? Dankzij deze coole Beauty Gadget kom je hier achter
 • Review: Decubal milde gezichtsreiniger voor de gevoelige huid
 • Het geheim van visagisten voor een mooie huid: Embryolisse Lait-Crème Concentrè
 • Deze Aloe vera gel van de Action is geweldig voor je gezicht!
 • Lees dit als je denkt dat plantaardige cosmetica beter is
 • Ik gebruik vaseline als skin care & dit is het resultaat
 • About Macblogster

  Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

  *Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

  Comments

  1. chucky1012 says

   Dit klinkt goed!
   Ik zal zeker een stuk zeep gaan kopen….
   Het is nl. het 2e artikel dat ik hierover een blog gelezen heb.
   Wil het nu zelf uitproberen.
   De winkel die dit verkoopt heeft vele fijne producten en men krijgt er zeer goede adviezen….

   Xoxo

  2. miranda says

   ik vind ze ook heel fijn maar niet als tandpasta of haarzeep. ik gebruik hem als zeep en scheerzeep en op vakantie voor de was. altijd handig om in huis te hebben. ik koop ze eigenlijk altijd bij softnaturals en geef ze ook vaak cadeau aan mijn omgeving zodat iedereen er kennis mee maakt:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Ontvang gratis

  3 video's

  die je helpen bij een
  betere verzorging van
  jouw krullend haar