Skip to Content

Natural hair: verschillende haartexturen

Geen enkel van mijn krul is gelijk. Wavy (ik noem het slierten), Curly en Coily, you name it, ik heb het. Ik heb dus verschillende haartexturen. Om te voorkomen dat mijn haar breekt of droog blijft, is het belangrijk dat ik weet wat de eigenschappen per haartype is.  

Haartexturen

Natural hair bestaat uit verschillende haartexturen en verschillende eigenschappen. Om te weten hoe je met jouw natural hair moet omgaan, is het handig dat je weet wat de eigenschappen zijn van elke haartextuur. Lees, love & learn. 

Coily

Coily haar absorbeert snel vocht en wordt daardoor snel pluizig. Heeft zowel eigenschappen van Curly & Kinky haar. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.

krultextuur_coily

Coily haartextuur

Curly

curly_afro_haar_textuur

Curly haartextuur

Curly haar absobeert tevens snel vocht en het duurt even voordat het droog wordt. Als je krullen nat zijn, heb je een duidelijke kruldefinitie die verdwenen lijkt te zijn als je haar is opgedroogd. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.

Kinky

kinky_afro_haar_textuur

Kinky haartextuur

Kinky haar krimpt het meest en lijkt minder krullen te hebben. Niets is minder waar. Er zijn juist veel krullen, maar heel fijn waardoor “krulletjes” eerder de juiste benaming is. Met dit type haar kun je juist veel kanten op als je ervoor zorgt dat je haar voldoende gehydrateerd is (moisture). Een gebrek aan moisture betekent haar dat snel breekt, juist vanwege de fijne krullen. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.

Wavy

wavy_afro_haar_textuur

Wavy haartextuur

Wavy haar wordt gemakkelijk stijl en kan snel pluizen, vooral als je een borstel hanteert. Juist dit haartype heeft ook een lichte leave-in conditioner nodig. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.  

LOCS

Veel mensen denken bij dit haartype aan Bob Marley. Onterecht, aangezien LOCS niet hetzelfde zijn als dreads waar vaak een religieuze of sociale gedachtegoed achter zit. LOCS kunnen juist heel glamourous zijn. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.

locs_afro_haar_textuur

Locs

Straight Natural

natural_straight_afro_haar_textuur

Steil natural hair (gemanipuleerd bijvoorbeeld d.m.v. föhn of stijltang)

Dit betreft niet de haarstyle waarbij een chemisch product aan te pas komt, zoals een haar relaxer, maar de haarstyle waarbij men de föhn of stijltang hanteert. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over dit haartype.

Transitioner

transitioner_afro_haar_textuur

Transitioner haartextuur

Je bent een transitioner als je stopt met het gebruik van chemische haarbehandelingen als haar relaxers of een curly. Je stopt hiermee als je je natuurlijke haartextuur in ere wilt herstellen. Als je in de transition fase zit is je haar erg breekbaar vanwege de verschillende haartexturen. In deze fase is het belangrijk dat je je haar goed verzorgt. Klik op de onderstaande foto voor meer informatie over de verzorging van dit haartype. Bron: CurlsUnderstood.com

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leila Cristina Ramos

Monday 28th of September 2015

Even een vraagje, aangezien jij regelmatig je haar kleurt. Laat je het door de kapper doen of doe je het zelf? En als je het zelf doet, welk produkt gebruik je? MacBlogster

MacBlogster

Tuesday 29th of September 2015

Ik zie dat mijn antwoord er niet meer staat. Ik laat tegenwoordig mijn haar verven door de kapper. Voorheen deed ik het thuis. Hier kun je lezen wst ik gebruikte: http://macblogster.nl/de-oplossing-tegen-poreus-en-droog-haar-door-gebruik-van-haarverf/

Stacy Pawiro-Oelomo

Monday 28th of September 2015

Wavy/Curly

Arantxa Zandwijken

Monday 28th of September 2015

Couldn't even find mine, lol ?

MacBlogster

Monday 28th of September 2015

http://macblogster.nl/7-haarfeiten-waar-je-van-zult-schrikken/

Cheryl KE

Monday 28th of September 2015

curly

Ber Liner

Monday 28th of September 2015

Kinkycoily /curly

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.