Skip to Content

Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk

Eet je graag cake maar heb je een koemelkallergie of intolerantie? Zie hier een recept voor yoghurt cake zonder koemelk en boter. Het heeft een sinaasappel-vanille smaak, maar dit kun je weglaten. Net als de chocoladelaag (waar geen koemelk in zit). Eet smakelijk!

Ik heb een koemelkallergie en eet graag cake. Hierdoor kan ik geen cake kopen in de supermarkt of bij de banketbakkerij. Er is namelijk vaak roomboter en koemelk die meestal aan toegevoegd. Daarom bak ik dus mijn eigen cake, want I love cake.

Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk
Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk

Yoghurt cake zonder koemelk & roomboter

Waarschijnlijk was dit je al opgevallen getuige de recepten die je hier op mijn blog vindt: muffins, cake of pannenkoeken. Vandaag voeg ik een nieuw recept aan dit rijtje toe, namelijk: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk

Dit recept voor Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake met chocolade glazuur is het bewijs dat je een feestelijk uitziende en lekkere yoghurt cake kunt maken zonder koemelk en roomboter.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 200 ml yoghurt (ik heb geitenyoghurt gebruikt)
  • 200 a 250 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (8gr)
  • 1 zakje vanille suiker (8 gr)
  • vanille essence (4 ml)
  • Sinaasappelschil om te raspen
  • gekleurde musketzaadjes
  • Dr Oetker Choco glazuur
  • 25 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker

Overige benodigdheden

  • zeef
  • handmixer of blender
  • bakvorm

Bijzondere cake bakvormen

Je kunt je cake in allerlei leuke en mooie vormen bakken. Zie hieronder de nodige bakvorm inspiratie. De bakvorm die ik heb gebruikt, kun je hier ook vinden:

Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk
Nordic Ware cake bakvorm

Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk

Het bijzondere aan deze cake is dat de buitenkant stevig is en de binnenkant is toch redelijk zacht en smeuïg is. Het doet me een beetje denken aan een boterkoek vulling.

Dit is een lekkere Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake met chocolade glazuur. In de specifieke chocoladeglazuur die ik heb gekocht, is geen koemelk verwerkt.

Je kunt de cake koemelk-vrij maken door yoghurt te gebruiken die niet is gemaakt van koemelk. Zoals je in het overzicht met ingrediënten hebt kunnen lezen heb ik deze cake gemaakt met geitenyoghurt. Hier ben ik niet allergische voor.

  • Verwarm de oven op circa 180 a 200 graden Celcius.
  • Mix de eieren met het suiker.
  • Voeg de yoghurt toe & 25 ml olijfolie.
  • Meng de bloem met het bakpoeder.
  • Gebruik een zeef en voeg telkens 2 lepels bloem toe aan het mengsel.
  • Schep telkens de bloem door het beslag met een lepel.
  • Heb je al het bloem toegevoegd en omgeschept? Voeg nu de vanille essence toe.
  • Rasp vervolgens de sinaasappel schil naar gelang en voeg dit toe.
  • Blend het geheel 10 seconden op een lage stand.
  • Schep beslag in bakvorm en doe het vervolgens in de oven.
  • Bak de cake in circa 30 a 40 minuten (dit is afhankelijk van jouw oven).
  • Is de cake gebakken? Schenk vervolgens chocolade glazuur over de cake (zie verpakking Dr Oetker Choco glazuur voor instructie om het glazuur te maken).
  • Besprenkel de cake direct met de gekleurde musketzaadjes.
  • Laat de cake 30 minuten staan zodat de chocolade glazuur hard wordt.
  • Voila! Dit was het. Gemakkelijk toch?

Hieronder vind je nog meer recepten die je ook interessant vindt. De meesten zonder koemelk.

Andere recepten die je ook wilt zien

kokosmeel pannenkoeken zonder koemelk
muffins maken met griekse yoghurt & havermout

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

amylia

Tuesday 5th of June 2018

Moeilijk om uit te spreken Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake :-) Maar ziet er heerlijk uit!

Daisy

Tuesday 5th of June 2018

Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker ook eens uitproberen! ?

tamara

Tuesday 5th of June 2018

Na het lezen van je blog heb ik officeel trek gekregen dit wil ik wel eens proberen

Laura

Tuesday 5th of June 2018

Dit klinkt echt zo ontzettend lekker! Ook al heb ik geen allergie, ik ga dit echt een keer maken!

Nicole Orriƫns

Tuesday 5th of June 2018

Wat fijn dat je een manier hebt gevonden om toch cake te eten. Slim om geitenyoghurt te gebruiken. Hij klinkt erg lekker.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.