Skip to Content

Smul recept: Amarula cheesecake

Wees origineel en geef je moeder een smaakvol cadeau voor moederdag: een zelfgemaakte Amarula cheesecake. Made with love.

Onlangs had ik het er nog met mijn collega’s over: in bepaalde culturen staat eten en drinken centraal. In die culturen, waaronder de Afrikaanse en Surinaamse cultuur, is het ‘not done’ en een teken van weinig respect om je gasten enkel een ‘kaasje en een toasje’ voor te schotelen. Gerechten worden met liefde bereid en de personen waarom je geeft, verwen je met lekker eten en drinken.

Amarula recepten

Koken met Amarula

Van moeders, voor moeders

Er wordt daarom niet voor niets gezegd dat je het proeft als een gerecht met liefde wordt bereid. Dat is dan wellicht het geheim van Amarula, waarvoor met name Afrikaanse vrouwen erg belangrijk zijn. Zij zijn het die de marula vrucht oogsten en die de goudkleurige touwtjes knopen die de hals van de fles sieren. Amarula verschaft voor deze vrouwen werkgelegenheid, waardoor ze in staat zijn hun eigen gezin te onderhouden. Amarula is dus van moeders, voor moeders.

Amarula Cheesecake recept

Amarula is niet alleen lekker om te drinken, de cream likeur met een romige zachte, nootachtige smaak, kun je ook goed verwerken in allerlei taarten en gerechten. Hier dus een geweldig recept voor een Amarula cheesecake waarvan moeders zeker geen kruimel overlaat:

Amarula cheesecake
 
Cuisine: Taarten & nagerechten
Author: Macblogster
Ingredients
  • 200 gram roomboterkoekjes, verkruimeld
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 690 gram naturel roomkaas
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 80 ml Amarula
  • 160 gram geschaafde witte chocolade
  • Verse vruchten om te garneren
Instructions
  1. Meng de koekkruimels en de boter goed door elkaar en druk het koekmengsel in een springvorm (doorsnede 20 cm).
  2. Zet dit 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  3. Meng vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker, de Amarula en de helft van de witte chocolade en giet dit op de koekbodem.
  4. Laat dit een nacht opstijven in de koelkast.
  5. Garneer met de overgebleven witte chocoladerasp en met verse vruchten, bijvoorbeeld met bosbessen, aardbeien of frambozen en serveer bijvoorbeeld met koffie met een scheutje Amarula. Lekker!
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jocy Paixão Fortes

Sunday 17th of January 2016

Jocy Paixão Fortes liked this on Facebook.

Ansuya Lalay

Sunday 17th of January 2016

Ansuya Lalay liked this on Facebook.

Crystal Hendrickx

Sunday 17th of January 2016

Crystal Hendrickx liked this on Facebook.

Ra Sheeda

Sunday 17th of January 2016

Ra Sheeda liked this on Facebook.

Gigi Guerreiro

Sunday 17th of January 2016

Gigi Guerreiro liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.