Top

Smul recept: Amarula cheesecake

Wees origineel en geef je moeder een smaakvol cadeau voor moederdag: een zelfgemaakte Amarula cheesecake. Made with love. Onlangs had ik het er nog met mijn collega’s over: in bepaalde culturen staat eten en drinken centraal. In die culturen, waaronder de Afrikaanse en Surinaamse cultuur, is het ‘not done’ en een teken van weinig respect om je gasten enkel een ‘kaasje en een toasje’ voor te schotelen. Gerechten worden met liefde bereid en de personen waarom je geeft, verwen je met lekker eten en drinken.

Amarula recepten

Koken met Amarula

Van moeders, voor moeders

Er wordt daarom niet voor niets gezegd dat je het proeft als een gerecht met liefde wordt bereid. Dat is dan wellicht het geheim van Amarula, waarvoor met name Afrikaanse vrouwen erg belangrijk zijn. Zij zijn het die de marula vrucht oogsten en die de goudkleurige touwtjes knopen die de hals van de fles sieren. Amarula verschaft voor deze vrouwen werkgelegenheid, waardoor ze in staat zijn hun eigen gezin te onderhouden. Amarula is dus van moeders, voor moeders.

Amarula Cheesecake recept

Amarula is niet alleen lekker om te drinken, de cream likeur met een romige zachte, nootachtige smaak, kun je ook goed verwerken in allerlei taarten en gerechten. Hier dus een geweldig recept voor een Amarula cheesecake waarvan moeders zeker geen kruimel overlaat:

Amarula cheesecake
 
Author:
Cuisine: Taarten & nagerechten
Ingrediënten
 • 200 gram roomboterkoekjes, verkruimeld
 • 80 gram boter, gesmolten
 • 690 gram naturel roomkaas
 • 250 gram witte basterdsuiker
 • 80 ml Amarula
 • 160 gram geschaafde witte chocolade
 • Verse vruchten om te garneren
Instructie
 1. Meng de koekkruimels en de boter goed door elkaar en druk het koekmengsel in een springvorm (doorsnede 20 cm).
 2. Zet dit 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
 3. Meng vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker, de Amarula en de helft van de witte chocolade en giet dit op de koekbodem.
 4. Laat dit een nacht opstijven in de koelkast.
 5. Garneer met de overgebleven witte chocoladerasp en met verse vruchten, bijvoorbeeld met bosbessen, aardbeien of frambozen en serveer bijvoorbeeld met koffie met een scheutje Amarula. Lekker!
Anderen lazen ook
Kokosmeel pannenkoeken zonder koemelk: goed tegen vreetbuien

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Beoordeel dit recept:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar