Skip to Content

Catrice Absolute Nude Eyeshadow vs Sleek i-Divine Storm

Een aantal weken geleden heb ik het Absolute Nude Eyeshadow Palette van Catrice (010 All Nude) aangeschaft omdat ik benieuwd was naar de kwaliteit van dit budget oogschaduw palette. Het viel mij op dat de kleuren vrijwel identiek zijn aan die in het Sleek i-Divine Storm palette. Ik zal dus een vergelijking maken tussen beide paletten en een look laten zien, gemaakt met het Absolute Nude Eyeshadow Palette en met het Sleek i-Divine Storm palette Catrice-vs-Sleek-storm-header

Formaat & inhoud

Wat mij direct al opviel, behalve de prijs, is het formaat van het 010 All Nude Catrice palette. Dit is aanzienlijk kleiner dan het Sleek Storm palette. Dit betekent dat het Absolute Nude Eyeshadow Palette erg handtas vriendelijk is. Maar betekent dit ook dat de kwaliteit beter of identiek is aan het Sleek i-Divine Storm palette? Let’s find out.

Catrice absolute Nude vs Sleek i-Divine Storm

Het Catrice palette is smaller en compacter

Op zich is het ‘logisch’ dat het Absolute Nude Eyeshadow Palette compacter is dan Sleek i-Divine Storm, aangezien er minder kleuren in zitten. Het Catrice palette bevat zes nude kleuren: van subtiel zand, delicaat beige en verschillende bruinen, mat en glanzend. Hier betaal je €4,99 voor. Catrice-vs-Sleek-storm-oogschaduw Het Sleek palette kost daarentegen €9,99, maar bevat in totaal 12 verschillende kleuren. Zoals je kunt zien, kun je met Sleek i-Divine Storm zowel een nude look als  smokey eyes creëren. Er zit tevens mat en glanzend oogschaduw in het palette.


Als je in de eerste instantie naar beide oogschaduw paletten kijkt, zou je niet verwachten dat de zes nude kleuren redelijk identiek zijn. Dit blijkt grotendeels wel het geval te zijn, getuige de onderstaande foto:

Catrice vs Sleek storm swatches

Ja, ik had het inderdaad koud….

Looks

Met beide oogschaduw paletten heb ik de twee onderstaande looks gemaakt. Mijn conclusie is dat het Catrice palette op zich niet onder doet voor het Sleek palette. Al gaat mijn voorkeur toch uit naar Sleek i-Divine Storm. Je vraagt je nu vast en zeker af: “waarom?”

Look-Catrice-Absolute-Nude

Look 1, gemaakt met Catrice Absolute Nude

Look Catrice Absolute Nude

Look Sleek i-Divine Storm

Look 2, gemaakt met Sleek i-Divine Storm

Look Sleek i-Divine Storm

Mijn voorkeur

Ondanks de minimale verschillen tussen de nude kleuren in beide oogschaduw paletten, gaat mijn voorkeur toch uit naar Sleek i-divine Storm. Dit is puur persoonlijk en niet gebaseerd op steekhoudende argumenten. Het Sleek oogschaduw palette vind ik handiger omdat het meerdere kleuren bevat. Hierdoor kun je met 1 palette meerdere looks maken, in plaats van enkel een nude look. Ben je echter op zoek naar enkel nude kleuren, dan kun je gerust het Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette kopen. Ook aks je een donkerdere huidskleur dan ik hebt.

Verkoopinfo Sleek Storm & Catrice

Catrice wordt verkocht bij de Kruidvat. Sleek Storm is online o.a. te koop bij The Makeup Spot

Let op: de ingrediënten staan niet vermeld staat op de verpakking van het Catrice palette. Dit is wel het geval bij het Sleek palette. Daar staan de ingredienten benoemd op de kartonnen verpakking waarin je het oogschaduw palette koopt. Daarnaast is de oogschaduw van Sleek “mineral based.”

Q | Naar welk oogschaduw palette gaat jouw voorkeur uit?

Lees ook

verschillende soorten concealers vaseline op je gezicht dit is het resultaat make-up merken waar visagisten mee werken gespleten nagels voorkomen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gwendelien

Friday 10th of January 2014

Ik was ook voor de Sleek gegaan, omdat het meerdere kleuren heeft. Ik heb een andere palet in mijn voorraad met bijna dezelfde kleuren als dat van Sleek. Dus staat dat van catrice al maanden op mijn wenslijst. En elke keer als ik de kruidvat in ga twijfel ik, omdat ik bang ben dat ik het niet zal gebruiken. Ik vind allebei de looks mooi bij jou staan :D

MacBlogster

Friday 10th of January 2014

Dank je wel, Gwendelien :-) Omdat ik al een aantal paletten heb, gebruik ik die van Catrice bijna nooit. Merendeels omdat mijn voorkeur toch uitgaat naar Sleek waar dezelfde kleuren in zitten en wat ook meer variatie biedt. Als je de kleuren al hebt, zou ik geen moeite doen om Catrice Absolute Nude te kopen. Dit is trouwens ook een reden voor mij geweest om nooit een Naked palette van Urban Decay te kopen, omdat ik veel van de kleuren al heb. Maar ik heb begrepen dat de pigmentatie het beste der beste is.

H

Monday 3rd of June 2013

Wauw ja goede overeenkomst! Ik zou ook voor het Sleek palette gaan; daarin zitten meer kleuren, dus meer afwisseling.

Jocelina

Wednesday 15th of May 2013

Wow het is idd praktisch hetzelfde maar sleek is wat aantal kleuren handiger idd en daar zou ook mijn voorkeur naar uitgaan :D

Talise Loy

Tuesday 7th of May 2013

Talise Loy liked this on Facebook.

MacBlogster

Tuesday 7th of May 2013

@katjavanderdoelen you're Welcome!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.