Top

Vintage make-up in 5 stappen: Sleek iDivine Storm

Wil je weten hoe je in 7 stappen een vintage look kunt creëren met het Sleek i-Divine Storm oogschaduw palette, budget make-up en een sjaaltje? Lees dan verder.

In het blog artikel waarin ik de oogschaduw paletten Catrice Absolute Nude en Sleek i-Divine Storm vergelijk, laat ik 2 looks zien, waaronder de onderstaande look. In deze foto tutorial laat ik zien hoe je deze vintage make-up look kunt maken in 7 stappen: 5 Stappen voor de oogschaduw en de overige stappen voor de rest van het make-up.

Sleek oogschaduw tutorial

Vintage make-up in 5 stappen: Sleek iDivine Storm

Sleek i-Divine Storm

Het Sleek i-Divine Storm palette is een veelzijdig palette. Je kunt er looks voor overdag mee maken, maar je kunt het ook gebruiken voor een goede smokey eye of glamour make-up.

Eyeshadow tutorial

Kleuren in het Sleek iDivine Storm palette

Op de bovenstaande foto kun je zien welke kleuren er in het Sleek i-Divine Storm palette zitten. Het zijn voornamelijk kleuren met een shimmer. Er zitten ongeveer 3 matte kleuren in.

Stap 1: basiskleur

  • Als eerste breng je een lichte basiskleur aan op je ooglid en het gedeelte erboven (crease).
  • Werk van binnen naar buiten en stop op dezelfde plek als op de onderstaande foto.
  • Je kunt vooraf trouwens eerst een oogschaduwbasis gebruiken zodat je oogschaduw langer blijft zitten en niet uitloopt. Daarnaast worden de kleuren feller. Ik heb nu geen oogschaduwbasis gebruikt. Wel een licht dekkende foundation.
Sleek oogschaduw tutorial

Stap 1: basiskleur aanbrengen

Stap 2: buitenkant ooglid

Gebruik nu een donkerdere oogschaduw voor de buitenkant van je ooglid.

Oogschaduw palette

Stap 2: oogschaduw aanbrengen buitenkant ooglid

Stap 3: binnenkant ooglid

  • Gebruik daarna tevens een donkere oogschaduw voor de binnenkant van je ooglid.
  • Deze kleur moet iets lichter zijn dan de kleur die je bij stap 2 hebt gebruikt.
  • Ik heb de onderstaande rood-bruine oogschaduw gebruikt. Dezelfde kleur heb ik tevens gebruikt als eyeliner onder mijn ogen.
How to: oogschaduw

Stap 3: oogschaduw aanbrengen binnenkant oog

Stap 4: blenden van de kleuren

De onderstaande kleur, met shimmer, heb ik gebruikt in het midden van mijn ooglid. Vervolgens heb ik deze kleur gebruikt om de twee oogschaduw kleuren op mijn oogleden subtiel te blenden.

Anderen lazen ook
Oogschaduw aanbrengen zonder gedoe & zonder blut te worden
Oogschaduw palette

Stap 4: blenden van de oogschaduw

Stap 5: eyeliner

Uiteraard mag er geen eyeliner ontbreken. In dit geval heb ik de gel eyeliner van essence na lange tijd weer eens gebruikt en aangebracht met een eyeliner kwastje. Zie hier het resultaat.

How to: oogschaduw

Stap 5: eyeliner aanbrengen

Stap 6: lipstick

Normaliter wordt Rode lipstick geassocieerd met vintage make-up, maar omdat ik geen zin had om voor typisch te gaan, besloot ik een andere kleur te gebruiken. De lipstick die ik heb gebruikt is van Catrice (lekker budget) en betreft de kleur Pinker-bell 140.

Eyeshadow tutorial

Stap 6 & 7: Catrice lipstick & Inglot Blush

Stap 7: blush

De blush is onderdeel van mijn allereerste INGLOT Freedom System palette, die ik twee jaar geleden heb samengesteld. Het is een koraal blush en is goed gepigmenteerd. De kleurnaam weet ik niet meer.

Eyeshadow tutorial

Het resultaat

Stap 8 Urban Turban

Om je vintage look compleet te maken kun je een urban turban binden. In de video tutorial “how to: hip & stylish een hoofddoek binden” leg ik uit hoe je gemakkelijk 2 looks kunt creëren binnen een wip.

sleek_i_divine_storm

Sleek Storm oogschaduw palette

Verkoopinfo Sleek i-Divine Storm

Et voila, mijn luscious vintage make-up is nu compleet! Sleek i-Divine Storm is overigens te koop bij The Make-up spot voor € 9,25 (klik op link).

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar