Skip to Content

Schadelijke ingrediënten: check hier of jouw favo producten ‘slecht’ zijn

Weet jij of jouw favoriete beauty- en haarproducten ‘slecht’ zijn omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Lees dit blog artikel om te voorkomen dat je je haar en huid beschadigd op lange termijn.

Frustrerend

Het is vervelend om continu droge krullen of een droge huid te hebben. Vooral als je veel geld uitgeeft aan het kopen van nieuwe haarproducten of skin care. Dit is ronduit frustrerend, daarom deel ik in dit blog artikel een mogelijke oplossing voor jouw probleem: kijk eens vaker naar de ingrediëntenlijst van de beauty of haarproducten die je koopt.

Schadelijke ingrediënten

Ik snap dat je hier geen zin hebt, maar het lijkt ingewikkelder dan het is. Trust me. Met de juiste tools kom je een heel eind.

Het enige dat je hoeft te doen is er tijd voor vrij maken. Dit heb je vast en zeker wel voor jezelf over: extra TLC. Je huid en haar zullen je dankbaar zijn. Kortom, lees hier welke tools ik gebruik om schadelijke ingrediënten op te sporen.

Gebakken lucht

Wanneer ik haarverzorging en skin care koop, controleer ik regelmatig de ingrediënten. Als een product (te veel) schadelijke ingrediënten heeft, laat ik het gerust staan, hoe betaalbaar het ook is. Immers, mijn haar en mijn huid zijn mijn visitekaartje.

Wil je weten hoe ik erachter kom welke ingrediënten wel of niet schadelijk zijn? Hieronder deel ik de tools of bronnen die ik raadpleeg als ik wil achterhalen welke haarproducten, skin care of make-up schadelijke ingrediënten bevatten en dus gebakken lucht verkopen.

Haarproducten: schadelijke ingrediënten checken

  1. Als je haarproducten wilt kopen is mijn advies om vooraf de ingrediënten op te zoeken via Google.
  2. Als je de ingrediënten hebt gevonden kun je ze raadplegen in de Ingredients Dictionary van Tightly Curly.

Deze tool gebruik ik ongeveer sinds 2010. Het it is een uitgebreide en volledige lijst die je kunt raadplegen. Er staan zowel onschadelijke als schadelijke ingrediënten in.

Houd er rekening mee dat het in het Engels is. Desondanks kun je met gemak zien of een ingrediënt schadelijk is of niet.

Schadelijke ingrediënten: check hier of jouw favo producten 'slecht' zijn
Huidvriendelijke huidverzorging van The Body Shop

Skin care & make-up: schadelijke ingrediënten checken 

Wat je op je gezicht smeert heeft invloed op de conditie van je huid, zowel op korte- als lange termijn. Dit is voor mij reden genoeg om ingrediënten te checken van make-up en skin care die ik van plan ben om te kopen.

Goedkoop is niet per sé duurkoop

Wanneer je de volgende tool raadpleegt zul je tot de conclusie komen dat goedkoop niet per sé duurkoop hoeft te zijn. Je zult zien dat dure producten hun beloften niet altijd waar kunnen maken en ook schadelijke ingrediënten bevatten, vaak terwijl je dit niet verwacht.

  1. Als je skin care of make-up wilt kopen is mijn advies om vooraf de ingrediënten op te zoeken via Google.
  2. Wanneer je de ingrediënten hebt gevonden kun je ze raadplegen in de Ingredients Dictionary van Paula Begoun.
Schadelijke ingrediënten: check hier of jouw favo producten 'slecht' zijn
Urban Decay Long Lasting Setting Spray & Eyeshadow Primer Potion

Geld besparen op Skin care & make-up

Bespaar je graag geld op de aanschaf van skin care en make-up? Bekijk dan BeautyPedia. Hier vind populaire skin care en make-up die onder de loep worden genomen.

Ik noem het een ‘list of naming and shaming.’ Er wordt namelijk duidelijk aangegeven of de claims die bepaalde merken maken, ook daadwerkelijk kloppen. Er wordt naar deze claims gekeken op basis van de ingrediënten. Lees vooral ook de gebruikers reviews. Dit geeft meestal ook een interessant beeld in aanvulling op de reviews van de experts.

Heb je deze tips ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Danielle

Monday 25th of June 2018

Dit is nou eens echt een goede tip! Ik lees wel eens de ingrediënten van shampoo of conditioner, maar geen idee waarvoor ik het lees want ik ken de helft van die vreemde namen toch niet, maar hiermee kan ik dus in ieder geval checken of het al dan niet schadelijk is!

LIPSTICKENCUPCAKES

Monday 4th of June 2018

Ik gebruik alleen natuurlijke shampoo van de Lush. Heb je die al eens geprobeerd?

MacBlogster

Wednesday 6th of June 2018

Ik heb inderdaad shampoos of producten van Lush gebruikt, in een aantal zitten Sulfaten. Daarom gebruik ik ze niet meer.

Siddika Coskunn

Sunday 14th of February 2016

Cheyy Ib

MacBlogster

Tuesday 29th of December 2015

Ik bekijk deze ingredientenlijst woordenboeken vaak voordat ik make-up, huid- of haarverzorging aanschaf: https://t.co/gBEQWcXJS6

Rose Paesch

Tuesday 29th of December 2015

Rose Paesch liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.