Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Schadelijke ingrediënten: controleer hier of jouw favo producten ‘slecht’ zijn

Weet jij of jouw favoriete haarproducten, skin care of make-up ‘slecht’ zijn omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Als je dit niet weet, dan ben je vast en zeker ook niet op de hoogte van effect dat deze ingrediënten kunnen hebben op je haar en je huid. Lees dit blog artikel en voorkom dat je je haar en huid beschadigd op lange termijn.
Frustrerend

Het is vervelend om continu droge krullen of een droge huid te hebben. Vooral als je veel geld uitgeeft aan het kopen van nieuwe haarproducten of skin care en telkens tot de conclusie komt dat die producten niet werken. Dit is ronduit frustrerend, daarom deel ik in dit blog artikel een mogelijke oplossing voor jouw probleem: kijk eens vaker naar de ingrediëntenlijst van de producten die je koopt.

Schadelijke ingrediënten: controleer hier of jouw favo producten 'slecht' zijn

Dankbaar

Ik snap dat je hier geen zin hebt, maar het lijkt ingewikkelder dan het is. Trust me, met de juiste tools kom je een heel eind. Het enige wat je hoeft te doen is er tijd voor vrij maken. Dit heb je vast en zeker wel voor jezelf over: extra TLC. Je huid en haar zullen je dankbaar zijn. Kortom, lees hier welke tools ik gebruik en ga ermee aan de slag.

Gebakken lucht

Als ik haarverzorging en skin care koop controleer ik regelmatig de ingrediënten. Als een product (te veel) schadelijke ingrediënten bevat laat ik het gerust staan, hoe betaalbaar het ook is. Immers, mijn haar en mijn huid zijn mijn visitekaartje. Als je wilt weten hoe ik erachter kom welke ingrediënten wel of niet schadelijk zijn, lees dan vooral verder. Hieronder deel ik de tools of bronnen die ik raadpleeg als ik wil achterhalen welke haarproducten, skin care of make-up ‘slecht’ zijn of gebakken lucht verkopen.

Anderen lazen ook
No more Shrinkage dankzij deze KeraCare & Shea Moisture combinatie

Schadelijke ingrediënten haarproducten

 1. Als je haarproducten wilt kopen is mijn advies om vooraf de ingrediënten op te zoeken via Google.
 2. Als je de ingrediënten hebt gevonden kun je ze raadplegen in de Ingredients Dictionary van Tightly Curly.

Deze tool gebruik ik ongeveer sinds 2010. Het it is een uitgebreide en volledige lijst die je kunt raadplegen. Er staan zowel schadelijke als onschadelijke ingrediënten in. Een punt is van aandacht: het is in het engels geschreven, desondanks kun je met gemak zien of een ingrediënt schadelijk is of niet.

Skin_care_ingredienten

Huidvriendelijke huidverzorging van The Body Shop

Schadelijke ingrediënten skin care & make-up

Alles wat je op je gezicht smeert heeft invloed op de conditie van je huid, zowel op korte- als lange termijn. Dit is voor mij reden genoeg om de ingrediënten te checken van make-up en skin care wat ik van plan ben om aan te schaffen.

Goedkoop is niet per sé duurkoop

Als je de volgende tool raadpleegt zul je tot de conclusie komen dat goedkoop per sé duurkoop hoeft te zijn. Je zult zien dat dure producten hun beloften niet altijd waar kunnen maken.

 1. Als je skin care of make-up wilt kopen is mijn advies om vooraf de ingrediënten op te zoeken via Google.
 2. Als je de ingrediënten hebt gevonden kun je ze raadplegen in de Ingredients Dictionary van Paula Begoun.
 photo Ingredienten_makeup_zpsnosibimh.jpg

Urban Decay Long Lasting Setting Spray & Eyeshadow Primer Potion

Geld besparen op Skin care & make-up

Als je graag geld bespaart op de aanschaf van skin care en make-up, bekijk dan BeautyPedia. Hier vind populaire skin care en make-up producten die onder de loep worden genomen. Ik noem het een ‘list of naming and shaming’ aangezien er duidelijk wordt aangegeven of de claims die bepaalde merken maken, ook daadwerkelijk behaald kunnen worden op basis van de gebruikte ingrediënten. Lees vooral ook de gebruikers reviews.

Anderen lazen ook
Pearl Black Hair Box: nieuwe box voor girls with curls

Lees ook

5 geboden voor verzorgen krullen waarom haarproducten niet werken alcohol slecht voor haar verschillende soorten concealers

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe tips & tricks die ik deel. Geen gespam. Beloofd.

* indicates required


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Wat een goede tips en handige lijst om te weten wat men koopt!
  Nooit dacht ik ernaan.
  Nu ga ik na je artikel gelezen te hebben er zeker aan denken wat ik koop.
  Thanks.

  Xoxo

 2. Danielle says

  Dit is nou eens echt een goede tip! Ik lees wel eens de ingrediënten van shampoo of conditioner, maar geen idee waarvoor ik het lees want ik ken de helft van die vreemde namen toch niet, maar hiermee kan ik dus in ieder geval checken of het al dan niet schadelijk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar