Top

Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Bestaat er een natuurlijke hair relaxer die niet chemisch is, maar er wel voor zorgt dat je haar langere periode steil blijft zonder je krulpatroon aan te passen? Volgens Beautiful Textures wel. Naar eigen zeggen bewerkstelligt hun hair straightening kit Naturally Straight dit. Is dit überhaupt mogelijk en is Naturally Straight daadwerkelijk minder schadelijk als de verpakking doet geloven? 

 photo BeautifulTexturesNaturallystraight_zpsf6eaddf1.jpg

Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Bang voor heat damage

Zo nu en dan vind ik het prettig om mijn haar stijl te tangen, omdat ik van variatie houd en soms behoefte heb om te kunnen pronken met lang haar. I love my hair, maar vanwege mijn type krul, is het moeilijk om het effect van een goede tang of  blowout sessie lang vast te houden. Na ongeveer 2 nachten slapen, wordt mijn krulpatroon langzamerhand zichtbaar vanaf mijn kruin. Mijn haar om de 2 dagen bijtangen, vind ik geen optie, omdat ik bang ben voor heat damage en het verpesten van mijn krulpatroon.

Veel tijd kwijt

Omdat het steil maken van mijn krullen veel tijd in beslag neemt, vind ik het jammer dan het niet langer dan 2 dagen flawlessly steil blijven. “There’s got to be a way” dacht ik en zodoende ging ik op zoek naar ‘iets’ dat mijn krullen langer steil houdt. Dit ‘iets’ mocht geen hair relaxer zijn en ook geen dure Keratine behandeling. Vervolgens kwam ik uit bij Naturally Straight van Beautiful Textures.

Wat belooft Naturally Straight Beautiful Textures?

 photo InstructiesNaturallystraight_zpsadfee501.jpg

Inhoud Naturally Straight kit van Beautiful Textures

Beautiful Textures belooft dat je door gebruik van hun Naturally Straight kit, in 4 stappen je krullen tijdelijk kunt transformeren in steil haar. Vervolgens blijft je haar 4 tot 6 weken steil, zonder dat je dagelijks een stijltang hoeft te gebruiken. Op het moment dat je genoeg hebt van steil haar kun je in 2 stappen je krullen weer terug krijgen. In dit hele proces zouden er geen schadelijke chemicaliën aan te pas komen. Je krijgt er zacht en glanzend haar voor terug, gratis en voor niets.

Anderen lazen ook
Dit is de treurige reden waarom jij droog haar krijgt van olie

“Ga jij je haar weer relaxen?”

Toen mijn dochter en een vriendin de Naturally Straight kit zagen, vroegen ze beiden met grote ogen, en afzonderlijk van elkaar, of ik mijn haar weer zou gaan relaxen. Geen gekke vraag, aangezien de verpakking zeer veel op een relaxer kit lijkt. De inhoud is totaal anders.

Inhoud verpakking Naturally Straight

De inhoud van de Naturally Straight verpakking van Beautiful Textures, bestaat uit:

 • circa 50 ml Gentle Cleansing Shampoo
 • circa 50 ml Inner Active Leave-in Conditioner
 • circa 30 ml Anti Reversion Shampoo
 • circa 30 ml Anti Reversion Conditioner
 photo InhoudNaturallystraightbeautifultextures_zps133b385e.jpg

Inhoud Naturally Straight kit van Beautiful Textures

Hoe werkt het 

 photo NaturallystraightBeautifultexturesachterkant_zpsf0df3860.jpg

Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

De verpakking geeft aan dat het essentieel is dat je al deze producten gebruikt om je haar 4 tot 6 weken steil te houden. Maar ook om je krullen terug te krijgen, is het belangrijk dat je de Anti reversion shampoo en conditiner gebruikt. Ik  heb verschillende reviews gelezen waaruit blijkt dat het ongeveer 2 tot 3 wasbeurten duurt, voordat de Inner active leave-in conditioner uit je haren is gewassen en je oorspronkelijke krultextuur terugkeert.

Ingrediënten 

Je haar blijft 4 tot 6 weken steil vanwege de actieve bestanddelen in de Inner Active Leave-in Conditioner. Als je de ingrediëntenlijst van de Inner Active Leave-in Conditioner bekijkt, zie je dat behalve water, Glyoxyloyl Carbocysteine en  Glyoxyloyl Keratin Amino Acids de belangrijkste ingrediënt zijn (top 3).

 photo Ingredientennaturallystraightbeautifultextures_zpsf2d916a8.jpg

Ingredienten Naturally Straight van Beautiful Textures

Wel of niet chemisch

Als je op het Internet naar deze 2 ingredienten zoekt, dan zie je dat zowel Glyoxyloyl Carbocysteine en Glyoxyloyl Keratin Amino Acids voorkomen in Cosmetic Chemistry databases. Dit betekent volgens mij dat Naturally Straight zeker niet ‘as natural is’ als dat de verpakking doet geloven. Daarnaast, mijn haar blijft na het tangen normaliter nooit 4 tot 6 weken steil. Naturally Straight moet dus ‘iets’ veranderen in mijn haarstructuur om te voorkomen dat ‘de krul d’rin komt’ op het moment dat mijn haar met vocht in contact komt (vochtig weer en zweet, je kent het wel…).

Anderen lazen ook
Mijn haar houdt van aardbei & chocolade - jouw haar waarschijnlijk ook!

Keratine behandeling vs Naturally Straight

Als dit daadwerkelijk het geval is, kan ik concluderen dat deze 2 ingrediënten mijn haartextuur wel degelijk (tijdelijk) verandert. Ik ben geen chemicus, maar op basis van mijn Internet research over Glyoxyloyl Carbocysteine en Glyoxyloyl Keratin Amino Acids zou je kunnen concluderen dat dit een Keratine behandeling zonder Formaldehyde is. In hoeverre dit daadwerkelijk onschadelijk is, is nog niet uitgebreid onderzocht door onafhankelijke partijen.

 photo GlyoxyloylCarbocysteineenGlyoxyloylKeratinAminoAcids_zps0aa914ba.jpg

Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Yay or Nay?

Het is mij inmiddels duidelijk geworden dat de geluiden verschillend zijn. Zo zijn er vrouwen die enthousiast zijn over Naturally Curly en niet bang zijn voor een verandering in hun kruldefinitie. Anderen zijn daarentegen negatief over het resultaat, maar ook over de marketingtactieken van bedrijven als Beautiful Textures die claimen dat zulke producten onschadelijk zijn en krullen pas ‘managable’ zijn op het moment dat je haar steil is. Hoe het ook zij, ik wil Naturally Straight graag uitproberen. Uiteraard ben ik enigszins huiverig (Keratine met Formaldehyde werd voorheen ook gepresenteerd als niet schadelijk; hier moest men later op terugkomen), maar mijn nieuwsgierigheid voert de boventoon.

Verkoopinfo Naturally Straight Beautiful Textures

Dit product wordt verkocht bij verschillende Afro shops. Online kun je Naturally Straight van Beautiful Textures hier kopen voor €8,99.

Q | Zou jij een producten als Naturally Straight wel/niet gebruiken?

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   hoi Jaleesa, ik heb het gekocht bij Rotterdam Zuidplein. Er is daar een haarwinkel om de hoek bij Douglas.

 1. Su says

  Jammer ik dacht dat je het al had gebruikt. Ik zou graag een goede before foto zien, waarop je haar op zijn best is en een after van de natuurlijke krullen. Wat ik tot nu toe heb gezien zijn de krullen after meer gedefinieerd dan before. Dus een lichte werking van een texturizer. Hoewel ik via Twitter van Felicia Leatherwood- dé celebrity natural black hair kapster van Amerika – heb volgende heb vernomen. @LovingYourHair: The #TMS is NOT a relaxer, nor a Brazilian Blowout, nor a Keratin Treatment! There is NO formaldehyde in it! It’s a Leave-In conditioner. Dus nu ga ik het ook proberen. Wel goed dat je de ingrediënten hebt geanalyseerd! Geeft wel een beter beeld zo.

 2. Norine Dap says

  Als ik zo een kit kon vinden (ben al een tijd op zoek), zou ik het zeker uitproberen. Ik zit in een “akward teenie weenie afro” periode en heb geen moeite met tijdelijk mijn haar van textuur veranderen totdat ik een lengte heb bereikt waarop ik wel wat met m’n natural hair kan.

  Mocht het per ongeluk m’n haar permanent veranderen, tsja dan doe ik wat ik altijd doe … scheer alles er af en begin gewoon opnieuw. Met de lengte die ik nu heb vind ik dat niet zo erg.

 3. Melissa Pinas says

  heeft Natural straight beautiful ook iets van normal haar(kheb kroeshaar) naar krullend haar.
  ik ben het een beetje zat met mijn kroeshaar is moeilijk uit te kammen en wil het zachter en met wat krullen erin maar daarnaast wil ik het niet straighten.ik wil me kroeshaar behouden.

  • MacBlogster says

   Hoi Melissa, als ik je goed begrijp wil je:
   1. dat je kroeshaar mooi(er) zit
   2. en dat je gemakkelijker je haar kunt uitkammen.
   Klopt dit?

   Als je dit wilt zou ik niet Naturally Straight gebruiken. Dit is echt bedoeld om je haar steil te maken.
   Je haar zal mooier zitten als je het goed verzorgd. Het is als eerst belangrijk dat je achterhaalt waar jouw haar behoefte aan heeft. Mijn advies is om eerst dit blog artikel te lezen en de linkjes die er in vermeld staan: https://macblogster.nl/ken-jij-dit-geheim-voor-gezonder-en-langer-haar/

   1. Zoek uit welk krultype je hebt
   2. Zoek uit of je laag, gemiddeld of hoog poreus haar hebt.
   3.Als je dit weet, kun je gericht op zoek gaan naar wat je haar nodig heeft.
   4. Een andere tip is: never nooit je haar kammen zonder dat je er een haarmasker of conditioner in hebt gedaan, zie: https://macblogster.nl/5-geboden-die-elke-chick-met-krullen-kroeshaar-moet-kennen/

   Mocht je nog vragen hebben, let me know.
   Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar