Skip to Content

Is Beautiful Textures Naturally Straight een niet chemische hair relaxer?

Bestaat er een natuurlijke hair relaxer die niet chemisch is en je kroeshaar niet beschadigd? Volgens Beautiful Textures wel. Hun Naturally Straight Kit zorgt ervoor dat je haar langer steil blijft, zonder je krulpatroon aan te passen. Ik ga uiteraard op onderzoek uit.

De Beautiful Textures Naturally Straight Kit kun je kopen bij Bol.com

Is Beautiful Textures Naturally Straight een niet chemische hair relaxer?
Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Bang voor heat damage

Zo nu en dan vind ik het prettig om mijn haar steil te tangen, omdat ik van variatie houd. Vanwege mijn type krul is het moeilijk om mijn haar lang steil te houden. Na ongeveer 2 nachten slapen, worden mijn krullen vaak alweer zichtbaar.

Een oplossing hiertegen is om mijn haar dan weer opnieuw te tangen, maar dit vind ik zelf niet zo prettig. Mijn haar om de 2 dagen bijtangen vind ik geen optie, omdat ik bang ben voor heat damage. Ik ben dus bang dat ik mijn krulpatroon vernaggel.

Veel tijd kwijt

Omdat het steil maken van mijn krullen veel tijd in beslag neemt, vind ik het jammer dat mijn haar meestal niet langer dan 2 dagen flawlessly steil blijft. “There’s got to be a way” dacht ik en zodoende ging ik op zoek naar ‘iets’ dat mijn krullen langer steil houdt.

Dit ‘iets’ mocht geen hair relaxer zijn en ook geen dure Keratine behandeling. Vervolgens kwam ik uit bij Naturally Straight van Beautiful Textures.

4 Weken lang steil haar

Inhoud Naturally Straight Kit
Inhoud Naturally Straight kit van Beautiful Textures

Beautiful Textures belooft dat je dankzij hun Naturally Straight kit je haar tijdelijk steil kunt makken in 4 simpele stappen. Jouw krullen en kroeshaar blijven naderhand 4 tot 6 weken steil. Je hoeft dan niet meer dagelijks een stijltang of fohn te gebruiken.

Heb je genoeg van je steile haar en wil je je krullen weer terug? Je hoeft dan alleen maar 2 stappen uit te voeren. Er komen in dit hele proces geen schadelijke chemicaliën aan te pas. Volgens Beautiful Textures krijg je er zacht en glanzend haar voor terug, gratis en voor niets.

“Ga jij je haar weer relaxen?”

Toen mijn dochter en een vriendin de Naturally Straight kit op tafel zagen staan, vroegen ze beiden: “ga jij je haar weer relaxen??”Dit vroegen ze trouwens afzonderlijk van elkaar en met grote verbazing. Op zich is dit geen gekke vraag, aangezien de verpakking zeer veel op een relaxer kit lijkt. De inhoud is totaal anders. Dat dan weer wel.

Inhoud verpakking Naturally Straight

Is Beautiful Textures Naturally Straight een niet chemische hair relaxer?
Inhoud Naturally Straight kit van Beautiful Textures

De inhoud van de Naturally Straight verpakking van Beautiful Textures, bestaat uit:

Hoe werkt het?

De verpakking geeft aan dat het essentieel is dat je al deze producten gebruikt om je haar 4 tot 6 weken steil te houden. Maar ook om je krullen terug te krijgen is het belangrijk dat je de Anti reversion shampoo en conditiner gebruikt.

Ik  heb verschillende reviews gelezen waaruit blijkt dat het ongeveer 2 tot 3 wasbeurten duurt, voordat de Inner active leave-in conditioner uit je haren is gewassen en je oorspronkelijke krultextuur terugkeert.

Verpakking Naturally Straight
Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Ingrediënten 

Je haar blijft 4 tot 6 weken steil vanwege de actieve bestanddelen in de Inner Active Leave-in Conditioner. Wanneer je de ingrediëntenlijst van de Inner Active Leave-in Conditioner bekijkt, zie je dat behalve water, Glyoxyloyl Carbocysteine en  Glyoxyloyl Keratin Amino Acids de belangrijkste ingrediënt zijn (top 3).

Wel of niet chemisch?

Als je op het Internet naar deze 2 ingredienten zoekt, dan zie je dat zowel Glyoxyloyl Carbocysteine en Glyoxyloyl Keratin Amino Acids voorkomen in Cosmetic Chemistry databases. Dit betekent volgens mij dat Naturally Straight zeker niet ‘as natural is’ als dat de verpakking doet geloven.

Daarnaast, mijn haar blijft na het tangen normaliter nooit 4 tot 6 weken steil. Naturally Straight moet dus ‘iets’ veranderen in mijn haarstructuur om te voorkomen dat ‘de krul d’rin komt’, op het moment dat mijn haar met vocht in contact komt. Vochtig weer en zweet, je kent het wel….

Ingrediënten natuurlijke relaxer
Ingredienten Naturally Straight van Beautiful Textures

Keratine behandeling vs Naturally Straight

Als dit daadwerkelijk het geval is, kan ik concluderen dat deze 2 ingrediënten mijn haartextuur wel degelijk (tijdelijk) verandert. Ik ben geen chemicus, maar op basis van mijn Internet research over Glyoxyloyl Carbocysteine en Glyoxyloyl Keratin Amino Acids zou je kunnen concluderen dat dit een Keratine behandeling zonder Formaldehyde is. 

In hoeverre dit daadwerkelijk onschadelijk is, is nog niet uitgebreid onderzocht door onafhankelijke partijen.

Keratine behandeling vs Naturally Straight
Een niet chemische hair relaxer? Naturally Straight van Beautiful Textures

Onhandelbaar kroeshaar dankzij Beautiful Textures?

Het is mij inmiddels duidelijk geworden dat de geluiden verschillend zijn. Er zijn vrouwen die enthousiast zijn over de Beauiful Textures Naturally Straight Kit. Ze zijn absoluut niet bang voor een verandering in hun kruldefinitie.

Anderen zijn daarentegen negatief over het resultaat. Ook zijn ze negatief over de marketingtactieken van bedrijven, zoals Beautiful Textures, die claimen dat:

  • zulke producten onschadelijk zijn;
  • kroeshaar pas handelbaar is op het moment dat het steil is.

Hoe het ook zij, ik wil Naturally Straight graag uitproberen. Uiteraard ben ik wel een beetje huiverig, maar mijn nieuwsgierigheid wint het.

Wat vind je van zo’n. product als Naturally Straight? Zou jij dit wel/niet gebruiken?

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Melissa Pinas

Thursday 25th of January 2018

heeft Natural straight beautiful ook iets van normal haar(kheb kroeshaar) naar krullend haar. ik ben het een beetje zat met mijn kroeshaar is moeilijk uit te kammen en wil het zachter en met wat krullen erin maar daarnaast wil ik het niet straighten.ik wil me kroeshaar behouden.

MacBlogster

Friday 26th of January 2018

Hoi Melissa, als ik je goed begrijp wil je: 1. dat je kroeshaar mooi(er) zit 2. en dat je gemakkelijker je haar kunt uitkammen. Klopt dit?

Als je dit wilt zou ik niet Naturally Straight gebruiken. Dit is echt bedoeld om je haar steil te maken. Je haar zal mooier zitten als je het goed verzorgd. Het is als eerst belangrijk dat je achterhaalt waar jouw haar behoefte aan heeft. Mijn advies is om eerst dit blog artikel te lezen en de linkjes die er in vermeld staan: https://macblogster.nl/ken-jij-dit-geheim-voor-gezonder-en-langer-haar/

1. Zoek uit welk krultype je hebt 2. Zoek uit of je laag, gemiddeld of hoog poreus haar hebt. 3.Als je dit weet, kun je gericht op zoek gaan naar wat je haar nodig heeft. 4. Een andere tip is: never nooit je haar kammen zonder dat je er een haarmasker of conditioner in hebt gedaan, zie: https://macblogster.nl/5-geboden-die-elke-chick-met-krullen-kroeshaar-moet-kennen/

Mocht je nog vragen hebben, let me know. Succes!

Florentine

Sunday 22nd of June 2014

Gaaf! Hier ben ik best wel benieuwd naar! Ik heb zelf ook krullen! X Liefs

Norine Dap

Saturday 21st of June 2014

Als ik zo een kit kon vinden (ben al een tijd op zoek), zou ik het zeker uitproberen. Ik zit in een "akward teenie weenie afro" periode en heb geen moeite met tijdelijk mijn haar van textuur veranderen totdat ik een lengte heb bereikt waarop ik wel wat met m'n natural hair kan.

Mocht het per ongeluk m'n haar permanent veranderen, tsja dan doe ik wat ik altijd doe ... scheer alles er af en begin gewoon opnieuw. Met de lengte die ik nu heb vind ik dat niet zo erg.

Su

Saturday 21st of June 2014

Jammer ik dacht dat je het al had gebruikt. Ik zou graag een goede before foto zien, waarop je haar op zijn best is en een after van de natuurlijke krullen. Wat ik tot nu toe heb gezien zijn de krullen after meer gedefinieerd dan before. Dus een lichte werking van een texturizer. Hoewel ik via Twitter van Felicia Leatherwood- dé celebrity natural black hair kapster van Amerika - heb volgende heb vernomen. @LovingYourHair: The #TMS is NOT a relaxer, nor a Brazilian Blowout, nor a Keratin Treatment! There is NO formaldehyde in it! It's a Leave-In conditioner. Dus nu ga ik het ook proberen. Wel goed dat je de ingrediënten hebt geanalyseerd! Geeft wel een beter beeld zo.

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Saturday 21st of June 2014

Naturally Straight hair dankzij Beautiful Textures? http://t.co/2zMndyF01N

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.