Skip to Content

Test: Krullen veilig steil maken met de Naturally Straight kit

Ik kocht een niet chemische hair relaxer: de Naturally Straight kit van Beautiful Textures. Volgens mijn onderzoek zou deze tijdelijke hair straightener dezelfde eigenschappen hebben als een Keratine behandeling zonder Formaldehyde. In dit review kun je lezen wat voor een effect de Naturally Straight kit van Beautiful Textures op mijn kruldefinitie heeft en wat het resultaat is.

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo Curly_hair_with_Inner_Active_Leave_in_Conditioner_zps3d934666.jpg

Hier heb ik de Inner Active Leave-in Conditioner in mijn haar

Test: krullen veilig steil maken

Voor de zomervakantie schreef ik een blog artikel over de Beautiful Textures Naturally Straight kit. Beautiful Textures belooft dat je door gebruik van hun Naturally Straight kit in 4 stappen je krullen tijdelijk kunt transformeren in steil haar. Vervolgens blijft je haar 4 tot 6 weken steil, zonder dat je dagelijks een stijltang hoeft te gebruiken.

Lees ook: verzorging krullen & kroeshaar

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo Naturally_Straight_Inner_Active_Leave_in_Conditioner_zps675a3d6e.jpg

Vervolgens gebruik mijn CHI föhn en borstel om de Inner Active Leave-in Conditioner te locken in mijn haar en mijn haar droog te föhnen

Beautiful Textures Naturally Straight Kit 

In het blog artikel Naturally Straight hair dankzij Beautiful Textures kun je meer lezen over de kit en de ingrediënten. In dit blog artikel laat ik het resultaat zien en weergeef ik mijn ervaring met de producten.

Lees ook: Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo NahetfohnenBeautiful_Textures_Naturally_Straight_zpsd4ad5675.jpg

Droog & geföhnt haar. De volgende stap is het tangen van mijn haar

Gevolgen hoofdhuid

Op mijn Facebook pagina werd er gevraagd welke gevolgen dit product  heeft voor je hoofdhuid. Daar ik geen gevoelige hoofdhuid heb of snel last heb van allergische reacties, kan ik zeggen dat ik geen negatieve gevolgen heb ervaren.

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo Getangt_haar_Beautiful_Textures_Naturally_Straight_2_zps195fc3ce.jpg

Mijn haar na het tangen

Ingrediënten

Zoals je in mijn vorige blog artikel kon lezen, plaatste ik aanvankelijk mijn vraagtekens bij de ingrediënten en de belofte van de fabrikant. Hierdoor verwachtte ik dat de Naturally Straight kit schadelijk zou kunnen zijn voor mijn krullen.

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo Getangt_haar_Beautiful_Textures_Naturally_Straight_zpseee83a7b.jpg

Dit is het resultaat: stijl haar

Verrassende conclusie

Mijn conclusie is dat dit uiteindelijk niet het geval blijkt te zijn. Althans, ik heb geen zichtbare schade geconstateerd. Mijn haar voelde niet anders aan dan na een tangsessie zonder de Naturally Straight kit.

Lees ook: Olie soorten waar je haar WEL blij van wordt

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo vochtig_haar_zps1cdb80ef.jpg

Het resultaat een regenbui, inclusief broeierige poncho en een nachtje slapen zonder protective stijl. Ik ben gewoon met los haar gaan slapen en dit is het resultaat

Het lijkt op…

Ik zou de kit eerder vergelijken met een een stylingsproduct die glans toevoegt en en ervoor zorgt dat je haar gemakkelijker steil wordt en waarschijnlijk ook blijft. Het deed me bijvoorbeeld denken aan de Blow Out Your Curls van Hair Rules.

Het effect op mijn krullen

Om uit te proberen of mijn krulstructuur zou zijn aangetast, besloot ik mijn haar nat te maken zonder het gebruik van de Anti Reversion Shampoo & Conditioner. Er gebeurde niets shocking. Mijn krullen waren iets minder compact en daarbij had ik nauwelijks last van pluis.

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo Krullen_zonder_Anti_Reversion_Shampoo_conditioner_zps8df93644.jpg

Het resultaat na het nat maken van mijn haar zonder de Anti Reversion Shampoo & Conditioner te hebben gebruikt

Wel of niet kopen?

Helaas is de Naturally Straight kit voor mij geen wondermiddel. Ook dit product zorgt er niet voor dat mijn haar langer steil blijft dan 1 week. Dit heeft voornamelijk te maken met mijn haarstructuur en het feit dat ik snel zweet. Wat het product van Beautiful Textures wel doet is ervoor zorgen dat mijn haar na het tangen de hele dag steil blijft zonder te ontploffen in een ‘coupe de pluis’. In die zin zie ik het als een goed stylings product.

Lees ook: Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

eautiful_Textures_Naturally_Straight photo zonder_Anti_Reversion_Shampoo_conditioner_zps13cfe6d7.jpg

Ik zie geen verschil. Mijn krullen zijn niet uitgerekt of verpest

Hoe lang blijft mijn haar steil met Naturally Straight?

Aangezien de instructie aangeeft dat je niet te veel Inner Active Leave-in Conditioner moet gebruiken, ben ik voorzichtig geweest. Het zou dus kunnen dat ik te weinig heb gebruikt en mijn haar hierdoor maar een week steil is gebleven in plaats van de beloofde 4 a 6 weken.

Verkoopinfo Naturally Straight Beautiful Textures

Dit product wordt verkocht bij verschillende Afro shops. Online kun je Naturally Straight van Beautiful Textures hier kopen voor €7,95.

Lees ook


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Joy Tolies-Lansdorf

Tuesday 29th of December 2015

Graciella Moesaheb-Lansdorf

Ve Ra Timas

Monday 28th of December 2015

Is het zo dat dit product je krullen wat langer/groter maakt zoals bij normale straight?

Ve Ra Timas

Monday 28th of December 2015

Ja liever iets wat me krullen beetje rekt maar niet beschadigd...

MacBlogster

Monday 28th of December 2015

Klopt. Ik denk dat jij op zoek bent naar Keratine behandeling?

Ve Ra Timas

Monday 28th of December 2015

Ja met toevallig gelezen...niet dus toch

MacBlogster

Monday 28th of December 2015

Zie link, in het blog artikel vind je antwoord op je vraag ;-)

Joy Tolies-Lansdorf

Monday 28th of December 2015

Hoi wordt dit product in surinaame verkocht....zoja waar

MacBlogster

Monday 28th of December 2015

Geen idee, ik verkoop het niet. Google is your best friend ;-)

Joy Tolies-Lansdorf

Monday 28th of December 2015

Binnen hoeveel tijd krijg ik het dan

Joy Tolies-Lansdorf

Monday 28th of December 2015

Hoeveel kost het en zou ik t kunnen bestelln

MacBlogster

Monday 28th of December 2015

Dat weet ik niet. Het is wel online te koop.

Sade Lansdorf

Monday 28th of December 2015

Joy Tolies-Lansdorf

Marena Overman

Sunday 27th of December 2015

Ik heb het ook een aantal keer gebruikt! Maakt mijn haar heel mooi stijl en geen schade achteraf, love it! ?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.