Skip to Content

Hittebescherming voor als je krullen wilt steil maken: Aussie Take the Heat

Zo nu en dan vind ik het prettig om met steil haar rond te lopen. Omdat ik geblondeerde krullen heb is het belangrijk om mijn haar tegen hitte te beschermen. Ik heb Aussie Take the Heat getest om te kijken of ik hiermee pluizig haar en heat damage kan voorkomen. 

Aussie Take the Heat hittebescherming

Aussie heeft een nieuwe lijn gelanceerd Take the Heat, ‘hittebestendige’ producten met o.a. jojoba zaadolie. Take the Heat beschermt je haar tegen de hitte van een föhn, krul- of stijltang en belooft daarnaast je haren super zacht te maken.

Lees ook: Olie soorten waar je haar WEL blij van wordt

Aussie Take the Heat

Hittebescherming voor als je krullen wilt steil maken: Aussie Take the Heat

Krullen steil maken

Aussie claimt dat als je regelmatig je haren steil maakt, je gebaat bent bij het gebruik van de Take the Heat lijn, bestaande uit 3 producten:

  • een shampoo,
  • een deep conditioner: 3 Minute Miracle Take the Heat Treatment
  • en een conditioner

Volgens Aussie maakt de Take the Heat Shampoo je haar zacht en beschermt het tegen de hitte van elke styling tool. De Take the Heat Conditioner zou het haar soepel maken waardoor het easy te kammen en te stylen is. De Take the Heat 3 Minute Miracle Treatment gebruik je om  beschadigd haar een verzorgende boost te geven. Geadviseerd wordt om de Take the Heat producten 1 keer per week te gebruiken om dof en pluizig haar te voorkomen door beschadigingen.

Chi föhn & stijltang

Aangezien mijn haar geverfd is (lees: geblondeerd), is mijn haar dus droger dan de gemiddelde krul aan zou kunnen. Om die reden gebruik ik mijn föhn en stijltang niet zo vaak, omdat de hitte mijn haar nog meer kan beschadigen en droger maakt. Best jammer, ik heb een aantal jaren geleden namelijk een CHI Air Turbo Föhn en CHI Turbo Flat Iron gekocht voor aardig wat centen. Dankzij Aussie Take the Heat kon ik ze weer eens afstoffen en gebruiken.

Review Aussie Take the Heat

Mijn CHI föhn & haarborstel

Aussie Take the Heat Shampoo & Conditioner

Maar voordat het zover was, gebruikte ik vooraf de Take the Heat Shampoo en 3 Minute Miracle Take the Heat Conditoiner. Aan de shampoo kon ik niets opmerkelijks bespeuren. De ingrediënten zijn niet anders dan die van de gemiddelde shampoo of conditioner, afgezien van de toevoeging van jojoba zaadolie.

Aussie 3 Minute Miracle Take the Heat Treatment

De 3 Minute Miracle Take the Heat Treatment (deep conditioner) daarentegen vond ik indrukwekkend. De geur vond ik heerlijk, maar dit viel grotendeels in het niet bij de zachtheid van mijn haar. Mijn haar was na het gebruik van de treatment opvallend zacht! Definitely een blijvertje dus.

Lees ook: Dit is de treurige reden waarom jij droog haar krijgt van olie

Indrukwekkend

Op de bovenstaande foto waar je mijn krullen nog ziet, zie je het effect op mijn haar zonder dat er een styling tool aan te pas is gekomen. De kruldefinitie is niet opmerkelijk. Dit was wel het geval bij de Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor. Maar goed, deze lijn is om het haar te beschermen tegen hitte. I can’t have it all….

Haar serum

Ondanks het gebruik van Aussie Take the Heat, wilde ik toch een serum gebruiken voordat ik mijn föhn en stijltang ging gebruiken. Op de foto kun je zien dat ik Fantasia IC Hair Polisher Heat Protector Serum heb gebruikt.

Review Aussie Take the Heat

Aussie Take the Heat Conditioner

Zach haar

Nadat het gebruik van het serum, heb ik eerst mijn haren droog geföhnd met mijn CHI Air Turbo Föhn en CHI föhn borstel. Op de foto rechtsboven zie je het resultaat. Op de foto rechtsonder zie je het resultaat na het gebruik van mijn CHI Turbo Flat Iron. Het viel me op dat ik na het gebruik van de föhn en een stijltang nog steeds zacht haar had. In elk geval geen droge bos stro.

Take the Heat Conditioner vs 3 Minute Miracle Treatment

Gastblogger Naomi heeft Aussie Take the Heat ook gebruikt. Het viel haar op dat de ingrediënten van de Take the Heat conditioner en 3 Minute Miracle Treatment nagenoeg identiek waren. Desondanks bemerkte zij wel een verschil.

Review Aussie Take the Heat

Take the Heat 3 Minute Miracle Treatment

Mocht je willen weten welke ingrediënten je het best kunt vermijden, bekijk deze alfabetische ingrediëntenlijst waarop je kunt opzoeken welke ingrediënten oké zijn en welke je moet mijden.

Wat zegt Beauty gastblogger Naomi:

Naomi Aussie take the heat“Zelf merk ik weinig verschil met andere haarproducten voor wat betreft bescherming tegen de hitte van een föhn of stijltang. De shampoo en conditioner vind ik niet veel voor mijn haar doen, maar ik denk ook niet dat je dit bemerkt na eenmalig gebruik. De 3 Minute Miracle Treatment daarentegen vind ik wel prettig in gebruik en het maakt mijn haar echt zachter!

Prettig in gebruik

De 3 Minute Miracle Treatment was geconcentreerd, dus ik had er niet zoveel van nodig. Overigens heb ik het ruim een uur in laten trekken. Bij mij werkt het niet om een deep conditioner 3 minuten in te laten trekken. Al met al is de 3 Minute Miracle Treatment prettig in gebruik en heb ik het idee dat het wel iets doet voor mijn haar. Afhankelijk van de prijs zou ik dit product wel kopen.”

Mijn oordeel

Aangezien ik niet vaak gebruik maak van mijn föhn en stijltang, bestaat er bij mij niet de behoefte om deze lijn frequent te gebruiken. Op de momenten dat ik mijn haar graag steil wil hebben, zal ik Aussie Take the Heat waarschijnlijk wel uit de kast pakken. Voornamelijk omdat ik zeer te spreken ben over de 3 Minute Miracle Take The Heat Treatment. Al met al, is deze lijn goed te pruimen als je regelmatig een föhn of stijltang gebruikt. Het ruikt lekker en de prijs ligt niet al te hoog. Als je erg droog haar hebt, omdat je je regelmatig je haren relaxt of verft, adviseer ik je om een serum ernaast te gebruiken.

Verkoopinfo Aussie Take the Heat

De Take the Heat-lijn is, net als de andere producten van Aussie, online verkrijgbaar bij Bol.com. Prijzen vanaf € 5,59.

Lees ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lesly

Monday 19th of November 2012

Ik ben nieuwsgierig. Ik gebruik mijn fohn best vaak waardoor mijn puntjes broos zijn geworden als deze lijn hier tegen helpt zou het top zijn. Jammer dat ze ook geen serum hebben mijn kapper zegt dat ik niet mag fohnen zonder serum

Iris van Maalsen op Facebook

Monday 12th of November 2012

gelezen. Ga het ook uitproberen!

Iris van Maalsen op Facebook

Monday 12th of November 2012

bedankt! :-) ga het straks lezen

MacBlogster op Facebook

Monday 12th of November 2012

Homemadepicturemania Sao Nonac bedankt voor de tip!

Angela Loy op Facebook

Monday 12th of November 2012

Iris van Maalsen een reminder :-) zie hier het review over Aussie Take the Heat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.