Top

Andrelon Oil & Care: speciaal voor kroeshaar & krullen

Andrelon heeft een lijn met haarproducten gelanceerd speciaal gericht zijn op krullen en kroeshaar: Andrelon Oil & Care. Het bijzondere aan deze lijn is dat er Arganolie, Kokosolie en Amandelolie aan toe is gevoegd. Ook zijn er 3 specifieke Kroescontrol producten aan deze lijn toegevoegd. In een vorig blog artikel kon de je de mening van het Macblogster Testpanel lezen. In dit blog artikel laat ik weten wat ik van de producten vind. 

Ingrediënten: SLS vs SLES

Andrelon Oil & Care Kroescontrol

Enkele producten uit de speciale Andrelon Oil & Care Kroescontrol lijn

Goedkope shampoos bevatten meestal Sodium Lauryl Sulphate (SLS) of Sodium Laureth Sulphate (SLES) verwerkt zit. Dit zijn ingrediënten die een droge, jeukende hoofdhuid kunnen veroorzaken, evenals haarroos. De Andrelon Oil & Care shampoo bevat geen SLS, maar wel SLES. Dit is minder irriterend dan SLS, echter als je een (zeer) gevoelige hoofdhuid hebt, moet je dit soort producten vermijden, vooral in combinatie met Sodium Hydroxide wat in een lagere concentratie is verwerkt in deze shampoo. Welnu, wat is er wel positief aan de shampoo?

Andrelon Oil & Care Shampoo

Wat mij direct aan de shampoo opviel, was de balsemachtige textuur. Bij het gebruik van de Andrelon Oil & Care shampoo, voelde het alsof ik mijn haren met conditioner waste. Geen stroefheid, gewoon lekker zacht. Het effect is ongeveer vergelijkbaar met een 2-1-shampoo, waarin tevens een conditioner is verwerkt.

Hoeveelheid Arganolie

In deze shampoo zit verwerkt:

 • Kokosolie (Cocos Nucifera oil),
 • Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis oil)
 • evenals Arganolie (Argania Spinosa Kernel oil).

Deze oliesoorten staan bovenaan de ingrediëntenlijst, respectievelijk in dezelfde volgorde als hierboven benoemd. Mogelijk valt hieruit te concluderen dat er dus meer Kokos- en Amandelolie in deze shampoo zit dan de Marokkaanse Arganolie waarmee er wordt geadverteerd. Ik zeg mogelijk, want wat het percentage gebruikte ingrediënten is, is niet bekend.

Anderen lazen ook
Dit zijn dé blog artikelen die je gezien moet hebben

Andrelon Oil & Care Shampoo, conditioner & 1 minuut masker

Andrelon Oil & Care Conditioner & 1 Minuut Masker

De ingrediënten van de Andrelon Oil & Care Conditioner en het 1 Minuut Masker zijn verschillend, maar ze bevatten beiden Kokosolie, Amandelolie en Arganolie in exact dezelfde volgorde als de shampoo. Beide producten worden gepresenteerd als deep conditioners. Andrelon adviseert de producten in deze volgorde te gebruiken:

 1. shampoo
 2. conditioner
 3. 1 Minuut Masker

Zowel de conditioner als het masker zorgden ervoor dat mijn haar zacht aanvoelde. Mijn kruldefinitie was goed en mijn haar voelde lekker soepel. Persoonlijk zou ik enkel 1 product kopen in plaats van beiden. Aangezien ik meestal zelf mijn haarmaskers maak, zou ik enkel de conditioner kopen.

In vorige reviews heb ik laten weten mijn conditioners als leave-in te gebruiken en dus 24 uur in mijn haar te laten. Echter in zowel deze conditioner als in het masker zit het ingrediënt Amodimethicone. Dit staat in het midden van de ingredientenlijst. Dit houdt in dat je deze conditioner zeker niet als leave-in moet gebruiken als je snel een droge en geïrriteerde hoofdhuid hebt. Even erin laten en uitspoelen, zoals geadviseerd, kan desondanks geen kwaad als je hoofdhuid tegen een stootje kan.

Andrelon Oil & Care Anti-klit spray 

Op het 1e gezicht voelt de anti-klit spray niet vettig aan. Het is eerder te omschrijven als waterig. Het bevat:

 • Arganolie
 • Amandelolie
 • E (Tocepheryl Acetate)
 • vitamine B5 (Panthenol)

Er lijkt meer Arganolie in te zitten dan Amandelolie. Het Macblogster testpanel was er in elk geval enthousiast over, mede doordat je het tevens als hittebeschermer kunt als je een föhn of stijltang wilt gebruiken.

Aangezien ik niet zoveel last heb van klitten heb ik deze Andrelon Oil & Care anti-klit spray niet gebruikt. Er is ook Amodimethicone aan toe gevoegd en het staat bovenaan de ingrediëntenlijst.

Andrelon Oil & Care Kroescontrol

Speciaal voor vrouwen met zeer droog en/of kroeshaar heeft Andrélon 2 bijzondere Kroescontrol producten toegevoegd aan de Oil & Care-lijn, namelijk:

 • een intensief voedende crème met Sheaboter en Olijfolie
 • en een intensieve serum-oil met Arganolie gemengd met maïsolie (Zea Mays Oil)
Anderen lazen ook
No more Shrinkage dankzij deze KeraCare & Shea Moisture combinatie

Ik bemerkte dat de intensief voedende crème voor voldoende kruldefinitie zorgde. Daarnaast rook het heerlijk. Helaas is mijn haar erg droog geworden door het verven van mijn haar. Hierdoor zijn mijn krullen pluiziger geworden. Door het gebruik van de intensief voedende crème werd mijn kruldefinitie iets beter. Desondanks werd ik er niet wild enthousiast van, mede doordat mijn haar niet super gehydrateerd raakte. Aan het einde van de dag voelde mijn haar toch droog aan, ondanks gebruik van de crème in combinatie met het serum-oil.

Andrelon intensief voedende serum met Arganolie

Andrelon Oil & Care Kroescontrol

Must have of  laten liggen? 

Concluderend, deze lijn biedt mijn haar niet de hydratatie die het nodig heeft. Ondanks het gebruik van het Oil & Care masker, de crème en het serum is mijn haar aan het einde van de dag droog. Als ik andere haarproducten gebruik, gebeurt dit niet. Wellicht komt dit door toevoeging van bepaalde ingrediënten die mijn haar en hoofdhuid droger maken.

Maar laat ik realistisch zijn, wie Andrelon koopt gaat voor budget en niet per sé voor curl friendly haarproducten. Als je bewust je haarproducnten koopt, kies je per definitie niet voor Andrelon. Als je dit in je achterhoofd houdt, doen deze producten wat je ervan kunt verwachten.

Andrelon Oil & Care

Kortom, Andrelon Oil & Care is een prima betaalbare lijn, zolang er niets bijzonders met je haar of hoofdhuid aan de hand is. Wat wel of niet goed voor je haar is, is voor iedereen verschillend. Ik heb redelijk sterk en dik haar, dus producten die ik gebruik en goed lijken te werken, kunnen funest zijn voor een ander. Als ik de alfabetische lijst van TightlyCurly.com met goede en slechte ingrediënten bekijk, heb ik niet veel schokkende ingrediënten gezien in de Andrelon Oil & Care lijn. Over het algemeen staan de ingrediënten die als slecht worden bestempeld, redelijk onderaan de ingrediëntenlijst.

Verkoopinformatie Andrelon Oil & Care 

Andrelon is online o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Prijzen zijn vanaf €3,29.About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Macblogster says

  Dit zijn al de 10 dames die een Andrélon Oil & Care testpakket ontvangen. Van het weekend ontvangen jullie een e-mail met verdere instructies:

  1. Fatima Zohra
  2. Dominique Seedorf
  3. Nadise Woestenberg
  4. Alice Fortes
  5. Naomi
  6. Femke
  7. Homemadepicturenmania Sao Nonac
  8. Gigi
  9. Karyn Veldbloem-Kraassenberg
  10. Myrthe

 2. MacBlogster op Facebook says

  Het heeft even geduurd, maar de namen staan er. Gefeliciteerd als je een testpakket hebt gewonnen. Alle dames die niet hebben gewonnen kunnen vanaf heden de Andrélon Oil & Care lijn kopen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar