Skip to Content

Andrelon Oil & Care review: speciaal voor kroeshaar & krullen

Andrelon heeft een nieuwe lijn met haarproducten gelanceerd gericht op krullend haar, inclusief 3 Kroes control producten. In mijn Andrelon Oil & Care review laat ik weten wat ik van de producten vind. 

Deze lijn is verkrijgbaar bij:

In een vorig blog artikel kon de je de mening van het Macblogster Testpanel lezen over deze Andrelon lijn.

Ingrediënten: SLS vs SLES

Goedkope shampoos bevatten meestal Sodium Lauryl Sulphate (SLS) of Sodium Laureth Sulphate (SLES). Dit zijn ingrediënten die meestal een droge, jeukende hoofdhuid kunnen veroorzaken. De Andrelon Oil & Care shampoo bevat geen SLS, maar wel SLES. Dit maakt het minder heftig voor je hoofdhuid.

Andrelon Oil & Care review: speciaal voor kroeshaar & krullen
Enkele producten uit de speciale Andrelon Oil & Care Kroescontrol lijn

Heb je last van een (zeer) gevoelige hoofdhuid, vermijdt dan producten waar SLS in combinatie met Sodium Hydroxide wordt gebruikt. Met name als het in de top 5 ingrediënten op de fles staat vermeld. De Andrelon Oil & Care shampoo bevat een lage concentratie Sodium Hydroxide. Wees dus alert.

Oké, wat is er wel positief aan de shampoo?

Andrelon Oil & Care Shampoo

Wat mij direct aan de shampoo opviel was de balsemachtige textuur. Bij het gebruik van de Andrelon Oil & Care shampoo, voelde het alsof ik mijn haren met conditioner waste. Geen stroefheid, gewoon lekker zacht. Het effect is ongeveer vergelijkbaar met een 2-1-shampoo, waarin tevens een conditioner is verwerkt.

Hoeveelheid Arganolie

In deze shampoo zit verwerkt:

 • Kokosolie (Cocos Nucifera oil),
 • Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis oil)
 • evenals Arganolie (Argania Spinosa Kernel oil).

Deze oliesoorten staan bovenaan de ingrediëntenlijst, respectievelijk in dezelfde volgorde als hierboven benoemd. Mogelijk valt hieruit te concluderen dat er dus meer Kokos- en Amandelolie in deze shampoo zit dan de Marokkaanse Arganolie waarmee er wordt geadverteerd. Ik zeg mogelijk, want wat het percentage gebruikte ingrediënten is, is niet bekend.

Andrelon Oil & Care Shampoo, conditioner & 1 minuut masker

Andrelon Oil & Care Conditioner & 1 Minuut Masker

De ingrediënten van de Andrelon Oil & Care Conditioner en het 1 Minuut Masker zijn verschillend, maar ze bevatten beiden Kokosolie, Amandelolie en Arganolie in exact dezelfde volgorde als de shampoo. Beide producten worden gepresenteerd als deep conditioners. Andrelon adviseert de producten in deze volgorde te gebruiken:

 1. shampoo
 2. conditioner
 3. 1 Minuut Masker

Zowel de conditioner als het masker zorgden ervoor dat mijn haar zacht aanvoelde. Mijn kruldefinitie was goed en mijn haar voelde lekker soepel. Persoonlijk zou ik enkel 1 product kopen in plaats van beiden. Aangezien ik meestal zelf mijn haarmaskers maak, zou ik enkel de conditioner kopen.

In vorige reviews heb ik laten weten mijn conditioners als leave-in te gebruiken en dus 24 uur in mijn haar te laten. Echter in zowel deze conditioner als in het masker zit het ingrediënt Amodimethicone. Dit staat in het midden van de ingredientenlijst. Dit houdt in dat je deze conditioner zeker niet als leave-in moet gebruiken als je snel een droge en geïrriteerde hoofdhuid hebt. Even erin laten en uitspoelen, zoals geadviseerd, kan desondanks geen kwaad als je hoofdhuid tegen een stootje kan.

Andrelon Oil & Care Anti-klit spray 

Op het 1e gezicht voelt de anti-klit spray niet vettig aan. Het is eerder te omschrijven als waterig. Het bevat:

 • Arganolie
 • Amandelolie
 • E (Tocepheryl Acetate)
 • vitamine B5 (Panthenol)

Er lijkt meer Arganolie in te zitten dan Amandelolie. Het Macblogster testpanel was er in elk geval enthousiast over, mede doordat je het tevens als een hittebeschermer kunt als je een fohn of stijltang wilt gebruiken.

Aangezien ik niet zoveel last heb van klitten heb ik deze Andrelon Oil & Care anti-klit spray niet gebruikt. Er is ook Amodimethicone aan toe gevoegd en het staat bovenaan de ingrediëntenlijst.

Andrelon Oil & Care Kroes control review

Speciaal voor vrouwen met zeer droog en/of kroeshaar heeft Andrélon 2 bijzondere Kroescontrol producten toegevoegd aan de Oil & Care-lijn, namelijk:

 • een intensief voedende crème met Sheaboter en Olijfolie
 • en een intensieve serum-oil met Arganolie gemengd met maïsolie (Zea Mays Oil)

Ik bemerkte dat de intensief voedende crème voor voldoende kruldefinitie zorgde. Daarnaast rook het heerlijk. Helaas is mijn haar erg droog geworden door het verven van mijn haar. Hierdoor zijn mijn krullen pluiziger geworden. Door het gebruik van de intensief voedende crème werd mijn kruldefinitie iets beter.

Desondanks werd ik er niet wild enthousiast van, mede doordat mijn haar niet super gehydrateerd raakte. Aan het einde van de dag voelde mijn haar toch droog aan, ondanks gebruik van de crème in combinatie met het serum-oil.

Andrelon intensief voedende serum met Arganolie
Andrelon Oil & Care Kroescontrol

Must have of  laten liggen? 

Concluderend, deze lijn biedt mijn haar niet de hydratatie die het nodig heeft. Ondanks het gebruik van het Oil & Care masker, de crème en het serum is mijn haar aan het einde van de dag droog. Als ik andere haarproducten gebruik, gebeurt dit niet. Wellicht komt dit door toevoeging van bepaalde ingrediënten die mijn haar en hoofdhuid droger maken.

Maar laat ik realistisch zijn, wie Andrelon koopt gaat voor budget en niet per sé voor curl friendly haarproducten. Als je bewust je haarproducnten koopt, kies je per definitie niet voor Andrelon. Als je dit in je achterhoofd houdt, doen deze producten wat je ervan kunt verwachten.

Andrelon Oil & Care

Kortom, Andrelon Oil & Care is een prima betaalbare lijn, zolang er niets bijzonders met je haar of hoofdhuid aan de hand is. Wat wel of niet goed voor je haar is, is voor iedereen verschillend. Ik heb redelijk sterk en dik haar, dus producten die ik gebruik en goed lijken te werken, kunnen funest zijn voor een ander.

Wanneer ik de alfabetische lijst van TightlyCurly.com met goede en slechte ingrediënten bekijk, heb ik niet veel schokkende ingrediënten gezien in de Andrelon Oil & Care lijn. Over het algemeen staan de ingrediënten die als slecht worden bestempeld redelijk onderaan de ingrediëntenlijst.

Verkoopinformatie Andrelon Oil & Care 

Andrelon is online o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Prijzen zijn vanaf €3,29.

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Regina Karst op Facebook

Saturday 17th of November 2012

Helaas! Succes met het testen allemaal. Ben benieuwd naar jullie reviews.

Regina

Saturday 17th of November 2012

Helaas! Succes met het testen allemaal.

Nadise Woestenberg

Saturday 17th of November 2012

Yeeeeeeey super blij! ik kan niet wachten om het zelf te gaan testen :) De meiden die ook hebben gewonnen: Gefeliciteerd!

Nadise Woestenberg

Saturday 17th of November 2012

Yeeeeeeey super blij! ik kan niet wachten om het zelf te gaan testen :) De meiden die ook hebben gewonnen: Gefeliciteerd!

chucky1012

Saturday 17th of November 2012

Dank je wel! Alle anderen ook van harte gefeliciteerd! ;-) Fijn weekend!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.