Top

Review: Beautycycle Light up lipgloss & Oriflame Veryme Mood lipgloss

Er is 1 beautyartikel dat ik standaard in mijn tas heb: lipgloss! Ik heb dan ook een range aan glossjes die ik gebruik -zeker 20 stuks- van essence tot Yves Saint Laurent, verspreid over mijn make-up tafel, tassen en jaszakken. In deze review test ik 4 lipglossen, 2 van het merk Beautycycle en 2 van Oriflame, aan de hand van een aantal eisen.

Mijn lipgloss eisen
Er zijn een aantal eisen waaraan een lipgloss moet voldoen om in mijn tas te belanden:

  1. de gloss moet niet (te) plakkerig zijn
  2. de gloss mag geen sterkte make-up smaak hebben
  3. de gloss moet na een kop koffie nog op mijn lippen zitten, in plaats van op de kop
  4. het oog wil ook wat, dus des te chiquer de verpakking, des te beter!

De kleuren cq. smaken die ik heb getest:

  • Oriflame: Veryme Mood lipgloss in de kleuren Confident Boost (pineapple smaak) en Happy Glow (pomegranate smaak).
  • Beautycycle: Light up lipgloss in de kleuren Glitz en Passion.

Beautycycle Light up lipgloss

Hoe vernieuwend kan een lipgloss zijn? De verpakking ziet er erg chique uit. Het 1e wat, naast de strakke vormgeving, opvalt is het spiegeltje aan de zijkant. Handig! Niet alleen om je lipgloss goed aan te kunnen brengen, maar ook om je overige make-up bij te werken. Dit scheelt weer een extra spiegeltje in je tas. Na het openen van de lipgloss, schijnen 2 led-lampjes mijn ogen in. Niet te fel, maar prima om je lippen goed te verlichten bij het opmaken ervan.

Jaloers kijkende vriendinnen

Om de lipgloss ‘outdoor’ te testen heb ik deze in mijn tas gedaan en meegenomen naar een borrel met vriendinnen. Na en passant de light up lipgloss uit mijn tas te hebben gehaald en mijn lippen te willen bijwerken, had ik al snel de aandacht van de dames. Het valt ook best op, je lippen worden verlicht terwijl je die middels het spiegeltje opmaakt. Een heel leuk gadget dus, maar ik vraag me af of je in de schijnwerpers wilt staan als je je lippen even wilt bijwerken. Dit is echter alleen het geval in een wat donkere omgeving, bij daglicht vallen de lichtjes niet zo op.

Lichte sensatie van frisheid

Tot zo ver de ‘verschijning’ van deze Beautycycle light up gloss. Na het opdoen valt me een licht tintelend gevoel op. Ik kon me niet herinneren dat dit een zogeheten plumb lipgloss is die je lippen doet opzwellen. Na een korte research blijkt het mint te zijn wat mijn lippen een fris gevoel geeft. Een prima toevoeging naar mijn idee. De tinteling trekt na een minuut of wat weg, maar geeft net even die lichte sensatie van frisheid. De gloss heeft overigens geen overheersende mintsmaak, dus je hoeft niet bang te zijn dat je Merlot smaakt alsof je net je tanden hebt gepoetst.

Anderen lazen ook
Wauw! Deze Black Opal Color Splurge lipgloss spat van het scherm!

De vierkante vormgeving is ideaal, handiger om neer te zetten, de gloss rolt niet van je make-uptafel en ligt goed in de hand. De light up gloss is verder goed dik en niet te zwaar gepigmenteerd. Fijn voor mensen zoals ik die niet gezegend zijn met voluptueuze lippen en gebaat zijn bij wat subtielere kleuren.

Mijn oordeel

Last but not least: deze gloss plakt niet, of eigenlijk minimaal. In vergelijking met mijn L’Oreal, Essence en zelfs de YSL is dit een verademing. Qua houdbaarheid op de lippen scoort deze gemiddeld. Er zijn longlasting lipglossen die inderdaad langer blijven plakken, maar dat is ook vaak wat ze doen: plakken. De Beautycylce lipgloss moet ik na een uurtje of twee bijwerken. Meestal doe ik dit elk uur, maar dat is meer omdat het zo lekker aanvoelt. Kortom, ik ben erg blij met deze lipgloss! Het lichtelementje en het spiegeltje zijn absoluut een toegevoegde waarde, maar ook de lipgloss zelf is zeer prettig in gebruik.

Oriflame Veryme mood lipgloss

Over naar de Oriflame Veryme glossjes. Deze zijn allereerst niet te vergelijken met de sophisticated Beautycycle, aangezien de prijs een stuk lager ligt en de gloss in een tube zit. Persoonlijk ben ik niet gecharmeerd van tubes, omdat ik zulke lipgloss moeilijk te doseren vind. Ik smeer er vaak te veel van waardoor de helft in mijn mond belandt. Hier komt ook nog eens bij dat ik lipgloss in tubes met Bart Smit make-up associeer. Voor mijn gevoel is de Veryme lipgloss dus meer geschikt voor jeugdigere dames. Maar goed, ik zet dit vooroordeel even opzij en zal deze Oriflame glosses met een open mind aan een review onderwerpen.

Confidence Boost

Zoals eerder gezegd hebben de Oriflame glossjes smaken in plaats van echte kleuren. De doorzichtige lipgloss (geel in de verpakking) heet ‘Confident Boost’ en smaakt naar pineapple (ananas). De connectie tussen zelfverzekerdheid en ananas ontgaat me even, maar dat terzijde. De tweede smaak ‘Happy Glow’, smaakt naar granaatappel en is donkerroze van kleur. Beide glossen hebben een fruitsmaak, maar daarnaast ook een typische lipgloss-smaak. En aangezien ik de neiging heb om met tubes teveel gloss te smeren, heb ik al snel het gevoel dat ik de tube rechtstreeks in mijn mond heb leeggeknepen. Na deze eerste minder positieve kennismaking ben ik opnieuw begonnen en heb ik wat minder lipgloss aangebracht. Toch kreeg ook dit keer weer die specifieke smaak in mijn mond. Nee, dit vind ik niet zo fijn.

Anderen lazen ook
HEMA BAE - je nieuwe make-up BFF (vegan & kleurrijk)

Pluspunt

Qua substantie ben ik wel een fan. De gloss houdt best lang en is goed dik, waardoor je dus wel moet opletten niet te veel aan te brengen. De ‘plakfactor’ is gemiddeld, niet zo prettig als de Beautycycle, maar toch nog een voldoende. De gloss blijft overigens lang zitten. Tijdens de test had ik in gedachten verzonken een pen tegen mijn lippen aangehouden. Vervolgens zaten mijn handen en het papier onder de lipgloss en was het niet even makkelijk van mijn handen af te vegen. Een pluspuntje voor de houdbaarheid, want de gloss blijft ook op je handen zitten, totdat je ze wast…..

Over de kleurtjes ben ik ook positief. Ik schrok even van de gele Oriflame tube, maar deze geeft een mooie gouden shimmer wanneer je het licht aanbrengt. Dit is op de bovenstaande foto niet zo goed te zien, maar als je naar de onderstaande swatches kijkt, zie je de shimmer beter. De 2 linker swatches zijn die van Oriflame en de 2 rechter swatches zijn van ARTISTRY.

Mijn oordeel

Als je van een dikkere, redelijk langhoudende lipgloss houdt in tubevorm en met fruitsmaak, dan is dit zeker een goede keuze. Hoewel dit uiteraard persoonlijk is, houd ik het liever bij lipgloss met een aanbrengtip. Oriflame prijst de glossjes aan als ‘mood’ lipgloss met natuurlijke ingrediënten die je humeur beïnvloeden. Persoonlijk beïnvloedt het bij mij meer de smaak in mijn mond en krijg ik de behoefte mijn tanden te poetsen. Het is in elk geval positief dat de gloss natuurlijke ingrediënten bevat en de prijs redelijk betaalbaar is in vergelijking met de Beautycycle lipgloss. Je betaalt minder euro’s en krijgt meer inhoud. Daar staat natuurlijk wel weer tegenover dat je met de Beautycycle een gadget in handen hebt waar een aantal vrouwen wel hun portemonnee voor zouden willen trekken.

Waar koop je deze lipgloss?

Oriflame is onder andere te koop via de webshop op www.oriflame.nl en kost € 7,95 per 10 ml.
Beautycylce is alleen te koop via vertegenwoordigers van het merk Beautycycle. De voorgestelde verkoopprijs is € 14,66 per 6 ml. Zie Beautycycle.nl voor meer info.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Nadien says

    Ik vind tubes juist handiger. Die van Oriflame lijken me wel interessant omdat die langer blijven zitten en de kleurtjes zijn subtieler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar