Skip to Content

Getest: zijn de Etos make-up kwasten je geld waard?

Etos heeft een vernieuwde lijn cosmetica-accessoires, uiteenlopend van parfumverstuivers tot een reissetje met make-up kwasten. De prijzen zijn zeer betaalbaar, maar de grote vraag is natuurlijk of de Etos make-up kwasten je geld dubbel en dwars waard zijn? Ik testte de foundation kwast (€3,99) en waaier kwast (a.k.a. fan brush, €2,49). Kijk je mee?

Getest: zijn de Etos make-up kwasten je geld waard?

Lees ook: 3 Redenen waarom je super graag Boozyshop make-up kwasten wilt hebben

Etos foundation brush

De nieuwe Etos make-up kwasten zijn uitgebracht in zwart en voorzien van een rubberen touch, zodat ze goed in de hand liggen. Ze worden verkocht in een plastic etui zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien.

De Etos foundation brush heb ik gebruikt om vloeibare foundation mee aan te brengen. De brush voelt prettig aan in gebruik en komt, net als de andere accessoires, in een doorzichtig hersluitbaar etuitje. Erg handig om je kwasten in te bewaren wanneer je op reis gaat.

Getest: zijn de Etos make-up kwasten je geld waard?

Hema vs Etos make-up kwasten

Om de foundation kwast te kunnen vergelijken heb ik mijn Hema foundation bruhs erbij gepakt en toen bemerkte ik toch wat verschil. De Etos make-up kwast lijkt van iets minder stevig materiaal te zijn dan mijn Hema-uitvoering, maar is wel weer een stuk langer. Qua looks liggen ze niet ver uit elkaar en qua prijs is de Etos kwast een euro duurder. De waaier kwast is daarentegen goedkoper.

Etos make-up brushes vs Hema make-up brushes

Lees ook: Deze 7 Tips voorkomen dat je puistjes krijgt door je make-up of make-up kwasten

Etos waaier kwast

De waaier kwast tot slot…..deze is is multi-inzetbaar. Van het wegvegen van overtollige oogschaduw tot het aanbrengen van blush en poeder-highlighter. Ik ben aan de slag gegaan met dit kwastje en heb hem gebruikt om blush mee aan te brengen. Normaal gesproken doe ik dit gewoon met mijn blush kwast.

Etos fan brush

Deze waaier kwast ligt goed in de hand en heeft zachte haartjes. Het resultaat van mijn blush sessie met deze kwast ziet er netjes uit. Toch gaat mijn voorkeur uit naar het gebruik van een vollere kwast. Wat betreft het aanbrengen van mijn highlighter, gebruik ik liever een poeder kwast. Dit bevalt mij beter omdat ik de waaier kwast te zacht vind. Persoonlijk vind ik deze brush dus overbodig, maar dit is uiteraard afhankelijk van je voorkeur en je make-up ritueel.

Eindoordeel Etos make-up kwasten

Al met al voelen de Etos make-up kwasten degelijk aan en zien ze er netjes uit. Maar na er een week mee te hebben gewerkt is mijn conclusie dat ik ze te zacht vind. Als je hier geen bezwaar tegen hebt en dit juist fijn vindt, zijn het aardige make-up kwasten voor leuke budget prijzen. Er zijn trouwens nog meer Etos make-up kwasten en tools verkrijgbaar voor prijzen tussen €1,39 en €3,99.

Etos make-up kwasten

Q | Gebruik jij ook budget make-up kwasten of ga je liever voor een duurder merk?

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mayra

Wednesday 5th of March 2014

Leuk artikel, ik heb dure MAC kwasten maar ik gebruik bijna altijd mijn HEMAkwasten, zoek alleen nog een goede budget verantwoorde blushkwast, iemand tips?

MacBlogster

Wednesday 5th of March 2014

Ik hoor enigszins positieve verhalen over de blush kwasten van essence, H&M en E.L.F. Heb je die al geprobeerd? En anders zou ik bij de Action kijken voor MAX kwasten.

Pamela

Wednesday 27th of November 2013

Ik gebruik ook Make-up studio zowel professioneel als privé en ben erg tevreden met de kwasten! Naast dit merk gebruik ik Sephora. Ik wil nu heel graag Inglot uitproberen!

MacBlogster via Facebook

Sunday 9th of December 2012

Bedankt Dani Love Ik ga direct een kijkje nemen!

Dani Love via Facebook

Sunday 9th of December 2012

kijk even op www.make-upstudio.com niet zo duur als Mac en Bobbie Brown, maar zeker zo goed en gebruikt door professionals! De kwasten zijn zooo zacht mooi en werken geweldig je merkt echt verschil met de goedkopere varianten

Angela Loy via Facebook

Sunday 9th of December 2012

Dani Love bedankt voor de tip. Ik heb enkel nog ervaring met goedkopere merken. Waar is dat merk te koop?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.