Skip to Content

Mijn tips: krullen steil maken & heat damage voorkomen

Naar aanleiding van een filmpje op Instastories en mijn Facebook pagina kreeg ik verschillende vragen over de do’s & dont’s van “krullen steil maken.” Omdat het onmogelijk is om iedereen apart een berichtje te sturen, heb ik dit blog artikel geschreven: “Mijn tips: krullen steil maken & heat damage voorkomen.” Trouwens: alle haarproducten & haar tools die ik heb gebruikt, heb ik in een duidelijk overzicht geplaatst zodat je ze direct kunt zien en kopen.

Andere lazen ook: Krullen veilig steil maken met een stoom stijltang (L’Oreal Steampod look-a-like)

Mijn tips: krullen steil maken & heat damage voorkomen
Links: krullend haar | Rechts: geföhnd haar

Krullen steil maken & heat damage voorkomen

Voordat ik mijn krullen steil föhn of tang zorg ik ervoor dat mijn haar voldoende gehydrateerd is. Dit betekent dat ik eerst de volgende stappen uitvoer voordat ik mijn haar steil maak (meer info en producten die ik gebruik kun je vinden als je op de linkjes klikt):

  1. Om heat damage te voorkomen pas ik vooraf de pre-poo methode toe. Zie hier mijn pre-poo stappenplan: https://bit.ly/krullenvoorbereiden
  2. Ik gebruik de volgende haarproducten voor krullen om de kans op heat damage aanzienlijk te verkleinen: https://bit.ly/krullenbeschermen
  3. Wil je weten welke techniek ik gebruik hoe ik mijn krullen steil föhn, zie: https://bit.ly/krullensteilmaken 
  4. Voor de perfecte techniek om je krullen perfect steil te tangen, zie de onderstaande tutorial:

Let op: Ondanks het volgen van bovenstaande stappen, kun je toch heat damage oplopen als je dagelijks of wekelijks je haren föhnt of steil maakt met een stijltang. Krullen die veranderen in steil piekerig haar voorkom je door zo min mogelijk hitte te gebruiken.

Deze tips vind je ook interessant

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sanne

Thursday 29th of November 2018

Dankje voor de handige tips!

Irania

Sunday 7th of October 2018

Super handige tips en info!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.