Skip to Content

Unboxing: 1e Black Hair Box!

De eerste Black Hair Box in Nederland is een feit. Gisteren hebben een aantal dames hun beauty box al ontvangen, waaronder ik ook. Ik heb de box gekocht gericht op dames met krullen. Vandaag laat ik jullie de inhoud van deze eerste Black Hair Box zien. Wat vind je van de inhoud?

black hair box

Inhoud Black Hair Box

In deze Black Hair Box zitten 10 producten waarvan er 5 producten full size zijn. Daarnaast zitten er nog 4 extra sachets in van Jessicurl, Curls Unleashed en Aussie. Plus 2 kortingsbonnen waarmee je 10% korting krijgt in de webshops van Superlooks (make-up) en Oh My Hair (haarproducten).

black hair box kortingsbonnen

Jane Carter Nourish & Shine + Jane Carter Curl defining cream

Dit zijn 2 sample producten van respectievelijk 10 gram  en 25 gram. Ik ken de producten van Jane Carter enkel van naam en heb nog nooit iets gekocht van dit merk. Op het eerste gezicht ziet de inhoud van de samples er goed uit. De geur is heerlijk en beiden producten lijken vol genoeg voor mijn dorstige type 3 krullen. Ik ben dus erg in mijn nopjes met deze samples van Jane Carter. Ik ben echter bang dat ze vrij snel leeg zijn, doordat ik veel haar heb.

Jane Carter Black Hair Box

Het fijne van de Jane Carter Nourish & Shine is dat je het kunt gebruiken voor haar en huid. Ik heb het even uitgeprobeerd op mijn hand en het voelde zacht aan. Gemakkelijk te smeren, is niet vettig en trekt snel in. Ondanks dat ik de verpakking vrij klein vind, is dit aan de andere kant ook weer positief omdat ik het gemakkelijk mee kan nemen in mijn tas voor emergency momenten. Kortom, ik ben erg benieuwd naar wat deze producten voor mijn huid en haar doen.

Hair Rules Blow Out Your Curls 

Als je net als ik gekozen hebt voor een Black Hair Box gericht op krullen, dan ontvang je dit product ook. Heb je een box gericht op kroeshaar, dan ontvang je ‘Blow Out Your Kinks’. Dit merk ken ik niet, ook heb ik er nooit iets over gelezen. Fijn om uit te proberen dus!

Hair rules Black hair box

Hair Rules Blow Out Your Curls is een stylingsproduct die glans toevoegt en je haar beschermt als je föhn of stijltang ter hand neemt. Daarnaast zou het ervoor zorgen dat je je krullen gemakkelijker en sneller stijl kunt föhnen. De textuur is gel-achtig. Toen ik het op mijn hand uitsmeerde ontstond er een crème-achtige substantie die erg snel intrekt.

De geur vind ik prettig. Een positieve bijkomst is dat Hair Rules Blow Out Your Curls vrij is van parabenen en sulfaten. Het bevat een mix van kokosolie, sheaboter en jojoba olie. Gelukkig is het een vrij grote sample van 59 ml, waardoor ik het meerdere keren kan testen. Me like!

Lulu Life Sheabutter 

Dit betreft een sample van 13 ml Zuid Soedanese sheaboter. De textuur is zacht en dus goed smeerbaar. Verbazingwekkend is de geur niet zo weerzinwekkend als de gemiddelde sheaboter. Dit komt doordat er essentials oils aan zijn toegevoegd. Hierdoor heeft het iets weg van een subtiele tandpasta geur. Een redelijk frisse geur dus. Ook dit product is te gebruiken voor haar en huid. Helaas ook weer een kleine sample, maar daarentegen ook weer handig voor in mijn tas.

Omdat het een sample is, is dit goed te gebruiken voor droge punten in de zomer en een jeukende hoofdhuid. Droge handen, voeten en ellebogen, als ik me weer eens ben vergeten in te smeren (helaas is mijn Ro’s Argan Body conditioner op!), is verleden tijd met deze sample in mijn tas. Hopelijk kan ik hier ook trekkerige wangen mee bestrijden.

Blak hair box

Design Essentials Herbal Complex 4, hair & Scalp Treatment

Dit product ruikt naar typische black hair producten die je in de Toko vindt. De geur is overdreven zoet en de textuur is doorzichtig en oogt sticky. Een soort vaseline die glans toevoegt. Niet gek, aangezien het hoofdingrediënt petroleum is (vergelijkbaar met vaseline). Het sluit de hoofdhuid af en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet kunnen binnendringen. Daarnaast houden de toegevoegde minerale oliën het vocht vast, vanwege de barrière die gevormd wordt op je hoofdhuid. Door de toevoeging van 4 kruiden, waaronder ginseng en rozemarijn, zou dit product goed zijn voor je hoofdhuid en je haar beschermen tegen de hitte van styling tools.

Design essential black hair box

Hmmm, ik weet het niet. Ik weet dat er verschillende discussies gaande zijn over petroleum en minerale olie in haarverzorgingsproducten, waarvan het ene kamp aangeeft dat het geen kwaad kan, terwijl het andere kamp aangeeft dat het schadelijk is voor je hoofdhuid, en het juist droogheid en ‘breakage’ veroorzaakt. Wat de (scheikundige waarheid) is, weet ik niet, maar alleen al vanwege de geur zou ik een boog lopen om dit product (en waarschijnlijk ook vanwege mijn vooroordeel over eerder genoemde producten). Het betreft overigens een redelijk grote sample van 15 gram.

Zenner Afro kam

Deze Afro kam van Zenner, is deels plastic, deels metaal. Er staat op dat het niet breekbaar is, ondanks dat het wel zo oogt. Aangezien ik dik haar heb, breken zulke kammen vaak wel tijdens het gebruik. Deze kam zal ik niet gebruiken om mijn krullen uit te kammen, aangezien ik een stevigere kam gebruik waarbij de tanden wijder uit elkaar staan. Ik zal de kam enkel gebruiken op de zeldzame momenten dat ik krulspelden in doe, na het haren wassen. Of ials ter begeleiding van de stijltang, tijdens het stijlmaken van mijn haar.

Zenner black hair box

Andrelon Kroescontrol Intensieve Serum-oil met Marokkaanse Arganolie

Lees de uitgebreide review over de Intensieve Serum-oil van Andrelon. Verschillende dames van een mutlicultureel testpanel hebben dit product ook getest. In de reacties van het testpanel kun je lezen wie er allemaal enthousiast waren over deze Serum-oil met Marokkaanse Arganolie.

Andrelon black hair box

Bigen Permanent Powder Hair Color

In de Black Hair Box zit tevens een full size verpakking Bigen Permanent Powder Hair Color: Oriental Black (kleur 59). Dit is een haarkleuring in poedervorm, die vrij is van Ammonia en grijze haren dekt. Je hoeft enkel water toe te voegen om je haar te kunnen kleuren. Aangezien het kopen van de juiste kleur haarverf persoonsgebonden is, en ik ook nog niet in bezit ben van grijze haren, had dit product wat mij betreft weggelaten kunnen worden. Misschien kan ik mijn moeder er blij mee maken.

Bigen Black hair box

Superlooks Lip & Eyeliner

Verassend vond ik de toevoeging van 2 full size Superlooks Lip & Eyeliner in de kleur blauw (16) en groen (12). Over de kwaliteit ben ik zeer zeker te spreken. Tijdens het swatchen op mijn hand, zag de pigmentatie er erg goed uit; de kleuren zijn mooi shimmery. Kortom, ik ga deze oogpotloden zeker vaker gebruiken en misschien schrijf ik er ook nog een aparte review over, maar wat mij betreft hadden deze oogpotloden (ter waarde van €7,95 per stuk) niet in de Black Hair Beauty Box gehoeven. Ik had liever een ander haarproduct gezien, aangezien ik de Black Hair Beauty Box puur gekocht heb vanwege de behoefte aan haarproducten.

Superlook black hair box

Ik moet wel zeggen dat ik naar aanleiding van deze oogpotloden en de kortingsbon, ben wezen snuffelen op de website van Superlooks. Wat ik zag, zag er goed uit. Het deed me zowat denken aan MAC en Inglot. De prijzen liggen volgens mij over het algemeen lager en in een aantal gevallen zijn de prijzen gelijk. Ik denk dat veel donkere dames blij zullen zijn met het feit dat er tevens foundations en concealers verkrijgbaar zijn die geschikt zijn voor verschillende tinten.

Q | Al met al, is dit de inhoud van de Black Hair Box. Wat vind je er van? En wat zou je graag in de volgende editie willen zien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Macblogster (@MacBlogster)

Thursday 12th of September 2013

Wat zat er ook alweer in de 1e Black Hair Box: http://t.co/Mn4cY2Kh8v

MacBlogster

Monday 1st of July 2013

Unboxing: 1e Black Hair Box! http://t.co/Mn4cY2Kh8v

BEAUTYFREAKS_

Friday 28th of June 2013

Unboxing: 1e Black Hair Box! http://t.co/RbcRW1WNp1

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.