Skip to Content

Deze Lush producten kun je ook voor je haar gebruiken!

Wist je dat je The Olive Branch shower gel en Ro’s Argan Body Conditioner ook voor je haar kunt gebruiken? Ik gebruikte deze Lush producten om mijn krullen te verzorgen en zie hier het resultaat: mooie krullen.

Lush

The Olive Branch & Ro’s Argan Body Conditioner

Kruidvat horror

Na mijn negatieve ervaring met een badproduct van de Kruidvat die notabene bestemd is voor de gevoelige huid, besloot ik op zoek te gaan naar badproducten met zo min mogelijk chemische troep erin. Mijn negatieve ervaring bestond uit een allergische reactie waarbij mijn huid geheel rood en opgezet raakte. Vervolgens kreeg ik een immense jeuk. Horror! Op naar de volgende winkel! Lush dus.

Lees ook: Dit is de treurige reden waarom je droog haar krijgt van olie

I WANT this!

Meestal als ik Lush binnenstap, sta ik na enkele minuten weer buiten, omdat ik de producten aan de prijzige kant vind. Aanvankelijk twijfelde ik dus om mijn portemonnee te trekken voor deze prijzige parels, maar na een demonstratie van de Lush winkelmedewerker, waarbij ik het effect van The Olive Branch en Ro’s Argan Body Conditioner op mijn huid kon voelen, was ik overtuigd. Het enige dat ik kon zeggen was “I WANT this!” Het was niet eens meer een kwestie van “I want”, maar eerder “I NEED this!”

Klik op de foto zodat je de ingrediënten beter kunt zien.

Lush Ro’s Argan Body Conditioner

Multifunctioneel

Oké, maar wat maakt The Olive Branch showergel en Ro’s Argan Body Conditioner zo speciaal? Let me explain. The Olive Branch is een showergel die je tevens voor je haar kunt gebruiken, vanwege de toegevoegde oliën. Ro’s Argan Body Conditioner is zo ultra voedend dat je na het gebruik ervan geen bodylotion of body butter meer nodig hebt.

Lush the Olive Branch showergel

Lush The Olive Branch

Lush The Olive Branch

Door onder andere de toevoeging van fairtrade olijfolie, zeezout, het verse sap van mandarijntjes, bergamotolie and wijnbladeren, ruikt deze showergel, die je tevens voor je haar kunt gebruiken, heerlijk. Deze geur was trouwens onderdeel van de Lush parfum collectie, maar dat terzijde. Vanwege de toegevoegde oliën is het zeer gemakkelijk om deze showergel op je huid te smeren.

Lees ook: Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

Sir Mix-a-lot

Het smeren gaat heel soepel. Voordat je begint met smeren, dien je trouwens eerst de fles te schudden zodat de olie mengt met de showergel. De olie is de geel-oranje substantie die je boven in de fles ziet zitten.

Lush the Olive Branch showergel

The Olive Branch op mijn huid. Zoals je kunt zien is het kleurloos.

A little goes a long way

Na het smeren voel je een laagje olie op je huid. Dit kun je tevens goed zien als je de showergel van je lichaam afspoelt, omdat het water olievlekken laat zien. Na het afspoelen van The Olive Branch voelt mijn huid zacht en gevoed aan! Het meest bijzondere is dat je maar een klein beetje nodig hebt. Dit had ik niet verwacht. Aanvankelijk dacht ik dat ik een grote fles nodig had, omdat ik verwachtte dat snel op zou gaan. Niets in minder waar. Nu snap ik ook waarom de showergel ook in een 100ml verpakking wordt verkocht. Dit is dus niet per sé een reisverpakking.

Lees ook: LOC Methode: de oplossing tegen pluizig en droog haar!

Lush Ro’s Argan Body Conditioner

Van de twee Lush producten ben ik het meest verzot op Ro’s Argan Body Conditioner. De textuur, de geur en het psychologische effect dat dit product op mij heeft, is wunderbar!

Lush Ro's Argan Body Conditioner

Bye bye droge huid

Na het afspoelen van The Olive Branch, smeer ik Ro’s Argan Body Conditioner op mijn huid. Ik laat het een minuut of twee intrekken en spoel het vervolgens van mijn huid af. Klaar is kees! Het enige wat ik daarna nog hoef te doen is mijzelf af te drogen. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd. Niet normaal! Na het douchen hoef ik geen body butter meer op mijn huid te smeren. Dit product is voldoende. Bye bye droge huid! Bye bye uitslag!

Lush Ro's Argan Body Conditioner

Een Godswonder

Op zich is dit resultaat geen Godswonder, maar een logisch gevolg van de ingredienten die deze body conditioner bevat. Het zit tjokvol verzorgende ingrediënten zoals cacaoboter, fair trade shea boter, paranotenolie, amandelolie, goji bessensap, cupuacaboter en uiteraard Marokkaanse arganolie. Vanwege al deze ingrediënten, heb ik tevens uitgeprobeerd wat voor effect het heeft op mijn haar.

Lees ook: Mooie krullen dankzij Hawaiian Silky, Shea Moisture & Monoi oil

Ik heb eerst mijn haar gewassen met the Olive Branch en vervolgens Ro’s Argan Body Conditioner in mijn haren gesmeerd. Doordat ik het uit mijn haar spoelde, verwachtte ik vrij weinig. Het resultaat was echter zeer fijn: soepele krullen, een goede kruldefinitie en voldoende moisture en geen pluis! Hierdoor hoefde ik naderhand geen ander product meer te gebruiken. Conclusie: dit product kun je dus zowel voor huid en haar gebruiken.

image

Ro’s Argan Body Conditioner aangebracht als leave-in conditioner

De geur van Ro’s Argan Body Conditioner doet mij denken aan honing. En dat terwijl er volgens de winkelmedewerker en de ingrediëntenlijst geen honing in zit. De geur van deze conditioner is namelijk afkomstig van Lush parfum Rose Jam, met inderdaad een rozengeur….

Verkoopinfo Ro’sThe Olive Branch & Argan Body Conditioner 

The Olive Branch is te koop vanaf €7,60 (100gr). Ro’s Argan Body conditioner kost €31,50 (225gr). Beiden producten zijn te koop in de Lush winkel of via de webshop.

Lees ook

Haarproducten kopen voor krullen 5 geboden voor verzorgen krullen Deze Denman brush past bij jouw krullen waarom haarproducten niet werken


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mariska

Tuesday 15th of December 2015

Wat een goede ontdekking! Deze ga ik zeker onthouden. Op naar Lush!

Arvien Padmore

Monday 14th of December 2015

Vandaag voor me bday een tegoedbon voor 35 eu gekregen dus ik ga ff lezen

MacBlogster

Tuesday 15th of December 2015

Leuk cadeau!

Iris Spalburg

Monday 14th of December 2015

je maakt me nieuwsgierig!!!!

Daina Calister

Thursday 20th of November 2014

I love lush

MacBlogster

Friday 21st of November 2014

Ik was niet echt fan van Lush, maar ik begin ze steeds meer te waarderen.

Mayra Van Lieshout-Winklaar

Thursday 20th of November 2014

die zien er heerlijk uit!!

MacBlogster

Thursday 20th of November 2014

Trust me, ze zijn heerlijk en multifunctioneel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.