Skip to Content

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Een aantal weken geleden werd ik door LUSH Rotterdam uitgeodigd om kennis te maken met hun producten voor krullend haar. Ik had ze van te voren gewaarschuwd omdat ik had verwacht dat het een fiasco zou worden. Dit is wat er gebeurde. 

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

LUSH haarbehandeling

“Huh, kun je tegenwoordig ook LUSH haarbehandelingen krijgen?” Nope. Zo nu en dan organiseren ze dagen waarbij je als klant en persrelatie kennis kunt maken met de producten in het assortiment. Zodoende werd ik uitgenodigd om kennis te maken met hun haarproducten door middel van een gratis LUSH haarbehandeling.

Het begon met deze e-mail van LUSH Rotterdam

Alles begon met een e-mail waarin LUSH Rotterdam mij liet weten:

“Wij houden van je haar! Daarom maken we de beste haarproducten vol verzorgende groente, fruit en boters. Ben jij benieuwd naar onze hair care lijn? Schrijf je dan nu in via onze Facebook App voor een uitgebreide haaranalyse en -behandeling. Tijdens deze sessie probeer je de producten die het beste bij jouw lokken passen.”

Niet geschikt voor mijn type haar?

“Maar LUSH haarproducten zijn toch niet geschikt voor mijn type haar?? Dit gaat ze never nooit lukken om mij een haarbehandeling te geven”, dacht ik. Zoals jullie weten heb ik een mix van krullen en kroeshaar, waardoor ik mij afvroeg of LUSH Rotterdam überhaupt een mooi aanbod voor mij in petto zou hebben.

LUSH R&B Hair Moisturizer

Ik weet dat ze een haarproduct in het assortiment heeft dat specifiek gericht is op krullend en kroeshaar: LUSH R&B Hair Moisturizer. Maar goed, dat is maar 1 product, en wat als ik er niet van onder de indruk ben?

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Lush Rotterdam

Schrikken van mijn haar 

Nadat ik mij had aangemeld, kreeg ik een reactie terug van LUSH Rotterdam. Ze lieten me weten dat ik er welkom was op vrijdag 30 augustus 2013. Na een haarfiasco bij Kinki’s in Almere, besloot ik om hen van te voren te laten weten dat ik véél en dik krullend haar heb. Just in case om te voorkomen dat ze zouden schrikken van mijn haar.

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Een deel van het assortiment LUSH Rotterdam

“Ik heb ze van tevoren gewaarschuwd”

Uiteraard had ik een reactie verwacht in de trant van: “we weten niet hoe we met jouw haartype moeten omgaan, dus laat maar zitten. We hebben trouwens ook niet genoeg geschikte haarproducten.” De reactie die ik echter kreeg, was totaal anders:

“Nog bedankt voor je mailtje, we zien je graag om 14.00 uur vanmiddag. Leuk! We gaan je haar wassen. Je krijgt een volledige behandeling met een massage, masker, shampoo, conditioner en stylingsproduct. We hebben ook speciale producten voor heel droog krullend haar (zelfs kroeshaar), dus we zullen samen met jou even kijken welke producten het meest geschikt voor je zijn. Komt goed! =)”

“Oh, oké”, dacht ik. “Ik heb ze van te voren gewaarschuwd.” En zo geschiedde dat ik vrijdag 30 augustus 2013 in LUSH Rotterdam stond voor een volledige haarbehandeling.

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Zie mijn haar, Lisette en haar ‘hair salon in LUSH Rotterdam

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Lisette liet zich niet weerhouden door mijn haartype en ging kundig en voorzichtig te werk.

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Hier masseert Lisette de shampoo in mijn haar.

LUSH haarbehandeling

Een beetje water erbij…

LUSH haarbehandeling

En schuimen maar.

Het resultaat: shocking

Werd het een blamage? Verliet ik LUSH Rotterdam met een naar gevoel? Nope. Alles behalve dat. Afgezien van de ‘primitieve’ werkomgeving, waren de gebruikte producten hemels! Zoals je kunt zien, werd ik geholpen door de oer Nederlandse Lisette. Ze adviseerde mij welke producten geschikt waren voor mijn haar. Ik maakte hier een keuze uit, waarop zij aan de slag ging. Lisette ging voorzichtig en kundig te werk. Het was erg plezierig en mijn haar rook naderhand erg lekker.

De heerlijke geur was voornamelijk afkomstig van de R&B Hair Moisturizer. Toen ik het in het potje rook, vond ik het nogal sterk en zou ik het niet per sé aanschaffen. Op mijn haar rook daarentegen naar parfum. Zowel mijn dochter als vriend vonden het erg lekker ruiken. Ik ook, aangezien ik aan mijn haar bleef ruiken.

Behalve een fijne geur, was er tevens sprake van een goede kruldefinitie. Mijn haar voelde zacht en gevoed, waardoor het gezond oogde. Helaas was er wel sprake van krimp. Ik vind het nooit erg prettig als mijn haar inkrimpt, maar dit gebeurt over het algemeen bij de meeste producten die mijn haar voeden. De producten die claimen dat ze het haar stretchen, geven mijn haar vaak niet voldoende moisture.

LUSH Rotterdam gebruikte deze producten op mijn haar: dit is wat er gebeurde

Het resultaat bij opgedroogd haar (zonder flitser)

Gebruikte LUSH producten

Anyway, over deze producten ben ik zeker te spreken. Mijn vooroordeel ten aanzien van de haarproducten van LUSH, neem ik bij dezen terug.

Hieronder vind je een overzicht van de gebruikte haarproducten. Houd er rekening mee dat er geen leave-in conditioner is gebruikt. Krullend haar heeft een leave-in conditioner nodig. Zie hier mijn huidige favoriete leave-in conditioner.

De producten die Lisette heeft gebruikt zijn:

  • Fairtrade Honey Shampoo: zonder conserveringsmiddelen met meer dan 50% fair trade honing, glans en vochtinbrengend, vanaf  100 gram €12,95
  • Retread haarconditioner: voedt kurkdroge lokken, 245 gram €15,75
  • Jasmin & Henna haarmasker: zorgt voor glanzende lokken en anti-pluis, 220 gram €22,35
  • R&B Hair Moisturizer: tegen droge hoofdhuid en pluis, 100 gram €20,80

Dit vind je ook interessant

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enith van Tongeren-Stenhuijs

Tuesday 15th of October 2013

Enith van Tongeren-Stenhuijs liked this on Facebook.

Macblogster (@MacBlogster)

Wednesday 11th of September 2013

Tried & tested: LUSH haarbehandeling: http://t.co/nDC5bxpYBv

Rowan

Sunday 8th of September 2013

Leuk om te lezen! En good dat ze producten hebben for all kinds of hair. Ik had je artikel over het R&B spul nog niet gelezen, ga ik nu doen!

MacBlogster

Sunday 8th of September 2013

Hey Rowan, ik heb 2 andere producten van LUSH getest: Ro's Argan Body Butter & The Olive Branch. Waarschijnlijk heb je dit al gelezen :-) Ik ben benieuwd wat je van dat review vond.

Janet Reiziger

Sunday 8th of September 2013

Janet Reiziger liked this on Facebook.

Pamela Currie

Saturday 7th of September 2013

Pamela Currie liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.