Top
Krullen, Beauty & Lifestyle blog

Bijzonder resultaat: ik testte deze 4 Lush haarproducten

“Huh, kun je tegenwoordig ook LUSH haarbehandelingen krijgen?” Nope. Zo nu en dan organiseert LUSH dagen waarbij je als klant en persrelatie kennis kunt maken met de producten in het assortiment. Zo ben ik onlangs uitgenodigd door LUSH om kennis te maken met hun haarproducten door middel van een gratis LUSH haarbehandeling. “Maar LUSH haarproducten zijn toch niet geschikt voor krullend tot kroeshaar? Dit gaat ze never nooit lukken, mij een haarbehandeling geven”, dacht ik. 

LUSH haarbehandeling

Gratis LUSH haarbehandeling

Alles begon met een e-mail waarin LUSH liet weten:

“Wij houden van je haar! Daarom maken we de beste haarproducten vol verzorgende groente, fruit en boters. Ben jij benieuwd naar onze hair care lijn? Schrijf je dan nu in via onze Facebook App voor een uitgebreide haaranalyse en -behandeling. Tijdens deze sessie probeer je de producten die het beste bij jouw lokken passen.”

Ahum…

Zoals jullie weten heb ik een mix van krullen en kroeshaar, waardoor ik mij afvroeg of LUSH überhaupt een mooi aanbod voor mij in petto zou hebben. Ik weet dat LUSH een haarproduct in het assortiment heeft dat specifiek gericht is op krullend en kroeshaar: R&B Hair Moisturizer (ahum, lees: “noem je mij een R&B chick?!“). Maar goed, dat is maar 1 product, en wat als ik er niet van onder de indruk ben?

LUSH haarbehandeling

Lush Rotterdam

Schrikken van mijn haar 

Nadat ik mij had aangemeld, kreeg ik een reactie terug van LUSH Rotterdam waarin ze me lieten weten dat ik er welkom was op vrijdag 30 augustus 2013. Na een haarfiasco bij Kinki’s in Almere, waarbij mensen naar mijn mislukte hairdo staarden toen ik de kapperszaak verliet, besloot ik om LUSH Rotterdam van te voren te laten weten dat ik véél en dik krullend haar heb. Just in case om te voorkomen dat ze zouden schrikken van mijn bos haar.

LUSH haarbehandeling

Een deel van het assortiment LUSH Rotterdam

“Ik heb ze van tevoren gewaarschuwd”

Uiteraard had ik een reactie verwacht in de trant van: “we weten niet hoe we met jouw haartype moeten omgaan, dus laat maar zitten. We hebben trouwens ook niet genoeg geschikte haarproducten.” Niet was minder waar. De reactie die ik vervolgens kreeg, was totaal anders:

“Nog bedankt voor je mailtje, we zien je graag om 14.00 uur vanmiddag. Leuk! We gaan je haar wassen. Je krijgt een volledige behandeling met een massage, masker, shampoo, conditioner en stylingsproduct. We hebben ook speciale producten voor heel droog krullend haar (zelfs kroeshaar), dus we zullen samen met jou even kijken welke producten het meest geschikt voor je zijn. Komt goed! =)”

“Oh, oké”, dacht ik. “Ik heb ze van te voren gewaarschuwd.” En zo geschiedde dat ik vrijdag 30 augustus 2013 in LUSH Rotterdam stond voor een volledige haarbehandeling.

Anderen lazen ook
Deze haar tool bespaart je geld: Roots Only Applicator!
LUSH haarbehandeling

Zie mijn haar, Lisette en haar LUSH ‘hair salon’

LUSH haarbehandeling

Lisette liet zich niet weerhouden door mijn haartype en ging kundig en voorzichtig te werk.

LUSH haarbehandeling

Hier masseert Lisette de shampoo in mijn haar.

LUSH haarbehandeling

Een beetje water erbij…

LUSH haarbehandeling

En schuimen maar.

Het resultaat

Werd het een blamage? Verliet ik LUSH Rotterdam met een naar gevoel? Nope. Alles behalve dat. Afgezien van de ‘primitieve’ werkomgeving, waren de gebruikte producten hemels! Zoals je kunt zien, werd ik geholpen door de oer Nederlandse Lisette. Ze adviseerde mij welke producten geschikt waren voor mijn haar. Ik maakte hier een keuze uit, waarop zij aan de slag ging. Lisette ging voorzichtig en kundig te werk. Het was erg plezierig en mijn haar rook naderhand zeer lekker.

De heerlijke geur was voornamelijk afkomstig van de R&B Hair Moisturizer. Toen ik het in het potje rook, vond ik het nogal sterk en zou ik het niet per sé aanschaffen. Op mijn haar rook daarentegen naar parfum. Zowel mijn dochter al vriend vonden het erg lekker ruiken. Ik ook, aangezien ik aan mijn haar bleef ruiken.

Behalve een fijne geur, was er tevens sprake van een goede kruldefinitie. Mijn haar voelde zacht en gevoed, waardoor het gezond oogde. Helaas was er wel sprake van krimp. Ik vind het nooit erg prettig als mijn haar inkrimpt, maar dit gebeurt over het algemeen bij de meeste producten die mijn haar voeden. De producten die claimen dat ze het haar stretchen, geven mijn haar vaak niet voldoende moisture. Anyway, over deze producten ben ik zeker te spreken. Mijn vooroordeel ten aanzien van de haarproducten van LUSH, neem ik bij dezen terug. Ik kom tot de conclusie dat ik steeds meer fan wordt van LUSH.

LUSH haarbehandeling

Het resultaat bij opgedroogd haar (zonder flitser)

Gebruikte LUSH producten

De producten die Lisette heeft gebruikt zijn:

 • Fairtrade Honey Shampoo: zonder conserveringsmiddelen met meer dan 50% fair trade honing, glans en vochtinbrengend, vanaf  100 gram €12,95
 • Retread haarconditioner: voedt kurkdroge lokken, 245 gram €15,75
 • Jasmin & Henna haarmasker: zorgt voor glanzende lokken en anti-pluis, 220 gram €22,35
 • R&B Hair Moisturizer: tegen droge hoofdhuid en pluis, 100 gram €20,80

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Rowan says

  Leuk om te lezen! En good dat ze producten hebben for all kinds of hair. Ik had je artikel over het R&B spul nog niet gelezen, ga ik nu doen!

  • MacBlogster says

   Hey Rowan, ik heb 2 andere producten van LUSH getest: Ro’s Argan Body Butter & The Olive Branch. Waarschijnlijk heb je dit al gelezen 🙂 Ik ben benieuwd wat je van dat review vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.