Top

Like Pastoe,100 jaar vernieuwing in vormgeving

Tot en met 2 juni 2013 is Kunsthal Rotterdam niet alleen het terrein van Jean Paul Gaultier, maar tevens de plek waar het 100 jarig bestaan van meubelmerk Pastoe wordt gevierd door middel van de tentoonstelling Like Pastoe, 100 jaar vernieuwing in vormgeving
De tentoonstelling Like Pastoe toont de omvangrijke geschiedenis van het meubelmerk in drie paviljoens verschillend in vorm, kleur, materiaal en licht, het overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. 

Like Pastoe,100 jaar vernieuwing in vormgeving

Tijdloos en kwaliteit

Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het merk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht. Pastoe heeft in de loop van de tijd een fraai gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden, waardoor curator Anne van der Zwaag de  tentoonstelling heeft verdeeld in drie thema’s, te weten: Archieven, Omgevingen en Visies.

 

Drie thema’s 

Krijn de Koning brengt in het thema Archieven de ontwerpgeschiedenis van het meubelmerk met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto’s en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel Omgevingen projecteert Anne Holtrop Pastoe’s visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd. In Visies wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.

Like Pastoe

Info & foto’s

De tentoonstelling Like Pastoe is t/m 2 juni 2013 te bezichtigen in Kunsthal Rotterdam. Bezoekersinformatie kun je hier vinden. Klik op de foto’s voor een groter beeld.

Anderen lazen ook
Mijn Pixel moments: hoogtepunten in 2013 deel 2

Like Pastoe veiling

Ter ere van de jubileumtentoonstelling Like Pastoe gaan er meer dan 100 Pastoe meubels, waaronder enkele meubels uit de tentoonstelling, onder de hamer van veilinghuis Gavelers Auctioneers. De veiling vindt op 27 mei 2013 plaats in de Kunsthal en is het ideale moment om zelf eigenaar te worden van vintage Pastoe design. Op 15 april verschijnt op www.gavelers.com de online catalogus.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar