Skip to Content

Like Pastoe,100 jaar vernieuwing in vormgeving

Tot en met 2 juni 2013 is Kunsthal Rotterdam niet alleen het terrein van Jean Paul Gaultier, maar tevens de plek waar het 100 jarig bestaan van meubelmerk Pastoe wordt gevierd door middel van de tentoonstelling Like Pastoe, 100 jaar vernieuwing in vormgeving
De tentoonstelling Like Pastoe toont de omvangrijke geschiedenis van het meubelmerk in drie paviljoens verschillend in vorm, kleur, materiaal en licht, het overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. 

Like Pastoe,100 jaar vernieuwing in vormgeving

Tijdloos en kwaliteit

Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het merk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht. Pastoe heeft in de loop van de tijd een fraai gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden, waardoor curator Anne van der Zwaag de  tentoonstelling heeft verdeeld in drie thema’s, te weten: Archieven, Omgevingen en Visies.

 

Drie thema’s 

Krijn de Koning brengt in het thema Archieven de ontwerpgeschiedenis van het meubelmerk met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto’s en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel Omgevingen projecteert Anne Holtrop Pastoe’s visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd. In Visies wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.

Like Pastoe

Info & foto’s

De tentoonstelling Like Pastoe is t/m 2 juni 2013 te bezichtigen in Kunsthal Rotterdam. Bezoekersinformatie kun je hier vinden. Klik op de foto’s voor een groter beeld.

Like Pastoe veiling

Ter ere van de jubileumtentoonstelling Like Pastoe gaan er meer dan 100 Pastoe meubels, waaronder enkele meubels uit de tentoonstelling, onder de hamer van veilinghuis Gavelers Auctioneers. De veiling vindt op 27 mei 2013 plaats in de Kunsthal en is het ideale moment om zelf eigenaar te worden van vintage Pastoe design. Op 15 april verschijnt op www.gavelers.com de online catalogus.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

marcel_brouwer

Thursday 16th of May 2013

RT @MacBlogster: Let op: deze maand Pastoe veiling in de Kunsthal: http://t.co/jplRQ4w7OD

MacBlogster

Saturday 11th of May 2013

Let op: deze maand Pastoe veiling in de Kunsthal: http://t.co/jplRQ4w7OD

Macblogster (@MacBlogster)

Saturday 11th of May 2013

Let op: deze maand Pastoe veiling in de Kunsthal: http://t.co/jplRQ4w7OD

@pastoe

Monday 8th of April 2013

RT @MacBlogster: Wist je dat er een veiling plaatsvindt in Kunsthal Rotterdam waarbij er verschillende Pastoe meubels worden geveild?http://t.co/TdJZNZ8Ogy

pastoe

Monday 8th of April 2013

RT @MacBlogster: Wist je dat er een veiling plaatsvindt in Kunsthal Rotterdam waarbij er verschillende Pastoe meubels worden geveild?htt ...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.