Skip to Content

Welk advies geef jij: “mijn vriendin heeft te veel eisen!”

Macblogster.nl is benaderd door S. die een probleem heeft. Het lukt hem niet meer om zijn vriendin voor zich te winnen. Hij is bang dat het uitgaat en zoekt advies om te voorkomen dat zijn vriendin hem verlaat voor een ander. Help S. en geef hem advies zodat hij verder kan. Wat is jouw visie en welke tips geef jij hem?

Het probleem

“Ik zit nu al 4 maanden in een moeilijke relatie met mijn vriendin die heel veel eisen heeft. De laatste weken irriteert ze zich enorm aan alles wat ik doe. Ze geeft zelfs aan dat ik saai ben. Ik doe mijn uiterste best om er weer wat van te maken en het verliefde gevoel weer bij haar op te wekken, maar het lijkt alsof ze dit niet altijd toestaat.

vriendin

Ik doe van alles om haar te pleasen

Ze heeft gezegd dat als het zo door gaat, het niet tussen ons gaat werken. Mijn vriendin wil nu resultaten zien en ik doe van alles om haar te pleasen en ervoor te zorgen dat ze weer verliefd op mij wordt. Ik heb veel gelezen over: goede seks, aantrekkingskracht en dat ik me veel in haar moet verdiepen, maar als ik dit doe, haakt ze vaak af.

Niet verliefd

Mijn vriendin houdt van zelfverzekerde mannen en ik ben best onzeker geweest over onze relatie. Ik werk er keihard aan om dat weg te stoppen en positief te blijven.  Maar als ik haar niet verliefd kan maken, dan is de kans groot dat iemand anders dit wel gaat kunnen doen in de toekomst. Dus ik ben gewaarschuwd.

Wat zou ik het best kunnen doen!?  Ik ben het namelijk zat dat ik elk vrouw kwijt raak aan andere mannen, terwijl ik van alles doe en hard genoeg vecht tot het eind.

Alvast bedankt,

S.”

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tineke

Sunday 27th of April 2014

Ik denk dat de eerdere reacties al duidelijk genoeg zijn. Het moet van twee kanten komen,.. Liefs

BEAUTYFREAKS_

Wednesday 17th of April 2013

Welk advies geef jij: “mijn vriendin heeft te veel eisen!” http://t.co/4jk5GrOnUr

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Wednesday 17th of April 2013

Welk advies geef jij: “mijn vriendin heeft te veel eisen!” http://t.co/4jk5GrOnUr

MacBlogster (@MacBlogster)

Sunday 14th of April 2013

Om over na te denken voordat je gaat slapen: http://t.co/Pk8BTyTNIq

Noggy

Friday 12th of April 2013

S. my man … waar te beginnen. Het is altijd tricky om advies te geven over een relatie waarvan je maar één kant helder hebt. Afgaand op de informatie die ik heb, denk ik eerlijk gezegd niet dat jij de juiste vraag stelt. Voordat je überhaupt verder gaat met jezelf uit de naad werken, zou ik me maar eerst afvragen welke meerwaarde deze relatie heeft voor jou. Ik lees vooral hoe ontevreden je vriendin is over je inspanningen, maar wat voor inspanningen doet zij?!

Een relatie laten werken, dat doe je samen. Wat zeker niet gaat werken is als een van de partners met zijn/haar armen over elkaar gaat zitten wachten tot de storm opklaart. Los daarvan hebben mannen en vrouwen nu eenmaal een andere manier van communiceren. Wat wij vrouwen onder harstocht, liefde en romantiek verstaan is doorgaans iets heel anders dan wat de mannen voor ogen hebben. Leuk dat je vriendin eist dat je zelfverzekerd bent, maar hoe ziet zelfverzekerdheid er volgens haar uit? Is dat hetzelfde als voor jou?

Tenslotte ben ik van mening dat hoewel een relatie gaat over compromissen sluiten, het toch echt niet de bedoeling is dat je voor wie dan ook een persoonlijkheidstransformatie ondergaat. In een relatie moet je je veilig genoeg voelen om vooral jezelf te kunnen zijn. Anything else seems like a waste of time to me …

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.