• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • ABOUT
  • KRULLEN CHALLENGE
  • BLOG
Macblogster
  • SAMENWERKEN
  • CONTACT
    • Contact
    • Privacy beleid Macblogster
  • ABOUT
  • KRULLEN CHALLENGE
  • BLOG

Macblogster

Krullen, Kroeshaar, Beauty & Lifestyle Blog

  • SAMENWERKEN
  • CONTACT
    • Contact
    • Privacy beleid Macblogster
havermout muffins maken met yoghurt

Food

Havermout muffins maken met yoghurt – zonder boter & bloem

Macblogster

Share

Pin
Share
Tweet
Email

In dit blog artikel vind je een recept voor gezonde havermout muffins maken met yoghurt. Je gaat dus muffins maken zonder melk, boter of bloem. Lekker voor als ontbijt of als gezond tussendoortje als je prettige trek krijgt.

Wil je net als ik muffins maken die een andere vorm hebben dan normaal? Zie deze prachtige en zeer bijzondere bakvormen die je trouwens ook cadeau kunt geven:

Havermout muffins maken met yoghurt - zonder boter & bloem

Bijzondere bakvormen

  • Baby shower bakvorm
  • Vlinder bakvorm
  • Siliconen bakvormen
  • Cupcakes bakvorm
  • siliconen wafel hartvorm (past in airfryer)
  • Nordic Ware bakvormen
bijzondere bakvormen
Nordic Ware bakvorm

Lees ook: Gemakkelijk ontbijtje: Egg Spek Spinazie Muffins

Benodigdheden

  • 250 gr (glutenvrije) havermout om te vermalen = havermoutmeel
  • 250 ml lacto-vrije halfvolle yoghurt (eventueel vervangen door geitenyoghurt)
  • 2 rijpe bananen (hoe bruiner, hoe zoeter de smaak)
  • 2 eieren
  • een half zakje bakpoeder (dit is ca 8 gr)
  • optioneel: 45 gram bruine suiker (eventueel vervangen door 8 dadels)
  • Olie of bakpapier
  • Bakvorm
  • Oven of Airfryer (je kunt ook muffins of cakes bakken in een Airfryer)

Havermout muffins maken zonder melk en boter

Deze muffins maak je zonder melk, boter en bloem. Dit is mogelijk vanwege de yoghurt die wordt gebruikt en havermout waarvan je zelf meel maakt. Als je Griekse yoghurt gebruikt worden je muffins voller van smaak. Dit komt doordat Griekse yoghurt een hoger vetpercentage heeft in vergelijking met ‘normale’ yoghurt.

Havermout muffins maken met yoghurt - zonder boter & bloem
Gezonde muffins maken met yoghurt en havermout – zonder boter & bloem

Hoeveel muffins kun je hier mee maken

Met dit recept kun je 11 havermout muffins maken. Ik heb een middelgroot muffinvorm gebruikt waarmee je 6 muffins kunt bakken. In totaal heb ik met dit recept 11 gezonde muffins van yoghurt en havermout kunnen maken.

Havermout muffins maken met yoghurt - zonder boter & bloem
Gezonde muffins gemaakt van yoghurt en havermout

Recept havermout muffins maken met yoghurt

Benodigde tijd: 45 minuten.

Ingrediënten:
– 250 gr havermout om te vermalen = ca 200 gr havermoutmeel
– 250 ml halfvolle yoghurt (eventueel vervangen door geiten of lactose-vrije yoghurt
– 2 rijpe bananen (hoe bruiner, hoe zoeter de smaak)
– 2 eieren
– half zakje bakpoeder (dit is ca 8 gr)
– optie: 45 gram bruine suiker (eventueel vervangen door 8 dadels)
– Olie of bakpapier
– bakvorm

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Vermaal 250 gr havermout in een blender

    en haal naderhand de havermoutmeel uit de blender.

  3. Doe vervolgens de eieren in de blender en meng dit met het suiker.

    Gebruik je liever dadels in plaats van suiker = dadels nog niet toevoegen. Dit doe je op een ander moment. No worries, ik vertel je wanneer je dit moet doen.

  4. Voeg de yoghurt toe aan het ei mengsel en blend het geheel.

  5. Voeg hierna beide bananen toe. Opnieuw blenden.

  6. Het is nu de bedoeling dat je de havermoutmeel toevoegt.

  7. Vermeng het geheel 1 minuut op hoogste stand zodat er een romig beslag ontstaat.

  8. Voeg nu het halve zakje bakpoeder toe (en de dadels als je geen suiker wilt gebruiken).

    Het bakpoeder zorgt ervoor dat je geen platte muffins krijgt.

  9. Opnieuw blenden totdat de dadels zijn vermalen en het bakpoeder goed is vermengd met het beslag.

Het bakken van de muffins

  1. Smeer de muffinvorm in met wat olie. Gebruik een kwast of gebruik bakpapier.
  2. Vul de muffinvorm met het beslag. Zorg ervoor dat elk vormpje tot de rand gevuld is. Hierdoor voorkom je dat je platte muffins krijgt.
  3. Bak de muffins volgens bovenstaande instructies ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant een prachtig gouden kleur heeft.
  4. Heb je geen (goede) oven? Gebruik een Airfryer, je kunt namelijk ook muffins of cakes bakken in een Airfryer.
  5. Laat de muffins 10 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze eruit haalt.
  6. Let op: de binnenkant van de muffins blijft zacht vanwege het gebruik van yoghurt en banaan. Ik vind dit persoonlijk niet vervelend.
Havermout muffins maken met yoghurt - zonder boter & bloem
Zoals je kunt zien heb ik de muffinvorm niet helemaal tot de rand gevuld. Hierdoor zijn mijn muffins iets platter geworden.

Muffins maken met chocoladestukjes

Het bovenstaande recept is een aangepaste variant op een recept van: runningwithspoons.com. Uiteraard kun je nog meer ingrediënten toevoegen zoals kaneel, limoen, cacaopoeder, walnoten of amandelen.

In het geval van muffins maken met chocoladestukjes, voeg je stukjes chocolade toe op het moment dat je de dadels moet toevoegen volgens het recept.

Havermout muffins maken met yoghurt - zonder boter & bloem
De muffins rijzen niet. Hierdoor kun je de bakvorm helemaal tot aan de rand vullen.

Heb je je dit ook gezien?

kokosmeel pannenkoeken zonder koemelk
Sinaasapel-vanille-yoghurt cake zonder koemelk
  • Sinaasappel – vanille yoghurt cake zonder koemelk
  • Cake bakken zonder melk, ei & boter
  • Lekkere koekjes bakken met glazuur
  • weg met je broodbuik: eet amandelmeelbrood!
  • Afvallen met appelazijn: is dit gelukt?
  • Haarmaskers SOS: maak 3 super maskers met ingrediënten uit je keuken

Share

Pin
Share
Tweet
Email
« Previous Post
Trevor Sorbie 'Beautiful Blonde Intensive Treatment'
Next Post »
Wat te doen als je je partner wilt veranderen?

About the Author

Macblogster

Angela Loy is o.a. freelance visagist, Blogger en Curl Coach. Ze is eigenaar van Macblogster waar ze jou wilt inspireren om je mooi en zelfverzekerd te voelen met behulp van beauty, boeken en interviews met inspirerende vrouwen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat affiliate links. Ze helpen je geld te besparen en producten gemakkelijk te vinden. Ik ontvang een commissie als je via deze links een aankoop doet. Dit kost jou NIKS extra. Je bespaart er WEL tijd en geld mee. Het is dus een win-win situatie ♥ Ondanks de voordelen ben je niet verplicht om deze links te gebruiken. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je support ♥

Lees Interacties

Leave a Comment Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Comments

  1. Macblogster (@MacBlogster) zegt

    19 november 2014 om 5:48 PM

    Muffins maken met Griekse Yoghurt en Havermout http://t.co/N5Ef72CgQW

    Beantwoorden
    • guy masure zegt

      25 maart 2019 om 9:37 AM

      Havermoutmuffins zonder boter en eiren ziet er interessant uit. Als fervent jogger zie ik deze recepten helemaal zitten.
      Bedankt en nog veel succes!

      Guy

      Beantwoorden
  2. chucky1012 zegt

    20 november 2014 om 11:01 AM

    Mmmmm dat ziet er zo lekker uit 😉

    Beantwoorden
  3. Ansuya Lalay zegt

    20 november 2014 om 11:51 AM

    ik denk dat ik m straks ga maken, erg nieuwsgierig er naar.

    Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      21 november 2014 om 12:00 AM

      En….?

      Beantwoorden
    • Ansuya Lalay zegt

      24 november 2014 om 4:26 PM

      jak, heb het vandaag gemaakt. Ik heb siliconenbakvorm gebruikt. (niet doen, spul is zo vloeibaar dat het overal druipt) En daarna kwam het uit de oven. Ieuuwwww ik vond het niet lekker en dat terwijl ik die bananen pannekoek wel heel erg lekker vind en ook heerlijk om te maken. Maar dit… nee, geen fan van. Dit ga ik ook niet weer proberen.

      Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      24 november 2014 om 5:51 PM

      Oei!

      Beantwoorden
    • Ansuya Lalay zegt

      24 november 2014 om 5:52 PM

      sorry

      Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      24 november 2014 om 6:35 PM

      Waarom sorry? Smaken verschillen toch…

      Beantwoorden
  4. Ansuya Lalay zegt

    24 november 2014 om 3:34 PM

    hmmm, note aan mijzelf,Geen siliconenbakvorm gebruiken. Oven zit nou onder de “babyvoeding” Ben erg benieuwd hoe ze eruit komen

    Beantwoorden
  5. Macblogster (@MacBlogster) zegt

    5 december 2014 om 9:30 AM

    Muffins gemaakt van Griekse yoghurt en Havermout: http://t.co/rKHKR7Riou

    Beantwoorden
  6. Kirsti Goossens zegt

    3 maart 2016 om 5:26 PM

    Wowsers

    Beantwoorden
  7. Chudesca Leopold zegt

    4 maart 2016 om 4:43 AM

    En hoe smaken ze?

    Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      4 maart 2016 om 6:38 AM

      Zoals bananenbrood. Lekker om op elk moment van de dag te eten.

      Beantwoorden
  8. Altagracia Kotzebue zegt

    4 maart 2016 om 10:19 PM

    Yammie!

    Beantwoorden
  9. louisa zegt

    30 april 2017 om 4:27 PM

    Kan het ook zondee r banaan?

    Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      2 mei 2017 om 8:09 AM

      Hoi Louisa, het kan, maar dan moet je even spelen met de overige ingrediënten. Banaan zorgt niet alleen voor de smaak, maar het is tevens een verdikkingsmiddel. In dit recept zorgt het er ook voor dat je geen boter hoeft te gebruiken. Je kunt kijken of je banaan kunt weglaten door meer eieren te gebruiken. Je zult zelf even moeten uitvogelen hoeveel eieren je dan moet gebruiken. Succes. Zie ook: http://www.amberalbarda.nl/lifestyle/de-grote-bak-vervanglijst

      Beantwoorden
  10. Cato zegt

    17 januari 2019 om 8:26 PM

    Hoe krijg je het precies voor elkaar om 250 gram havermout te vermalen tot 200 gram havermeel? Waar is die 50 gram ineens naartoe?

    Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      18 januari 2019 om 12:23 PM

      Havermout is best grof. Als je havermout vermaalt wordt het fijner en lichter. 250 gram havermout blijkt dan 200 gram havermeel te zijn nadat je het hebt vermaalt.

      Beantwoorden
  11. Siny zegt

    22 januari 2019 om 2:50 PM

    Heb deze muffins vandaag gemaakt. Ik heb 9 dadels gebruikt en een kwart theelepel Stevia-poeder. Ze zijn heerlijk! Ik heb in de muffin-bakplaat papieren muffinvormpjes gebruikt. Ze waren goed gaar maar de volgende keer geef ik ze nog 5 minuten onderwarmte erbij. Elke oven is anders dus dat is een kwestie van uitproberen.

    Nou nog even over die havermout: ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt om 50 gram te verliezen na het malen. Ik heb 250 gram gemalen en hield 249 gram maalsel over. Lucht weegt niks en gewicht is gewicht. Ik denk dat je weegschaal niet in orde was?

    Maar goed, ik ga ze zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • MacBlogster zegt

      24 januari 2019 om 10:06 AM

      Dat zou kunnen. In elk geval bedankt voor je comment. Fijn dat de muffins een succes zijn 😉 Ik zal jouw aanpassing tevens een keer uitproberen.

      Beantwoorden
  12. Marie-Lise zegt

    10 maart 2019 om 12:45 PM

    Dat ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker eens proberen 🙂

    Beantwoorden
  13. Linsey zegt

    20 maart 2019 om 9:05 PM

    Op hoeveel graden moet je ze muffins bakken?

    Beantwoorden
    • Macblogster zegt

      22 maart 2019 om 2:51 PM

      Hoi Linsey, dat staat in de tekst.

      Beantwoorden
      • Linsey zegt

        22 maart 2019 om 5:38 PM

        Ik kan het nergens terugvinden. Daarom vraag ik het hier.

        Beantwoorden
      • Linsey zegt

        24 maart 2019 om 9:06 AM

        Hoeveel graden moet het nu? Het staat echt nergens in de tekst!

        Beantwoorden
  14. Becky zegt

    3 april 2019 om 10:25 AM

    Ik heb ze gemaakt met Griekse yoghurt en een zakje vanille suiker. Kon helaas niet de temperatuur van de oven vinden, dus heb ze op 200°C gebakken. Ze zijn bij mij wel echt onwijs gaan rijzen. Misschien omdat ik het in mijn blender gemixed heb?
    Weet nog niet hoe ze smaken, zitten nog in de oven 🙂

    Beantwoorden
    • Macblogster zegt

      3 april 2019 om 4:18 PM

      Hoi Becky, vind je het vervelend dat ze zijn gaan rijzen? Ik ben benieuwd hoe je ze vindt smaken.

      Beantwoorden
      • Becky zegt

        10 april 2019 om 8:32 AM

        Nee, er was gelukkig ruimte voor.
        De 3e dag na het bakken waren ze het lekkerste haha.

        Beantwoorden
        • Macblogster zegt

          15 april 2019 om 8:21 PM

          Gelukkig.
          Ik haal dag 3 niet eens, haha!

          Beantwoorden

Primaire Sidebar

Welkom op mijn blog!

Op Macblogster vind je waardevolle tips over de verzorging van krullend haar (krullen en kroeshaar), beauty en lifestyle waar iedere 25 t/m 65+ vrouw meer over wil weten. Lees meer…

Ik blog over

  • Alle blog artikelen
  • Beauty blog
  • Haarverzorging
  • Lifestyle
  • Travel
  • Food
  • Fashion

The Ordinary mijn ervaring

Tags

Amsterdam Beauty DIY Beauty tip blush Budget Beauty Conditioner Deep treatment Diversiteit DIY haarproducten maken Food Foundation Haarmasker Haarproducten met proteïne Health hotspot blogs Hotspots Inspiratie Leave-in conditioner Liefde & relaties Lipgloss Lippenstift Lipstick MAC cosmetics Make-up make-up review Mascara Matte lipstick Mijn belevenissen Nagellak nagellak swatch Nude lipstick olie Oogschaduw rode lipstick Rotterdam blogs Schoenen shampoo Skincare Skin Care review Sleek the Body Shop Tips & Tricks haarverzorging Travel Winkelen youtube tutorial

Boucleme review: mijn krullen bleven 6 dagen lang gehydrateerd!

Mijn CeraVe ervaring: waarom ik ben overgestapt + skincare routine

Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

Dit zijn de 5 beste fohns voor krullen (2021)

Footer

Handige linkjes

  • Ik heb krullen-vragen
  • Gratis Olie Guide
  • Gratis Curl Challenge
  • Krullen cursus

Blog links

  • Alle blog artikelen
  • Beauty blog
  • Haarverzorging
  • Lifestyle
  • Travel
  • Food
  • Fashion

Handige links

  • Ik heb krullen-vragen
  • Haarmasker maken
  • Haar olie
  • Krullen kapsels
  • Haargroei
  • Krullen informatie

© 2021 · Macblogster Media & Marketing · Alle rechten voorbehouden