Skip to Content

DIY Cacao masker: Super Fijn voor als je grove poriën hebt

Ben je gek op chocolade en zou dit eigenlijk wel graag op je gezicht willen smeren? Wees verheugd, want als je ook nog eens last hebt van grove porien en een droog gezicht, dan kun je dit DIY cacao masker maken. Zie hier het recept. 

Cacao bevat hydraterende eigenschappen en diverse antioxidanten. Cacao is niet alleen goed om te nuttigen, maar ook goed voor je huid en je gezicht. Bij verschillende beauty salons kun je dan ook een cacao behandeling ondergaan.

Cacao masker

Als je geen zin hebt om je huis te verlaten, kun je heerlijk op een zondagmiddag een cacao masker maken. Sunseeree van KoalaBeautyMama.nl was zo aardig om haar cacao masker recept met de  lezers van Macblogster.nl te delen.

Je hebt nodig

In de onderstaande video tutorial, gemaakt door Sunseeree kun je zien hoe je op simpele wijze een verzorgend cacao masker kunt maken in minder dan 5 minuten.

Wat heb je nodig:

  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels yoghurt
  • 1 theelepel cacao

Grove Poriën

Chocolade brengt allerlei gezondheidseffecten met zich mee. Behalve chocolade eten, kun je het ook op je gezicht en lichaam smeren. Ook zelfs in je haar.

Het bestanddeel cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, hydrateert als een tierelier. Daarnaast heeft het verzachtende eigenschappen en wordt er beweerd dat het grove poriën in je gezicht vernauwt.

Hydraterend

Cacao bevat antioxidanten. Het is beschermend en ontdoet je huid van allerlei onzuiverheden. Er wordt vaak beweerd dat men puistjes krijgt door het eten van chocolade.

Dit komt niet door de cacao, maar eerder door de melk waarmee chocolade wordt gemaakt. Het cacao masker dat je maakt met behulp van de video tutorial, wordt dus gemaakt met pure cacao en niet met chocolade repen. Jammer hè 🙂

Verkoopinformatie Cacao

Pure en ongezoete (biologische) cacao kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt vinden of bij Holland & Barrett.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aileen

Monday 18th of July 2016

If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I'd say "Kugabonwa, dude!"

Dayna Smith

Thursday 12th of May 2016

Dayna Smith liked this on Facebook.

Helga Werkzam

Thursday 12th of May 2016

Helga Werkzam liked this on Facebook.

Dymphi Kleijberg

Thursday 12th of May 2016

Dymphi Kleijberg liked this on Facebook.

Afra Acton Marengo

Thursday 12th of May 2016

Afra Acton Marengo liked this on Facebook.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.