Top

Cacao masker: voor als je grove poriën hebt

Ben je gek op chocolade en zou dit eigenlijk wel graag op je gezicht willen smeren? Wees verheugd, want als je ook nog eens last hebt van grove porien en een droog gezicht, kun je overwegen om een cacao masker te maken. Zie hier het recept. 

Cacao bevat hydraterende eigenschappen en diverse antioxidanten. Cacao is niet alleen goed om te nuttigen, maar ook goed voor je huid en je gezicht. Bij verschillende beauty salons kun je dan ook een cacao behandeling ondergaan.

Cacao masker

Als je geen zin hebt om je huis te verlaten, kun je heerlijk op een zondagmiddag een cacao masker maken. Sunseeree van KoalaBeautyMama.nl, was zo aardig om haar cacao masker recept met de  lezers van Macblogster.nl te delen.

Je hebt nodig

In de onderstaande video tutorial, gemaakt door Sunseeree kun je zien hoe je op simpele wijze een verzorgend cacao masker kunt maken in minder dan 5 minuten.

Wat heb je nodig:

  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels yoghurt
  • 1 theelepel cacao

Grove poriën

Chocolade brengt allerlei gezondheidseffecten met zich mee. Behalve chocolade eten, kun je het ook op je gezicht en lichaam smeren. Ook zelfs in je haar. Het bestanddeel cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, hydrateert als een tierelier. Daarnaast heeft het verzachtende eigenschappen en wordt er beweerd dat het grove poriën in je gezicht vernauwt.

Hydraterend

Cacao bevat antioxidanten. Het is beschermend en ontdoet je huid van allerlei onzuiverheden. Er wordt vaak beweerd dat men puistjes krijgt door het eten van chocolade. Dit komt niet door de cacao, maar eerder door de melk waarmee chocolade wordt gemaakt. Het cacao masker dat je maakt met behulp van de video tutorial, wordt dus gemaakt met pure cocao en niet met chocolade repen. Jammer hè 🙂

Anderen lazen ook
Dit beauty merk ken je nog niet, maar wil je wel hebben als je dit leest

Verkoopinformatie Cacao

Pure en ongezoete (biologische) cacao kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt vinden of hier online kopen.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Koalabeautymama says

    Wat leuk en lief dat je dit masker hebt gedeeld! Ik gebruik het zo nu en dan als ik even me-time heb zonder de kids haha. xx groetjes

  2. Chiara x says

    Kanje me een goed gezichtsmasker aanraden dat goedkoop is en ook de porien vernauwd? (Liefst voor een gevoelige gemengde huid, met onzuiverheden)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar