Top
Producten voor mooie krullen

Wat te doen als je je partner wilt veranderen?

In het begin, als verliefdheid ons uitrust met een roze bril, vind je alles ge-wel-dig aan je partner. Juist die punten waar je zó op viel, kunnen je uiteindelijk juist tegenstaan. Velen denken hun partner daarin wel te corrigeren of te veranderen. Dit blijkt een slecht plan……..

Wat te doen als je je partner wilt veranderen?

Je partner veranderen

Zo legt het Multiscope onderzoek ‘Improving intimate relationships’, afgenomen onder 1000 mensen, bloot dat 36% hun partner probeert te veranderen. Maar slechts 7% slaagt hierin. Een relatie lijdt juist onder de pogingen de ander te veranderen. De partner in zijn of haar waarde laten en af en toe eens op je tanden bijten is dus de boodschap.

Michelangelo-effect

Wat wel werkt is het zogenaamde Michelangelo-effect. Partners vormen en ‘beeldhouwen’ elkaar enigszins, zodat ze daar beter c.q. mooier van worden. Ze helpen elkaar meer uit zichzelf te halen, wat op zijn beurt bijdraagt aan de tevredenheid en dus aan het succesvol zijn van de relatie.

Flinke dosis geduld

Volgens het Multiscope onderzoek creëer je een fijne relatie door elkaar ruimte te geven (64%), goed met elkaar te kunnen praten (50%) en tijd voor elkaar te nemen (41%). Uiteraard is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om dit te bereiken zul je een flinke dosis geduld moeten hebben, leren luisteren en moeten communiceren.

Bron: www.relatieblog.nl

Houd me vast van Sue Johnson

Leestip!

Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie van Sue Johnsonontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. Dit boek is populair bij therapeuten, maar vanwege de schrijfstijl ook toegankelijk voor een breder publiek. Voor verkoopinfo, klik hier

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.