Gisteren plaatste ik de onderstaande foto’s op Instagram en op Facebook. Omdat ik vragen kreeg over hoe ik deze egg spek spinazie muffins heb gemaakt, besloot ik er een blog artikel over te schrijven. Bij dezen 😉 .
Gemakkelijk ontbijtje
Mijn dag begint altijd met een ontbijt. Dit sla ik never nooit over. Mocht ik haast hebben, dan graai ik iets mee om onderweg te eten. Niet ontbijten, is in mijn wereld ondenkbaar. Ontbijtinspiratie haal ik vaak uit Pinterest en van de website The Perfect You.
Recept: egg spek spinazie muffins
Mijn favoriete ontbijtjes zijn havermoutpap met pindakaas of een smoothie met pindakaas en nog allerlei ingrediënten. Aangezien dit op den duur redelijk saai wordt, maak ik wel eens iets anders. Zoals bijvoorbeeld deze egg spek spinazie muffins (wat bekt dat lekker…. 😉 ):
- * 6 plakken Spek (of ander vleeswaren)
- * 24 Spinazieblaadjes
- * 6 grote Basilicumblaadjes
- * 6 Eieren
- * Muffin bakvorm
- * (kokos)olie om bakvorm mee in te vetten
- * eventueel extra kruiden naar wens
- Verwarm de oven op 225 graden (heteluchtoven).
- Vet de bakvorm in met wat (kokos)olie.
- Plaats het spek in de muffin bakvorm. Plaats ze zodanig dat het kuipjes worden die de bodem van de bakvorm bedekken.
- Vul het spekvormpje met 4 spinazieblaadjes & 1 basilicumblaadje.
- Voeg eventueel extra kruiden naar wens toe.
- Plaats nu de rauwe ei bovenop het geheel.
- Doe de bakvorm met de egg spek spinazie muffins ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Mmmm dit zal ik ook eens bakken!
Het ziet er heerlijk uit!
Fijne dag Xoxo