Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Met deze 7 Hair Care Tips krijg je lange krullen en mooi haar

Als je krullen of kroeshaar hebt, is je haar van nature erg droog. Dit is ook een reden waardoor het sneller breekt. Waardoor dit komt kun je lezen in “7 haarfeiten waar je van zult schrikken.” Als je dus lange krullen en mooi haar wilt krijgen is belangrijk dat je in elk geval de onderstaande 7 hair care tips toepast. 

Aangepast: 08-07-2018

ApHogee Curlific Texture Treatment: zacht & gehydrateerd haar Deze Denman brush past bij jouw krullen Aunt Jackie's Curl La La review: helpt dit tegen droge krullen? haarproducten voor krullen kopen

1. Gebruik minder vaak shampoo

Shampoo droogt je krullen uit. Period. Gebruik het niet meer dan 1 keer per maand. Omdat het belangrijk is dat je je hoofdhuid reinigt, kun je wekelijks met een speciale reinigende conditioner gebruiken waar geen sulfaten en schadelijke alcohol aan is toegevoegd. Dit wordt ook wel een cleansing conditioner genoemd. Sulfaten en slechte alcohol soorten zorgen ervoor dat je droge krullen krijgt na elke wasbeurt.

Curly Girl Methode

Je kunt je ook verdiepen in de Curly Girl methode (CG) volgen en besluiten om een milde shampoo te gebruiken waar geen  parabenen, siliconen en sulfaten aan toegevoegd zijn. Dit kun je afwisselen met het spoelen van je krullen met appelazijn.

Met deze 7 Hair Care Tips krijg je lange krullen en mooi haar

Gezonde krullen: 7 hair care tips voor lang haar

2. Vocht, vochtiger en vochtigst

Uiteraard heb ik het niet over activiteiten in de slaapkamer, maar over een ander soort liefde. De liefde die jouw rullend haar voelt voor vocht. Om je krullen soepel en gezond te houden, zul je moeten onthouden dat water je beste vriend is. Dit geldt ook voor alle haarproducten die je haar hydrateren. Dit laatste kan namelijk ook een challenge zijn, vandaar dat veel curly girls de LOC methode toepassen of Maximum Hydration Method toepassen. Om te weten welke methode jij het beste kunt toepassen, lees eerst Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen.

Gezonde en lange krullen dankzij Maximum hydration method

Maximum hydration method

3. Gebruik een (leave-in) conditioner wanneer je krullen kamt/borstelt

Omdat krullend haar droger is en sneller breekt vanwege de vele breekpunten (= de plekken waar je krul draait), kun je het beter kammen of borstelen wanneer het nat is en je er een conditioner of detangler (een product dat ontklit) erin hebt gedaan. Dit voorkomt de minste schade! Zelf kam ik mijn haar maar 1 keer per week of 1 keer per 2 weken. Tussendoor gebruik ik mijn vingers om klitten te verwijderen. Op deze manier ondervinden mijn krullen de minste schade en kan het goed groeien.

Weet jij welke Denman brush je nodig hebt?

Klik op de foto om dit blog artikel te lezen

4. Voorkom heat damage

Je blijft een hot chick met hot hair als je zo min mogelijk hitte gebruikt. Ooit gehoord van heat damage? Dit zijn slierten haar waar je met geen mogelijkheid meer een krul in krijgt. Horror! Omdat ik snap dat variatie fijn en je zo nu en dan graag steil haar wilt hebben, adviseer ik je om je haar goed te beschermen als je je krullen tangt of föhnt. Lees hier meer info over veilig je krullen steil maken

Met deze 7 Hair Care Tips krijg je lange krullen en mooi haar

Ik houd ervan mijn haar stijl te tangen zo nu en dan. Maar om heat damage te voorkomen, doe ik dit eens in de blauwe maand.

5. Doe een wekelijkse deep conditioning treatment

Het is belangrijk dat je je krullen maximaal hydrateert. Hiermee voorkom je droog haar en krijg je zacht en soepelere krullen. Wekelijks hydrateren doe je door een deep conditioner toe te passen. De perfecte tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn:

gezonde en lange krullen krijg je door deze tips toe te passen

Anderen lazen ook
No more Shrinkage dankzij deze KeraCare & Shea Moisture combinatie

6. Love your haarpunten

Je haarpunten zijn meestal zeer droog als je krullend haar hebt. Smeer ze dan ook dagelijks of om de dag in met een olie of haarserum. Dit voorkomt pluizige punten die snel splijten. Als zelfs een olie of serum niet meer werkt, kun je het beste overgaan tot knippen. Niet iedereen is hier gek op, maar na een knipbeurt vallen mijn krullen weer lekker perfect.

7. Bescherm je haar

Ga nooit met los haar slapen, ook niet als je erg moe of dronken bent. God will punish you the next morning. Ondanks dat mijn haar top zit als ik met los haar slaap, zitten er klitten in waar ik erg ongelukkig van wordt. Vooral nu mijn haar langer is. Ik doe mijn haar omhoog net als een pineapple (zie onderstaande foto) of ik maak een knot. Als ik zin heb maak ik twists die ik vervolgens als een krans om mijn hoofd vastpin. Real Oktoberfest style. Heidi would be jealous of me….

Hair care tips voor curly girls

On top of this, slaap ik ook nog eens met een satijnen kussensloop om te voorkomen dat ik met droog haar opsta. Zonder doekje slapen is: hello droog haar, bye bye moisture.

Anderen lazen ook
Test: Krullen veilig steil maken met de Naturally Straight kit

Lees ook

haarproducten voor krullen kopen oliesoorten waar je haar blij van wordt Bounce Curl Review: God's Gift to Curl Heaven Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Tiara says

  Ik heb een vraag, je zegt dat jij je haar in een knot doet als je gaat slapen, maar als ik dat doe dan zit mijn haar de voldoende dag echt niet mooi… Any tips?

  • Macblogster says

   Heb je geprobeerd de twist te maken zoals omschreven? Als ik zin heb, maak ik 4 twists en die pin ik vast als een soort tulband, zoals het Heidi kapsel op de foto. Als er behoefte is, zal ik een filmpje maken zodat je goed kunt zien hoe ik mijn haren vastpin.

 2. Es says

  Hoi, Ik had ooit gecombineerd type 3 maar na 2 zwangerschappen lijkt het nergens meer op. Weet iemand welke producten ik het beste kan gebruiken??

 3. Natalie says

  Fijn om te lezen, deze tips over haarverzorging. Ik heb erg goede ervaringen met een haarmasker van olijfolie. Het haar gaat er prachtig van glanzen en wordt heel zacht. Vroeger probeerde ik het zo blond mogelijk te maken door het zoveel mogelijk aan zonlicht bloot te stellen: Dat doe ik nu niet meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar