Skip to Content

5 restaurants in Londen waar je zeker moet gaan eten

Ga je binnenkort naar Londen en wil je weten welke restaurants tegenwoordig the places to be zijn. Check out deze top 5 restaurants in Londen waar je zeker moet gaan eten. 

1. Mediterraans dineren bij Ottolenghi

5 restaurants in Londen waar je zeker moet gaan eten

Ottolenghi is een begrip in Londen en ver daarbuiten. Zijn kookboeken zijn bestsellers en hij heeft ingrediënten als granaatappel, tahini en za’atar populair gemaakt. In Upper Street zit een van zijn delicatessenwinkels en restaurants. Hier kun je genieten van de mediterraanse keuken met vooral lekker veel groenten.

2. Roast: traditionele sunday roast

Een typisch Britse traditie is de sunday roast: vlees, aardappelen en groenten uit de oven. Roast, te vinden boven het marktgebouw van Borough Market, is de perfecte plek om daarvan te genieten. Alle gerechten, ook de modernere varianten, worden steevast bereid met lokale ingrediënten. Je kunt hier ook goed ontbijten.

3. Kreeft of burger bij Burger & Lobster 

Voor vis, schaal- en schelpdieren ga je naar het oergezellige Wright Brothers Oyster & Porter House. Doe als de locals en bestel een dozijn oesters met een pint Guiness: goddelijk!

4. Britse klassiekers in Bumpkin

5 restaurants in Londen waar je zeker moet gaan eten
Restaurant Bumpkin

Voor een lekkere maaltijd ga je naar Bumpkin. Het eten is er op en top Brits. Wat er op het menu staat varieert per jaargetijde, want er wordt alleen gekookt met seizoenproducten. Verwacht klassiekers als shepherd’s pieeggs benedict, zalm, een gebraden kippetje en sticky toffee pudding.

5. Manna: beste vegetarische restaurant 

Manna is één van de beste vegetarische restaurants in Londen. Vegetariërs moeten het vaak met een paar karige keuzes op de menukaart doen. Maar niet bij Manna. Hier staan alleen maar heerlijke, fantasierijke vegetarische gerechten op de kaart. Zoals de Baja Californië Plate met groente, kebab, taco’s en guacamole, vegetarische pasta’s of de organic bangers & mash. Houd ruimte over voor de raw mojito tart. Ook erg lekker als je als niet-vegetariër het vlees een dagje wilt laten staan.

Bron: Time to Momo Londen reisgids

Dit wil je ook lezen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Friday 5th of June 2015

Wat een leuke en zeer handige tips! Ik moet er zeker een keer naar toe gaan om te shoppen en heerlijk te gaan eten ;-)

Prachtige dag Xoxo

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.