Top

4 Manieren waarop je olie in je haar kunt gebruiken

In eerdere blog artikelen liet ik weten welke oliën ik voor mijn krullen gebruik. Ik heb echter weinig gezegd over de verschillende manieren waarop ik het gebruik. Dit blog artikel gaat dus over 4 verschillende wijzen waarop je olie kunt gebruiken in je haarroutine.

Hoe ik olie gebruik

Wil je weten hoe ik olie gebruik in mijn curly hair routine? Bekijk het onderstaande filmpje waarin je mijn before en after  kunt zien. Je ziet direct het verschil in resultaat:

Hoe vaak haren wassen?

In de blog artikelen 7 haarfeiten waarvan je zult schrikken en 4 haartips die ik kreeg tijdens Natural Hair Academy Parijs, liet ik al weten dat shampoo niet per sé gunstig is voor je haar. In ‘7 haarfeiten waarvan je zult schrikken’, geeft een haarscheikundige zelfs advies ten aanzien van hoe vaak je je haar dient te wassen.

manieren waarop je olie in je haar kunt gebruiken

Manieren waarop je olie in je haar kunt gebruiken

1. Hot Oil Treatment

Als je je haar wast, is het geen overbodige luxe om vooraf je haar en hoofdhuid voor te bereiden op een wasbeurt met shampoo. Dit kun je doen door een hot oil treatment uit te voeren. Dit doe je voordat je je haar wast:

 1. Combineer je favoriete olie of oliën met conditioner;
 2. doe vervolgens een plastic zak over je haar en laat dit 30 minuten op;
 3. je kunt eventueel ook 30 minuten onder een haardroger zitten.
Anderen lazen ook
Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] - Hoe verzorg je kroeshaar?
Pure Monoi oil vind ik heerlijk om in mijn haar te gebruiken. Het ruikt heerlijk!

Lees ook: Monoi Oil wonderolie

2. Toevoegen aan je shampoo

Shampoos drogen je haar en hoofdhuid uit als je krullen of kroeshaar hebt. Om dit effect enigszins te beperken, kun je een olie toevoegen aan je shampoo. Dit zal je krullen goed doen en ervoor zorgen dat ze naderhand minder droog aanvoelen.

CHI Keratin en krullen

CHI Keratine

Lees ook: Chi Keratin haarverzorging: glanzende krullen & zacht haar

3. Deep Conditioner

Een deep conditioner pas je toe op dezelfde manier als een hot oil treatment. Het verschil is dat je dit na het wassen van je haar toepast. Het zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid voldoende gevoed zijn na je wasbeurt. Kortom geen droog haar, minder gespleten punten en geen droge hoofdhuid.

LUSH haarbehandeling

LUSH R&B Hair Moisturizer

4. In je haar tegen frizz

Herken je dit? Thuis heb je je krullen één voor één voorzien van alweer een nieuwe haarcrème die mooie krullen belooft. Het ziet er geweldig uit totdat je naar buiten gaat. Frizz, frizz, frizz en nog eens frizz! Frizz is my middle name.. zucht…

LCO of LOC

Als je hier ook last van hebt, kun je olie in je haar smeren. Afhankelijk van de olie die je gebruikt (een moisturizing oil of sealer oil) pas je de LOC of LCO methode toe.

LOC staat voor:

LCO staat voor:

LOC methode

Lees ook: Wat houdt de LOC methode in?

Q | Ken jij nog een manier waarop je olie kunt gebruiken? Laat een comment achter!

Lees ook

Anderen lazen ook
Kroeshaar voor witte vingers [deel 1] - Kroeshaar producten

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Wat een fijne producten 😉
  Een aantal ken ik nog niet en dat wordt eens tijd om het te kopen……

 2. Mirella Miriam Frimpong-dankwah says

  Castor oil. Ik gebruik het 1 tot 2 keer in de week om mijn hoofd huid te masseren. En 1 keer in de week als pre-poo. De avond voor de dag dat ik mijn haar was, hele haar invetten met castor olie. Plastic zak erover, haardoek erover. Hele nacht laten intrekken. Volgende dag eruit wassen. Zie alleen maar plus punten. Gezonder en voller haar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar