Top

De 7 beste essentiële oliën die je kunt toevoegen aan je haarverzorging

Dit zijn de 7 beste essentiële oliën die je kunt toevoegen aan je haarverzorging. In dit blog artikel krijg je uitleg over hoe je het gebruikt als onderdeel van je haarroutine, plus krijg je ook nog eens een recept mee zodat je zelf aan de slag kunt met een recept als je ‘slappen krullen’ hebt.

De tekst: Mieke en Lenny van www.myfullessence.com | Foto’s & eindredactie: Macblogster

Essentiële oliën voor je haar

In plaats van het gebruik van chemische haarproducten die vaak irriterende of schadelijke ingrediënten bevatten, kun je bijvoorbeeld ook essentiële oliën gebruiken (doe altijd eerst en test en let op allergische reacties).

De 7 beste essentiële oliën die je kunt toevoegen aan je haarverzorging
De beste essentiële oliën: DIY haarverzorging

Essentiële oliën kunnen de gezondheid en conditie van je hoofdhuid en haar een mega boost geven. Je kunt het voor diverse doeleinden gebruiken:

 • het stimuleren van haargroei
 • behandeling van haarroos
 • natuurlijke glans
 • hydratatie

De 7 beste essential oils

De beste 7 essentiële oliën voor het verzorgen van je haar zijn:

 • Lavendel
 • Rozemarijn
 • Kamille
 • Cedarwood
 • Clary Sage
 • Lemongrass
 • Peppermint

Advies

Let op: essentiële oliën zijn online gemakkelijk verkrijgbaar. Ook kun je ze gewoon in een winkel kopen. Het is van groot belang dat je oliën aanschaft die 100% natuurzuiver zijn. Alleen in dat geval zullen de essential oils een therapeutische werking hebben. Dit is belangrijk wanneer je de olie inneemt met water, thee of het op je huid aanbrengt.

Let op de ingrediënten

Vanuit de overheid is er geen keurmerk voor essential oils. Dit zorg ervoor dat essentiële oliën verkocht kunnen worden als ‘natuurlijk’. Onze tip: kijk op het flesje naar de ingrediënten. Als de olie puur is, zou er niets anders dan de bestanddelen van de plant, kruid of hars op staan.

Anderen lazen ook
Mooi krullen maken: pas deze 3 regels toe

Hoe gebruik je essentiële oliën als onderdeel van je haarverzorging?

Omdat een goede pure essentiële olie zo sterk en krachtig is, is het verstandig om het te verdunnen. Combineer een essential oil bijvoorbeeld met een draagolie. Denk aan:

 • kokosolie,
 • jojoba olie
 • en olijfolie.

Lees hier wat de eigenschappen van deze oliesoorten zijn.

De 7 beste essentiële oliën die je kunt toevoegen aan je haarverzorging
De beste essentiële oliën: DIY haarverzorging

DIY: Haarversteviging & Volume

Heb je last van ‘slap haar’ en heb je behoefte aan meer volume, probeer de onderstaande DIY combinatie 3 keer per week:

 1. Doe 4 eetlepels jojoba en 4 eetlepels druivenpitolie in een fles.


 2. Voeg 30 druppels pure cedarwood olie toe.

 3. Voeg tevens 30 druppels pure rozemarijn olie toe.

 4. Voeg 30 druppels Clary Sage olie toe

 5. Schud het geheel zeer goed door elkaar

 6. Masseer daarna het mengsel in je haar

  Dit kan zowel op droog of nat haar. Laat het minimaal 20 minuten in het haar (langer als je kan). Of breng het aan in het haar voor het slapen gaan en slaap er een nachtje mee, gewikkeld in een handdoek.

 7. Was je haar.

Safety first

Voordat Vraag altijd om advies bij een speciaalzaak. Een reguliere winkelmedewerker weet vaak weinig tot niets van essentiële oliën. Iedereen weet bijvoorbeeld dat lavendel kalmeert, maar een goede specialist geeft gedegen advies en weet dus weet te vertellen hoe je het absoluut niet moet gebruiken.

WIE ZIJN MIEKE & LENNY

Mieke en Lenny zijn wellness advocates en werken met dōTERRA essentiële oliën. Lenny werkt al meer dan twintig jaar met essentiële oliën in haar praktijk en als life & transformatiecoach helpt zij haar cliënten weer meer in balans te komen. Wil je meer weten of een live oil class bijwonen over de werking van essentiële oliën, neem dan contact op met Lenny en Mieke: info@myfullessence.com. Website: www.myfullessence.com.

dōTERRA essentiële oliën zijn niet verkrijgbaar in winkels en verkrijgbaar bij officieel geregistreerde, onafhankelijke distributeurs met 25% korting voor een heel jaar lang. Waarom zijn deze oliën niet verkrijgbaar in winkels? Omdat de werking van deze oliën de nodige uitleg behoeft, waar een winkelmedewerker niet in getraind is. Wil je een 1 op 1 advies? Stuur een mailtje naar Lenny en zij zorgt ervoor dat de juiste coach in jouw regio contact met je opneemt. 

Lees ook

Anderen lazen ook
Dit haarmasker van Ghassoul klei verandert je leven!About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. jessica says

  Ik las je boog over de pre poo en er wordt geadviseerd om ongeveer 3x per week je haar een pre poo te geven em daarna je haar te wassen. Maar ik was maar één keer per 7-12 dagen mijn haren met shampoo. Hoe was je het dan de andere keren? Met een co wash?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar