Top
Producten voor mooie krullen

De beste essentiële oliën voor DIY haarverzorging

Naar aanleiding van het blog artikel Essential oils voor het oplossen van haarproblemen, schreven Mieke en Lenny van www.myfullessence.com opnieuw een blog artikel met tips voor DIY haarverzorging op basis van essentiële oliën.

Hoe gebruik je essentiële oliën voor je haar?

Essentiële oliën zijn online gemakkelijk verkrijgbaar. Ook kun je ze gewoon in een winkel kopen. Het is van groot belang dat je oliën aanschaft die 100% natuurzuiver zijn. Alleen in dat geval zullen de essential oils een therapeutische werking hebben. Dit is belangrijk wanneer je de olie inneemt met water, thee of het op je huid aanbrengt.

De beste essentiële oliën: DIY haarverzorging

100% natuurzuiver

Vanuit de overheid is er geen keurmerk voor essential oils. Dit zorg ervoor dat essentiële oliën verkocht kunnen worden als ‘natuurlijk’. Onze tip: kijk op het flesje naar de ingrediënten. Als de olie puur is, zou er niets anders dan de bestanddelen van de plant, kruid of hars op staan. Bedenk je dit: een winkelmedewerker weet vaak weinig tot niets van essentiële oliën, tenzij het een speciaalzaak is.

Dit gegeven zou al zorgwekkend moeten zijn. Iedereen weet bijvoorbeeld dat lavendel kalmeert, maar een goede specialist of wellness advocaat zou je beter advies kunnen geven en je vertellen wat de lavendel bijvoorbeeld nog meer kan, en hoe je het absoluut niet moet gebruiken.

Verdunnen met draagolie

Omdat een goede pure essentiële olie zo sterk en krachtig is, is het verstandig om het te verdunnen. Combineer een essential oil bijvoorbeeld met een draagolie. Denk aan: kokosnoot olie, jojoba olie en olijfolie. 

 photo essential_oils_doterra_zpsrkgn7oml.jpg

De beste essentiële oliën: DIY haarverzorging

Lees ook 4 oliesoorten voor beschadigd en droog haar

 • Kokosnoot olie: heeft antischimmel eigenschappen. Het reinigt je hoofdhuid en helpt roos te voorkomen.
 • Jojoba olie: stimuleert haargroei en hydrateert de hoofdhuid. Het heeft een gunstig effect op het verzachten van de huid en verstopte haarzakjes.
 • Olijfolie: bron van vitamine E en andere anti-oxidanten. Ook de olijfolie hydrateert en verzacht de hoofdhuid.

Lees ook Hier kun je controleren of ingrediënten schadelijk zijn

Haarverzorging: de beste essential oils

De beste 7 essentiële oliën voor het verzorgen van je haar zijn:

 1. Lavendel
 2. Rozemarijn
 3. Kamille
 4. Cedarwood
 5. Clary Sage
 6. Lemongrass
 7. Peppermint

DIY: Haarversteviging & Volume

De beste essentiële oliën: DIY haarverzorging
 
Author:
Recipe type: Haarverzorging
Ingrediënten
 • 4 eetlepels jojoba olie
 • 4 eetlepels druivenpit olie
 • 30 druppels pure cedarwood olie
 • 30 druppels pure rozemarijn olie
 • 30 druppels Clary Sage olie
Instructie
 1. Doe de jojoba en druivepitolie in een fles.
 2. Voeg alle olie druppels toe.
 3. Mix het mengsel door de fles goed te schudden.
 4. Masseer het mengsel in je haar, droog of nat, 1 keer per dag en 3 keer per week.
 5. Laat het minimaal 20 minuten in het haar (langer als je kan). Of breng het aan in het haar voor het slapen gaan en slaap er een nachtje mee, gewikkeld in een handdoek. Was je haar de volgende dag.

Onze gedachten over essentiële oliën voor je haar

 • In plaats van het gebruik van chemische producten die schadelijke ingrediënten bevat, is het gebruik van essentiële oliën niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je algehele gezondheid.
 • Essentiële oliën geven de gezondheid en conditie van je haar een mega boost voor diverse doeleinden: volume toename, behandeling van roos, natuurlijke glans, hydratatie van je hoofdhuid.
 • Het is helemaal niet moeilijk om essentiële oliën toe te passen. Je zult je je er wellicht iets meer in moeten verdiepen. Maar uiteindelijk is een klein beetje verdieping de moeite waard.
 • Masseer je hoofdhuid met de essentiële oliën om stress te reduceren.

WIE ZIJN MIEKE & LENNY

Mieke en Lenny zijn – naast hun huidige beroep – wellness advocates en werken met dōTERRA essentiële oliën. Lenny werkt al meer dan twintig jaar met essentiële oliën in haar praktijk en als life & transformatiecoach helpt zij haar cliënten weer meer in balans te komen. Wil je meer weten of een live oil class bijwonen over de werking van essentiële oliën, neem dan contact op met Lenny en Mieke: info@myfullessence.com. Website: www.myfullessence.com.

dōTERRA essentiële oliën zijn niet verkrijgbaar in winkels en verkrijgbaar bij officieel geregistreerde, onafhankelijke distributeurs met 25% korting voor een heel jaar lang. Waarom zijn deze oliën niet verkrijgbaar in winkels? Omdat de werking van deze oliën de nodige uitleg behoeft, waar een winkelmedewerker niet in getraind is. Wil je een 1 op 1 advies? Stuur een mailtje naar Lenny en zij zorgt ervoor dat de juiste coach in jouw regio contact met je opneemt. 


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ik las je boog over de pre poo en er wordt geadviseerd om ongeveer 3x per week je haar een pre poo te geven em daarna je haar te wassen. Maar ik was maar één keer per 7-12 dagen mijn haren met shampoo. Hoe was je het dan de andere keren? Met een co wash?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.