Skip to Content

7 Beste Essentiële Oliën voor Je Haar incl DIY Masker

Essentiële oliën (ook wel etherische olie genoemd) wonderen kunnen verrichten voor je haar? Maar met zo’n breed scala aan essentiële oliën op de markt, kan het overweldigend zijn om te bepalen welke het beste zijn voor je haar en hoe je ze kunt gebruiken als haarverzorging.

Daarom hebben 2 experts een lijst samengesteld met de 7 beste essentiële oliën voor je haar. Ook krijg je ook nog eens een DIY recept mee zelf haarolie te maken waarmee je bijvoorbeeld meer volume in je haar creëert.

Dus lees verder en ontdek hoe je deze essentiële oliën in je haarverzorgingsroutine kunt integreren voor gezonder, sterker en mooier haar.

Gastbloggers: Mieke en Lenny | Eindredactie: Macblogster. | Mieke en Lenny zijn wellness advocates en werken met dōTERRA essentiële oliën. Lenny werkt al meer dan twintig jaar met essentiële oliën in haar praktijk en als life & transformatiecoach helpt zij haar cliënten weer in balans te komen.

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Goede essentiële oliën kun je kopen bij:

Etherische olie

In plaats van het gebruik van chemische haarproducten die vaak irriterende of schadelijke ingrediënten bevatten, kun je bijvoorbeeld ook essentiële oliën gebruiken. Doe altijd eerst en test en let op allergische reacties.

Essentiële oliën kunnen de gezondheid en conditie van je hoofdhuid en haar een mega boost geven. Je kunt het voor diverse doeleinden gebruiken:

 • het stimuleren van haargroei
 • behandeling van haarroos
 • natuurlijke glans
 • hydratatie
essentiële oliën

De 7 beste essentiële oliën voor je haar

De beste 7 essentiële oliën voor het verzorgen van je haar zijn:

 • Lavendel
 • Rozemarijn
 • Kamille
 • Cedarwood
 • Clary Sage
 • Lemongrass
 • Peppermint

Anderen lazen ook: Tips om etherische olie te gebruiken in je haarverzorging (essentiele olie)

Advies

Let op: essentiële oliën zijn online gemakkelijk verkrijgbaar. Ook kun je ze gewoon in een winkel kopen. Het is van groot belang dat je oliën aanschaft die 100% natuurzuiver zijn.

Alleen in dat geval zullen de essential oils een therapeutische werking hebben. Dit is belangrijk wanneer je de olie inneemt met water, thee of het op je huid aanbrengt.

Let op de ingrediënten

Vanuit de overheid is er geen keurmerk voor essential oils. Dit zorg ervoor dat essentiële oliën verkocht kunnen worden als ‘natuurlijk’.

Onze tip: kijk op het flesje naar de ingrediënten. Als de olie puur is, zou er niets anders dan de bestanddelen van de plant, kruid of hars op staan.

Hoe gebruik je essentiële oliën als onderdeel van je haarverzorging?

Omdat een goede pure essentiële olie zo sterk en krachtig is, is het verstandig om het te verdunnen. Combineer een essential oil bijvoorbeeld met een draagolie. Denk aan:

 • kokosolie,
 • jojoba olie
 • en olijfolie.

Lees hier wat de eigenschappen van deze oliesoorten zijn.

DIY masker: meer volume in je haar

De 7 beste essentiële oliën voor je haar, incl DIY haarmasker

Heb je last van ‘slap haar’ en heb je behoefte aan meer volume, probeer de onderstaande DIY combinatie 2 a 3 keer per week.

Totale tijd varieert van een halve dag tot 20 minuten.

Stap 1 Draagolie

Doe 4 eetlepels jojoba en 4 eetlepels druivenpitolie in een fles.

Stap 2 Essentiële olie

1. Voeg 30 druppels pure cedarwood olie toe.
2. Voeg tevens 30 druppels pure rozemarijn olie toe.
3. Voeg 30 druppels Clary Sage olie toe.

Stap 3 Mixen

Schud het geheel zeer goed door elkaar.

Stap 4 Haarverzorging

1. Breng daarna het oliemengsel aan op je hoofdhuid en in je haar.
2. Dit kan zowel op droog of nat haar.
3. Masseer je hoofdhuid.

4. Laat het minimaal 20 minuten in het haar. Indien mogelijk: laat het een halve dag in je haar en doe een plastic cap op je hoofd.

5. Was je hoofdhuid en haar.

Safety first

Voordat Vraag altijd om advies bij een speciaalzaak. Een reguliere winkelmedewerker weet vaak weinig tot niets van essentiële oliën.

Iedereen weet bijvoorbeeld dat lavendel kalmeert, maar een goede specialist geeft gedegen advies en weet dus weet te vertellen hoe je het absoluut niet moet gebruiken.

Anderen lazen ook

naturalheroes.nl
bol.com
Recente update: 25 februari 2024 - 06:07
naturalheroes.nl
bol.com
Recente update: 14 februari 2024 - 05:53
naturalheroes.nl
amazon.nl
bol.com
Recente update: 25 februari 2024 - 06:05

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chandani

Wednesday 15th of August 2018

Mag je pepermuntolie mengen met jojoba olie voordat je het op je haar aanbrengt?

MacBlogster

Wednesday 15th of August 2018

Hoi Chandani, het antwoord op je vraag kun je letterlijk in het blog artikel terug vinden..... ;-)

jessica

Monday 12th of June 2017

Ik las je boog over de pre poo en er wordt geadviseerd om ongeveer 3x per week je haar een pre poo te geven em daarna je haar te wassen. Maar ik was maar één keer per 7-12 dagen mijn haren met shampoo. Hoe was je het dan de andere keren? Met een co wash?

MacBlogster

Wednesday 14th of June 2017

Hoi Jessica, waar heb je dit gelezen? Mijn advies is namelijk niet om meerdere keren in de week je haren te wassen als je krullen of kroeshaar hebt. Hooguit 1 of 2 keer. Hier kun je mijn blogs lezen over haren wassen: https://macblogster.nl/?s=haren+wassen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.