Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Skater Skirt: dé nieuwe fashion musthave

Flirty, fun and totally hot. Laten we het hebben over de Skater skirt. Een veelzijdig en altijd trendy silhouet die de lichaamsvorm  van de vrouw perfect accentueert.

Tijdens mijn wekelijkse ‘Internet-stalk’ van m’n favoriete fashion blogs stuitte ik onlangs op deze afbeelding via Pinterest:

Skater Skirt

Gele skater dress (klik op foto)

Ik was op slag verliefd. Verliefd op de styling, maar vooral het onderste gedeelte van de outfit. De structuur van de rok was zó vrouwelijk en speels. Wauw! Wat er toen gebeurde zal voor jullie vast geen verassing zijn. Ik moest en zou zo’n jurkje of in elk geval zo’n rok hebben!

Lees ook: De jurk die ik nooit kocht, maar toch graag wil hebben

Skater Skirt musthave

Na een intense zoektocht heb ik eindelijk zo’n jurk gevonden, voor een betaalbaar bedrag, maar helaas niet in de juiste kleur! Don’t you hate it when that happens? Gelukkig duurde de teleurstelling niet heel lang, want ik kwam meer leuke modellen tegen. In felle kleurtjes tot aan de lederen variant. Ik realiseerde me dat de skater skirt een veelzijdige musthave is voor de fashionable vrouw.

Huh… Skater skirt?

De naam Skater skirt kan bij velen misschien een vraagteken oproepen, maar in dit geval verwijst het naar de jaren ’80 waarin vele ontwerpers zich lieten inspireren door schaatskleding. Geen wonder, want naast de knappe kunsten op het ijs gaat mijn aandacht voornamelijk uit naar de kleding. De vrouwelijke schaatsers zien er vaak prachtig uit. De hoge taille van de skater skirt creëert in mijn ogen een sexy, speels en über – vrouwelijk gevoel.

Anderen lazen ook
Best kept secret: vanHaren schoenencollectie S/S 2013!

Lees ook: Monday inspiration: de cocktailjurk

Skater Skirt, skater dress

Skater Skirt van Asos (klik op de foto)

Naast het feit dat de skater skirt heel vrouwelijk is, is deze geschikt voor elke seizoen. Draag het met een warme panty en laarzen in de winter of laat je blote benen zien met sandalen of sneakers in de zomer. Het kan allemaal, want het mooie aan zo’n rok of jurkje is dat het zeer flatteus is voor de meeste figuren. Door de hoge taille die uitloopt tot een A-lijn silhouet, kun je namelijk rondingen creëren waar die er niet zijn of juist verbloemen, mocht je dit willen. Door de hoge taille wordt de aandacht gevestigd op de benen en ogen ze langer. Het model creëert dus balans en zorgt ervoor dat je een zandloperfiguur krijgt.

Lees ook: Blush gebruiken: camoufleer je bleke winterse huidskleur

Skater Skirt, skater dress

Zwarte skater skirt van Asos (klik op de foto)

De rok is op talloze manieren te combineren. Van casual en stoer naar sexy-chique, met deze rok kan je alle kanten op. De klassieke skater rok is tegenwoordig in allerlei kleuren, stoffen en printjes verkrijgbaar.

Koop een skater skirt

Ben je op zoek naar een skater skirt in je eigen maat, bekijk dan eens de webshop Asos. Hier vind je rokken vanaf maat 34 tot en met 48.

Q | En zou jij een skater skirt dragen?

XOXO
Vanessa

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.