Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Dr Martens: 10 hippe dames modellen die je WEL wilt hebben

Zie hier de 10 meest hippe Dr Martens modellen voor dames die je WEL wilt hebben. Welke is jouw favoriet?

Dr Martens vrouwen modellen die je wel wilt hebben

Waar kun je Dr Martens kopen?

 • Bij Dr Martens zelf
 • Asos (heeft bijzondere limited edition collecties – aanrader!)
 • Bij United Wardrobe kun je 2e handse Dr Martens kopen, ook oudere modellen of modellen die snel uitverkocht zijn.
 • Bij Minto

Wist je dat Dr Martens boots vroeger werden verkocht als orthopedische schoenen? Toen ik ze droeg werd ik gezien als dapper, maar inmiddels zijn ze verheven tot cult boots, verkrijgbaar in allerlei kleuren en hippe modellen.

Model 1: Hearts Black met lovertjes

1461 HEARTS BLACK+DM’S RED

Waar komt Dr Martens vandaan?

Vroeger dacht ik altijd dat het merk Dr Martens oorspronkelijk uit Engeland kwam. Het blijkt dat de boots, ook wel bekend als ‘Docs’, zijn ontstaan in de 2e Wereldoorlog dankzij Klaus Märtens. Hij was destijds dokter in het Duitse leger. Tijdens zijn verlof in 1945 verstuikte hij zijn enkel tijdens het skiën. Omdat hij hierdoor niet goed kon lopen in zijn legerboots, creëerde hij het prototype van de Dr Marten boots. Dit om te voorkomen dat hij geen last zou krijgen van zijn enkel.

2. & 3. Model 1460 & Jadon platform

De 2 meiden op de onderstaande foto dragen de volgende Dr Martens voor dames:

Anderen lazen ook
De jurk die ik nooit kocht, maar toch wil kopen: LaDress

Dr Martens ontstaan tijdens WOII

Klaus Märtens besloot samen te werken met een oud studiegenoot, Herbert Funck. Ze verkochten de boots toen voornamelijk aan oudere dames boven de 40 en huisvrouwen. Dit vanwege de comfortabele zolen die werden gemaakt van afgedankt rubber door de Duitse Luftwaffe.

4. Model Ramsey Creeper

De vrouw op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens voor dames:

Gele stiksels

In de jaren 50 kocht het Engelse Griggs Group Ltd de patent rechten om de boots te kunnen produceren in Engeland. Ze veranderden de pasvorm en de naam, het kreeg toen pas de naam Dr Martens, en introduceerden o.a. de typische gele stiksels.

5. Model Lazy Oaf Creeper

De persoon op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens voor dames:

LAZY OAF CREEPER MET GESP

Huisvrouwen & skinheads

In Engeland werden Dr Martens voornamelijk gedragen door de arbeidersklasse. Denk aan postbodes, arbeiders in fabrieken en de politie. In de jaren 60 werden ze gedragen skinheads. Later in de jaren 70 waren Docs een hit onder punk rebels die zich associeerden met de arbeidersklasse in Engeland.

Mijn Dr Martens style

Toen ik Dr Martens droeg, begin 2003, werd dit destijds gezien als “dapper.” Ik droeg ze gerust naar het werk in combinatie met een jurk en colbert. Houdt er rekening mee dat dit dezelfde periode was waarin het not done was om met sneakers naar het werk te gaan. Je zag ze niet vaak terug in het straatbeeld tenzij je in de alternatieve scene keek. Ik behoorde niet tot deze scene. Men typeerde mij eerder als een R&B meisje, wat ik ook niet per sé was.

Anderen lazen ook
Slip On shoes: Fashion trend 2014

Vintage kleding

Als het aankwam op mijn kleding stijl, trok ik mij weinig aan van wat de trend was. Ik heb niet echt een specifieke stijl. Het kon toen met de weken veranderen. Nu heb ik dit minder aangezien ik veel vintage kleding draag, gecombineerd met mainstream fashion items. Een voorbeeld hiervan is de uitdaging die ik aanging met bonprix. Ik combineerde vintage kleding met kleding uit hun webshop.

Desondanks is de onderstaande outfit is mij ook op het lijf geschreven:

Zwart faux leren jack: H&M | Jeans: MET Denim | Tas: Vlieger & van Dam | Laarsjes: Dr Martens

Dr Martens wish list

Dr Martens met glitters

Nadat Dr Martens bijna failliet ging in 2003, is de collectie in 2010 aardig veranderd. Er nieuwe modellen uitgebracht, gericht op een jonger publiek. Hierdoor kwam er opnieuw een opleving in de verkoop waardoor Dr Martens steeds meer worden gedragen door allerlei lagen in de bevolking. Zo kocht mijn dochter dit jaar haar 1e paar Dr Martens met glitter nadat ik haar mijn oude paar had (model 1460) gegeven.

6. Model Pascal fine glitter

Er zijn verschillende Dr Martens modellen met glitter. Zo heb je bijvoorbeeld het met platform Molly model (hogere zool) en verschillende kleuren, waaronder zwart. Het onderstaande model is op dit moment in de uitverkoop:

7. Model Sidney Quad Creeper

De vrouw op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens voor dames:

8. Model Nartilla Hydro (sandaal)

De vrouw op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens sandalen:

9. Model 1461 Patent Lamper

De vrouw op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens voor dames:

Niet iedereen is weg van Dr Martens boots, maar ik vind ze echt ge-wel-dig, vooral de nieuwe modellen. Afhankelijk van de manier waarop je je outfit styled, worden ze op en top fashion. Ze zien er redelijk grof uit, maar je kunt ze perfect onder een jurk of rok dragen en er stylish en hip uit zien. Ik ben fan! Jij ook?

10. Model 1460 Patent

De vrouw op de onderstaande foto draagt de volgende Dr Martens voor dames:

Waar kun je Dr Martens kopen?

 • Bij Dr Martens zelf
 • Asos (heeft bijzondere limited edition collecties -aanrader!)
 • Bij United Wardrobe kun je 2e handse Dr Martens kopen, ook oudere modellen of modellen die snel uitverkocht zijn.
 • Bij Minto

Model: Dr Martens en Stüssy

Nieuwe samenwerking tussen Dr Martens en Stüssy. Wat vind je van dit model? Nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Q | Wat vind je van Dr Martens: zou jij ze kopen?

Bronnen: Dr. Martens.com | Wikipedia

Dit vind je ook interessant

Dr Martens voor dames: de meest hippe modellen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Yes……. ze zien er super mooi uit en ik zou ze ook heel graag willen…..
  Maar eerst de timberlands 😉

 2. sanne says

  yes ik mag alleen maar dr martens vanwege fibromyalgie (weke delen reuma) mocht kiezen of dr martens of orthopetische schoenen nou die keuze was niet moeilijk 😉 vind ze super gaaf wil nu echt niet meer wat anders heb ze in alle kleuren en ja soms krijg ik behoorlijk rare blikken maar boeien ook vaak een opmerking dat je wel heel veel lef moet hebben om daar mee te lopen… ik ben er blij mee

  • MacBlogster says

   Ze lopen erg goed en ze kunnen erg cool staan. Dus you go girl! Die van mij liggen nu in de tuin onder de modder. Ze waren ooit zwart….. Wat voor kleuren heb je allemaal?

  • Jagaira Hagendijk-de Jong says

   Tokkie style. En “vroeger” toen ik voller was, was dat een van de weinige leuke prints die te verkrijgbaar was in mijn maat. En nu dat ik slank ben heeft hij liever andere “prints” aangezien ik die nu kan kopen. Maar ook de combinatie bruin/geel bevalt hem niet want ik heb een mooie jurk in luipaard print blauw/wit/zwart en die vind hij wel te gek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar