Skip to Content

Vind jij vrouwen die sneakers dragen vrouwelijk?

Vind jij vrouwen die sneakers dragen vrouwelijk? Ik stel deze vraag omdat ik regelmatig met mijn beste vriend afspreek om bij te kletsen onder het genot van een drankje. Het eerste waar hij op let zijn mijn schoenen. Zijn definitie van vrouwelijkheid zijn pumps, fashionable pumps. Ik als grote liefhebber van sneakers zeg: “sneakers, fashionable sneakers.”  – Tekst: Miss C.

Sneaker tip: mijn toffe exemplaren koop ik o.a. bij:

Weg met pumps!

Van jongs af aan draag ik sneakers op verschillende manieren: onder een spijkerbroek, onder een rokje of legging. Noem het maar op, ik maak er een fashionable combinatie van. Laatst kreeg ik een compliment van een kennis: “very nice your New Balance. Je rockt ze echt!” Mission accomplished. Weg met die pumps!

Pumps of sneakers?

Steeds vaker dragen vrouwen hippe, leuke sneakers in plaats van pumps.  Dit is niet alleen maar besteed aan mannelijke Nike verzamelaars. Behalve stoer, kunnen sneakers ook super vrouwelijk zijn. De stoere kant van een vrouw mag best vaker worden uitgelicht. Dit maakt een vrouw niet per sé onaantrekkelijk. Je kunt er nog steeds lady-like uitzien in een leuke outfit met een paar fashionable sneakers.

Wel of niet op het werk

Ik heb banen gehad waar sneakers absoluut niet werden geaccepteerd, omdat collega’s of zakenrelaties je niet serieus zouden nemen. Ik was het daar totaal niet mee eens, dus ging ik vrolijk met sneakers aan naar mijn werk. En nog steeds. Zo nu en dan afgewisseld met een leuke laars of ‘flatje’.

Vrouwen die sneakers dragen

Gelukkig ben ik niet de enige, ik merk dat er steeds meer vriendinnen sneakers dragen naar hun werk, vrije tijd of als ze gaan stappen. Ze zitten comfortabel en zijn tegenwoordig in zoveel leuke kleuren te koop. Hierdoor kun je ze goed combineren met verschillende outfits.

Praktisch of fashionable?

Bijkomend voordeel is dat je er de hele dag op kunt lopen en ermee kan rennen richting bus of tram. Niks mis mee. Kortom, mijn beste vriend heeft het bij het verkeerde eind. Sneakers zijn behalve praktisch wél fashionable en lady-like! Kortom, vrouwen die sneakers dragen zijn wel degelijk vrouwelijk.

Q |Wat vind jij, zijn vrouwen die sneakers dragen vrouwelijk? 

Heb je deze sneaker blogs ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Juliette - Strongbody.nl

Monday 21st of January 2019

Ik ben gek op sneakers! Als Pilates trainer heb ik ze zeker 6x per week aan. Ook draag ik ze zoveel mogelijk met stappen want ik ben gek op dansen. Maar op speciale gelegenheden draag ik graag hakken. Ik voel me dan super vrouwelijk!

Norine

Friday 18th of January 2019

Ik draag bijna uitsluitend sneakers, vooral Nike’s en omdat ik veel jurken draag .... tegenwoordig bij voorkeur Nike Internationalists. Heb overigens ook een heleboel Nike Airs ? ... Persoonlijk vind ik dat sneakers super vrouwelijk kunnen staan.

MacBlogster

Sunday 20th of January 2019

Ik kende dit model niet, nav jouw opmerking heb ik het model gegoogled. En wat zie ik: het blijkt dat ik een paar Nike Internationalist thuis heb staan :-)

MamaTassel

Friday 18th of January 2019

Ik ben een hakken meisje. Ik heb wel sneakers maar draag ze niet vaak.

kiki hasselton

Friday 18th of January 2019

voor mij maakt het helemaal niet uit wat een vrouw draagt, als zij zich daar goed in voelt (en dus bijvoorbeeld vrouwelijk) dan is dat pima. zelf draag ik ook graag sneakers

MacBlogster

Sunday 20th of January 2019

Mooi gesproken Kiki. Ik ben het met je eens.

sandra

Friday 18th of January 2019

Vroeger droeg ik altijd pumps, maar nu ik 50+ ben, begin ik ook sneakers te dragen (de omgekeerde wereld :) ) Feit is dat ik met sneakers een hele dag kan shoppen en met hakken lukt dat niet meer.

MacBlogster

Sunday 20th of January 2019

Herkenbaar. Op deze leeftijd (40+) wil ik dit niet eens meer, bemerk ik.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.