Skip to Content

Echt gebeurd! Ex-man eist schoenen als alimentatie

Wat zou je doen als je een ex-man hebt die door middel van een rechtszaak de helft van je schoenen wilt aftroggelen? Het lijkt op een script van een B-film (of horror film, afhankelijk van hoe je er naar kijkt), maar dit is echt gebeurd….

Zoals de stropdas bij de man, zijn de schoenen bij de vrouw te beschouwen als de finishing touch. Een goede keuze kan het hele ensemble ophalen, een verkeerde keuze kan de mooiste outfit compleet bederven. 

Mannen geven daar niet zo veel om over het algemeen; dat van die stropdas willen ze nog wel aannemen, maar schoenen zijn er om op te lopen, dus daar heb je niet veel van nodig. Een bruin en een zwart paar in de kast, wordt door de meeste mannen al als zeer vooruitstrevend bezien.

Schoenen

Voor vrouwen begint het er pas een beetje op te lijken als ze minstens elke dag van de maand een ander paar kunnen aantrekken, iets dat ze zelden doen, maar het wordt wel als noodzaak gezien. Voor sommige vrouwen is het zelfs een eerste levensbehoefte.

Weinig schoenen

Toch wordt er op fashion blogs niet zo veel over schoenen geschreven. En veel mensen weten moeiteloos een aantal modeontwerpers te noemen, maar schoenontwerpers? Om eerlijk te zijn, ook op Macblogster is de tag ‘shoes’ maar kleintjes weergegeven.

Lees ook: If you love shoes dan plunder je deze webshop helemaal leeg!

Duizend paar schoenen

Wie veel weten te vertellen over schoenen zijn verhuizers, die zich met regelmaat verbazen hoeveel paar schoenen er in kledingdozen verdwijnen. Verhuizers zijn dan ook doorgaans mannen, die dit slechts hoofdschuddend gadeslaan.

Bekend is het verhaal van de vrouw van de voormalige Filipijnse dictator Marcos. Imelda Marcos bleek een paar duizend paar schoenen te hebben en niet van het goedkope soort , terwijl een groot deel van de bevolking tot op het bot verarmd was.

Lees ook: 5 Webshops waar je mooie dames schoenen scoort in de sale

Schoenen als alimentatie-eis

Leuker is het verhaal van de pokerspeelster Beth Shak, die over 1200 paar schoenen moet beschikken. We nemen dat maar aan, al zullen ze wel niet elke dag worden nageteld.

Een opvallende verschijning in een typische mannenwereld, die het poker toch wel is, al zijn er meer vrouwelijke professionals, zoals onze eigen Fatima de Moreiro Melo, tevens voormalig top hockeyster en spreekbuis in spotjes van de Rabobank. Hoeveel schoenen zij heeft, weten we niet.

Beth Shak dus, pokerspeelster en filantroop, was getrouwd met mede-pokerprof Daniel Shak, heeft drie kinderen en nu even geen man meer want ze zijn gescheiden.

Tijdens de onvermijdelijke rechtszaak (Amerikanen staan meer voor de rechter dan voor een stoplicht) probeerde haar ex de helft van haar schoenen af te troggelen. Niet gek als je bedenkt dat de collectie een miljoen dollar waard was. De rechter wees het af, waarschijnlijk omdat hij het idee had dat geen enkel paar de man zou passen…

Glazen Louboutin muiltjes

Shak pokert niet zo intensief meer, maar is druk bezig haar eigen kledinglijn op te zetten en haar succesvolle web sales van schoenen uit te bouwen. Ze heeft in elk geval geen prins op het witte paard nodig, die een paar glazen Louboutin muiltjes bij zich heeft. Waarschijnlijk heeft Beth ze zelf al gekocht of laten maken.

Hoe groot is jouw schoenencollectie? Net zo groot als dat van Beth Shak?

[shopsuite_snippet id=570b]

Heb je dit ook gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lony Leng

Wednesday 18th of February 2015

Pijn = niet fijn waarom zou je op te hoge hakken lopen??

Shureska Ocalia

Tuesday 17th of February 2015

Yay. Glynis Hoost... wak!

Shureska Ocalia

Tuesday 17th of February 2015

Hihihi Mooi man.

Glynis Hoost

Tuesday 17th of February 2015

Jaaaaaaaaah! Die ken ik....

MacBlogster

Tuesday 17th of February 2015

Denise Denn

Tuesday 17th of February 2015

Nay!! Je gaat toch niet als een dronken paard lopen

Ansuya Lalay

Monday 16th of February 2015

geef mij maar gewoon platte schoenen of een klein hakje, maar geen absoluut geen hakken. Ik lig gelijk op mijn gezicht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.