Top

Wat zeggen jouw schoenen over je persoonlijkheid?

Zoals de stropdas bij de man, zijn de schoenen bij de vrouw te beschouwen als de finishing touch. Een goede keuze kan het hele ensemble ophalen, een verkeerde keuze kan de mooiste outfit compleet bederven. 

Mannen geven daar niet zo veel om; dat van die stropdas willen ze nog wel aannemen, maar schoenen zijn er om op te lopen, dus daar heb je niet veel van nodig. Een bruin en een zwart paar in de kast, wordt door de meeste mannen al als zeer vooruitstrevend bezien. Voor vrouwen begint het er pas een beetje op te lijken als ze minstens elke dag van de maand een ander paar kunnen aantrekken, iets dat ze zelden doen, maar het wordt wel als noodzaak gezien. Voor sommige vrouwen is het zelfs een eerste levensbehoefte. Schoenen

Lees ook: If you love shoes dan plunder je deze webshop helemaal leeg!

Weinig schoenen

Toch wordt er op fashion sites niet zo veel over schoenen geschreven. En veel mensen weten moeiteloos een aantal modeontwerpers te noemen, maar schoenontwerpers? Om eerlijk te zijn, ook op Macblogster is de tag ‘shoes’ maar kleintjes weergegeven.

Duizend paar schoenen

Wie veel weten te vertellen over schoenen zijn verhuizers, die zich met regelmaat verbazen hoeveel paar schoenen er in kledingdozen verdwijnen. Verhuizers zijn dan ook doorgaans mannen, die dit slechts hoofdschuddend gadeslaan. Bekend is het verhaal van de vrouw van de voormalige Filipijnse dictator Marcos. Imelda Marcos bleek een paar duizend paar schoenen te hebben en niet van het goedkope soort , terwijl een groot deel van de bevolking tot op het bot verarmd was.

Anderen lazen ook
If you love shoes, dan plunder je deze webshop vast en zeker leeg!

Lees ook: Dit zijn DE webshops waar je Musthave Schoenen koopt!

Schoenen als alimentatie-eis

Leuker is het verhaal van de pokerspeelster Beth Shak, die over 1200 paar schoenen moet beschikken. We nemen dat maar aan, al zullen ze wel niet elke dag worden nageteld. Een opvallende verschijning in een typische mannenwereld, die het poker toch wel is, al zijn er meer vrouwelijke professionals, zoals onze eigen Fatima de Moreiro Melo, tevens voormalig top hockeyster en spreekbuis in spotjes van de Rabobank. Hoeveel schoenen zij heeft, weten we niet.

Lees ook: Op welke schoenen zien mannen vrouwen graag lopen?

Beth Shak dus, pokerspeelster en filantroop, was getrouwd met mede-pokerprof Daniel Shak, heeft drie kinderen en nu even geen man meer want ze zijn gescheiden. Tijdens de onvermijdelijke rechtszaak (Amerikanen staan meer voor de rechter dan voor een stoplicht) probeerde haar ex de helft van haar schoenen af te troggelen. Niet gek als je bedenkt dat de collectie een miljoen dollar waard was. De rechter wees het af, waarschijnlijk omdat hij het idee had dat geen enkel paar de man zou passen… https://youtu.be/0OTehKIxM4Y

Glazen Louboutin muiltjes

Shak pokert niet zo intensief meer, maar is druk bezig haar eigen kledinglijn op te zetten en haar succesvolle web sales van schoenen uit te bouwen. Het wachten is verder tot ze een nieuwe prins op het witte paard tegenkomt, die een paar glazen Louboutin muiltjes bij zich heeft.

Q | Ik ben benieuwd. Hoe groot is jouw schoenencollectie en wat vertellen de meeste schoenen die je draagt over jouw persoonlijkheid?

Lees ook

Anderen lazen ook
Sacha shoe collab: blogger ontwerpt eigen schoen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar