Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Op welke schoenen zien mannen vrouwen graag lopen?

Een Europees onderzoek naar het koopgedrag en de behoeften onder mannen en vrouwen, heeft uitgewezen dat mannen vrouwen het liefst op hoge hakken zien lopen. Verrassend? Waarschijnlijk niet omdat vrouwen in Nederland de afgelopen 2 jaar hogere hakken hebben gekocht. Maar als je het aan vrouwen vraagt, zijn zij van mening  dat ze er verleidelijker uitzien op enkellaarsjes. Mee eens?

 photo SarenzapumpsHouseofHarlow_zpsd52f0ad3.jpg

Aantrekkelijker op hoge hakken

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door schoenen webshop Sarenza, bestaat de top 3 van schoenen waarvan mannen vinden dat ze vrouwen het meest aantrekkelijk maken uit:

 1. hoge hakken
 2. enkellaarsjes
 3. laarzen.

Verrassend is dat vrouwen in Nederland zelf van mening zijn dat ze op enkellaarsjes het verleidelijkst voor de dag komen. Deze worden dan ook door bijna twee derde aangeschaft. Daarentegen worden modieuze sneakers ook relatief vaak gekocht, zelfs 10% vaker dan 2 jaar geleden.

 photo SarenzaenkellaarsjesMichaelKors_zps8ba1bd3f.jpg

Vrouwen vinden mannen…

Vrouwen zien mannen juist weer het liefst lopen op casual chic exemplaren, sportschoenen of laarzen. Nederlandse mannen letten goed op en zetten hetzelfde type schoenen in hun top drie. Daarbij kopen ze ook in toenemende mate casual chic schoenen (63% versus 44% in 2012).

Schoenen steeds belangrijker als modeaccessoire

Schoenen worden steeds belangrijker voor Europeanen: zo is 88% bereid om bij een impulsaankoop meer dan €200 uit te geven aan een paar. We gaan ook steeds beter voor onze schoenen zorgen. Zo zegt 75% van de Nederlandse mannen dat zij voor hun schoenen zorgen (versus 63% in 2012). Ook worden schoenen in toenemende mate gezien als een belangrijk modeaccessoire. Vooral onder Nederlandse mannen is dit een groeiende trend met 63% versus 51% in 2012.

Anderen lazen ook
Goed doen met je oude schoen?

 photo SarenzasneakersNike_zps3c1fe479.jpg

Shopgedrag: mannen vs vrouwen

Van de Nederlandse respondenten koopt 45% tenminste 1 keer per jaar online schoenen. Ook mannen kopen vaker hun schoenen online: zo geeft 55% van de Nederlandse mannen (vs. 45% van de vrouwen) aan online schoenen aan te schaffen, vergeleken met 31% in 2012.

Online vs offline shoppen

In Nederland koopt 27% van de mannen en vrouwen hun schoenen offline in fysieke winkels, nadat ze online zijn besteld. Ongeveer 59% koopt schoenen offline en ongeveer 15% geeft aan schoenen enkel online aan te schaffen. In Europa shopt meer dan 34% via mobiel; vaker via een smartphone dan via een tablet. Vooral Italianen, Spanjaarden en Polen maken gebruik van mobiele online shops.

Q | Op welke wijze shop jij liever schoenen: online of offline? En wat is jouw schoenen top 3?

 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ansuya Lalay says

  ik koop ze liever in de winkel, kan ik ze tenminste door passen. Voor mij zijn hakken niet belangrijk en hoe ze eruit zien is hm hm hm belangrijk, (ik hou van mooie schoenen) Het is voor mij belangrijker dat ik er makkelijk op kan lopen zonder pijn. Dan maar schoenen die er niet zo mooi uitzien.
  Ik ga absoluut geen pijn lijden door schoenen. Ik koop eens in de zoveel jaar schoenen hahaha het is voor mij niet makkelijk om schoenen te vinden 🙂
  paar van mijn favos waarvan ik weet dat het voetbed goed is. zijn Clarks, Ecco en Keen, maar daar moet ik ook de schoenen van doorpassen totdat ik er eentje heb gevonden die lekker zit

 2. Saskia Fabandluxury.com says

  Hai Angela,

  Ik koop het liefst mijn schoenen in de winkel. Of ik pas ze in de winkel en shop ze vervolgens online.
  Zelf begrijp ik heel goed waarom vrouwen zichzelf verleidelijker vinden in een enkellaarsje, dat heeft vaak te maken met de zekerheid (steun) die een enkellaarsje geeft. Deze zekerheid straal je weer uit, en zorgt ervoor dat je je verleidelijk voelt.
  Althans dat is mijn persoonlijke ervaring 🙂
  Leuk artikel!

  Liefs Saskia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar