Top

Anita Grant Rhassoul deep condish heart: Yay or Nay?

Vegan friendly en 100% natuurlijke ingrediënten. De Anita Grant Rhassoul deep condish heart bestaat uit a whole lotta love. Men beweert dat het een detox voor je hoofdhuid is en pure liefde voor natuurlijk (kroes)haar. 

Anita Grant Rhassoul Deep Condish heart photo AnitaGrantRhassouldeepcondishheart_zpsc9228e8d.jpg

Rhassoul deep condish heart

In de goodiebag die ik meekreeg van het beauty event georganiseerd door ROOTS PR, zat onder andere een Rhassoul deep condish heart van Anita Grant (60 gram, €11,95: te koop bij Naturalblackhair.nl). Nooit eerder heb ik zo’n dergelijke deep conditioning treatment voor mijn haar gebruikt. Ik was dus erg nieuwsgierig.

Anita Grant Rhassoul Deep Condish heart photo RhassouldeepcondishheartAnitaGrant_zpsa426e9d6.jpg

De belofte

De Rhassoul deep condish heart van Anita Grant is een intense hydraterende deep hair treatment en tegelijkertijd tevens een detox voor je hoofdhuid. Het belooft het vochtbalans van zeer droog haar te herstellen. Het vermindert poreusheid, doordat het openstaande schubben sluit. Ook zorgt het voor zacht, glanzend en soepel haar, plus een goede kruldefinitie. Dit geldt enkel voor vrouwen met natuurlijk (kroes)haar. Met andere woorden, dit haarproduct is niet geschikt voor vrouwen die bijvoorbeeld een relaxer gebruiken of een keratine treatment ondergaan.

Before Anita Grant Rhassoul Deep Condish treatment photo BeforeAnitaGrantRhassoulDeepCondishtreat_zpsc2ef7851.jpg

Before: zo ben ik uit bed gestapt. Ongekamd haar.

Hoe werkt het

In mijn onderstaande filmpje kun je zien hoe je ervoor zorgt dat de Rhassoul deep condish heart in een vloeibare substantie verandert.

Nadat het geheel is afgekoeld, is het de bedoeling dat je de Rhassoul deep condish treatment over je haar verdeelt en het minstens 20 (normale conditioning) of 45 minuten (deep conditioning) in laat trekken.

Als de substantie intrekt, krijgt je haar een grijze waas. Daarnaast wordt het tevens hard en ruikt het naar verregend beton in de zomer. Op zich niet storend. Daarna spoel je het af met warm water, en gebruik je je vingers om je krullen te ontklitten terwijl je haar nog nat is.

Anderen lazen ook
Dit is de treurige reden waarom jij droog haar krijgt van olie

Het resultaat

Ik heb de treatment 45 minuten in mijn haren gelaten en een plastic kap (lees: plastic zak) op gedaan.
Rhassoul Deep Condish Treatment photo RhassoulDeepCondishTreatAnitaGrant_zps42f57285.jpg
Toen ik de Rhassoul deep condish treatment uit mijn haren had gespoeld, bemerkte ik niet zozeer een verbeterde kruldefinitie, maar wel een glans. Ook was mijn haar niet per definitie zacht, maar het zag er daarentegen gevoed uit.
After Anita Grant Rhassoul Deep Condish Treatment photo AfterRhassoulDeepCondishHeartAnitaGrant_zps077a8a51.jpg
Vooraf had ik mijn haar niet ontklit, ik had namelijk verwacht dat mijn haar zodanig zacht zou zijn, dat ik het gemakkelijk met mijn handen kon ontklitten. Dit bleek niet het geval te zijn.

Mijn ervaring 

Ondanks dat ik positief ben over de glans en mijn gezond ogende krullen, weet ik niet hoe ik deze treatment moet typeren. Wellicht was mijn verwachting te hooggespannen. Ook had ik verwacht dat het een dikke modderachtige substantie zou zijn. Noem me goedgelovig, maar op de beschrijving stond namelijk “mud”. Als ik “mud” lees, verwacht ik ook mud.
After Anita Grant Rhassoul Deep Condish Treatment photo AfterAnitaGrantRhassoulDeepCondishTreatment_zpsde65eb6b.jpg De Rhassoul deep condish treatment voelde net zo stroef als zand. Niks smeuïg, zoals modder. Hierdoor vond ik het vrij moeilijk om de Anita Grant Rhassoul deep condish treatment te brengen op mijn haar.
Anita Grant Rhassoul Deep Condish Treatment photo AnitaGrantRhassoulDeepCondishHeartTreat_zps50aceee2.jpg

  • De substantie is vrij dun, maar toch ook stroef. Hierdoor vond ik het onprettig om de de deep condish gelijkmatig te verdelen. De oplossing hiervoor zou waarschijnlijk zijn: minder dan 50 ml water toevoegen.
  • De hoeveelheid Rhassoul deep condish was te weinig om mijn hoofdhuid en haar mee te kunnen behandelen. Een hartje lijkt ruimschoots voldoende, maar dit is niet het geval als je veel en lang haar hebt. Het lukte mij niet mijn gehele hoofdhuid en haar te bedekken.
Anderen lazen ook
Is een satijnen kussensloop echt beter voor je krullen?

In vergelijking met het aanbrengen van de deep condish, vond ik het er tevens moeilijk uit te spoelen. Het duurde redelijk lang voordat al het ‘zand’ eruit was gespoeld.
Residue After Anita Grant Rhassoul Deep Condish Heart photo RhassoulDeepConishTreat_zps2a7ce4e7.jpg

Ingrediënten

Biologische Rhassoul klei (Hectorite/Marokkaanse Lava klei), biologische ongeraffineerde cacaoboter (Theobroma Cacao), biologische Extra Virgin olijfolie (Olea Europaea), zuivere biologische cacao poeder (Theobroma Cacao), biologische ongeraffineerde Murumuru boter (Astrocaryum Murumuru), MSM (Methyl Sulfonyl Methane/Methyl Sulphonyl Methane), biologische Chileense honing (Miel), Vitamine E (D-Alpha, D-Beta, D-Gamma, D-Delta Tocopherols).

Als ik de ingrediënten lees, kan ik niet anders dan positiever worden over de deep condish heart, ondanks dat ik er meer van had verwacht.

De eerste ingrediënten lichten mijn bovengenoemde ervaring toe. De klei verklaart het zanderige effect. De overige ingrediënten verhelderen waarom mijn haar gevoed oogde.

Yay or Nay

Ben ik tevreden over het resultaat? I dunno. Als ik naar de prijs kijk €11,95 dan vind ik het net iets te veel geld, voor net iets te veel moeite. Vooral als ik 2 hartjes nodig heb voor een eenmalige handeling. Desondanks, een hoofdhuid detox, glanzend en gevoed haar zijn ook niet mis. De vraag is echter of er andere haarproducten zijn die dit tevens voor mijn haar kunnen betekenen.
Before & After Anita Grant Rhassoul Deep Condish Treatment photo AnitaGrantBeforeampAfter_zpsc240e6b4.jpg
Als je lang en veel haar hebt, is dit wellicht geen economische keuze. Als je de gezondheid van je haar echter belangrijker vindt, dan lijkt de Anita Grant Rhassoul deep condish heart een passende keuze. Ook zullen dames met een kort koppie de condish treatment waarschijnlijk als minder moeizaam ervaren en genoeg hebben aan 1 hartje.

Q | Wat is jouw ervaring met Rhassoul treatments? Voeg jij ook andere ingrediënten toe?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar