Skip to Content

Rhassoul klei treatment: Anita Grant Deep Condish heart review

Deze Rhassoul klei treatment van Anita Grant is vegan friendly en heeft biologische ingrediënten. Een detox voor je kroeshaar en hoofdhuid.

Anita Grant deep condish heart review

Vegan friendly en 100% natuurlijke ingrediënten. De Anita Grant Rhassoul deep condish heart bestaat uit a whole lotta love. Men beweert dat het een detox voor je hoofdhuid is en pure liefde voor natuurlijk (kroes)haar. 

Rhassoul klei treatment

In de goodiebag die ik meekreeg tijdens het ROOTS PR beauty event, zat o.a. een Rhassoul deep condish heart van Anita Grant. Omdat ik nog niet eerder zo’n deep conditioning treatment heb gebruikt, was ik dus erg nieuwsgierig.

Rhassoul klei treatment

Anita Grant Deep Condish heart

De Rhassoul deep condish heart van Anita Grant is een intense hydraterende deep hair treatment die je minstens 45 minuten in je haar laat. Behalve een deep treatment is het tegelijkertijd een detox voor je hoofdhuid. Het herstelt de vochtbalans van zeer droog haar.

Het hartje weegt 60 gram en bevat:

 • Biologische Rhassoul klei (Hectorite/Marokkaanse Lava klei),
 • biologische ongeraffineerde cacaoboter (Theobroma Cacao),
 • biologische Extra Virgin olijfolie (Olea Europaea),
 • zuivere biologische cacao poeder (Theobroma Cacao), 
 • biologische ongeraffineerde Murumuru boter (Astrocaryum Murumuru),
 • MSM (Methyl Sulfonyl Methane/Methyl Sulphonyl Methane),
 • biologische Chileense honing (Miel),
 • en Vitamine E (D-Alpha, D-Beta, D-Gamma, D-Delta Tocopherols).

De ingrediënten zijn dus veelbelovend.

Eigenschappen Rhassoul klei treatment

Je kunt de deep condish vergelijken met een haarmasker die je langer dan een paar minuten in je haar laat. Deep condish betektent dan ook “deep conditioning”.

De Anita Grant Deep Condish heart vermindert poreusheid doordat het openstaande schubben sluit. Ook verbetert het je kruldefinitie en zorgt het voor zacht, glanzend en soepel haar.

Rhassoul klei treatment
Before: zo ben ik uit bed gestapt. Ongekamd haar.

Hoe gebruik je Rhassoul klei?

 1. Los het hartje los op in heet 50 ml water of een andere vloeistof zoals kokosmelk.
 2. Gebruik een vork om het hartje kapot te prakken en laat het een minuut trekken.
 3. Roer het geheel tot een romige substantie. Het lijkt een beetje op chocolade milkshake.
 4. Laat het geheel afkoelen.

Nadat het geheel is afgekoeld, is het de bedoeling dat je de Rhassoul deep condish treatment over je haar verdeelt. Laat het minstens 20 minuten intrekken. Wil je echt een deep treatment, laat het dan zeker 45 minuten intrekken.

Het resultaat

Wanneer de Rhassoul klei intrekt, krijg je een grijze waas over je haar. Ook wordt je haar hard. Het ruikt het naar verregend beton in de zomer. Op zich is dit niet storend. Wanneer je de treatment 20 of 45 minuten hebt laten intrekken, spoel je het warm water uit je haar. Gebruik je vingers om klitten uit je haar te halen. Doe dit terwijl je haar nog nat is.

Anita Grant Rhassoul Deep Condish Treatment photo AnitaGrantRhassoulDeepCondishHeartTreat_zps50aceee2.jpg

Zelf heb ik de Rhassoul klei treatment zo’n 45 minuten in mijn haar gelaten. Om het lekker te laten intrekken heb ik een plastic kap (lees: plastic zak) over mijn hoofd aangebracht.

Rhassoul Deep Condish Treatment photo RhassoulDeepCondishTreatAnitaGrant_zps42f57285.jpg

Toen ik de Anita Grant deep condish treatment uit mijn haar had gespoeld, bemerkte ik niet echt een verbeterde kruldefinitie. Ik merkte wel dat mijn haar meer glans had gekregen. Ook was mijn haar niet per sé zacht, maar het zag er wel gehydrateerd uit. Helaas kun je dit niet goed zien op de foto.

Rhassoul klei treatment review

Wat vind ik er van?

Ondanks dat ik positief ben over de glans en mijn gezond ogende krullen, weet ik niet zo goed wat ik van deze treatment moet vinden. Waarschijnlijk had ik een te hoge of verkeerde verwachting. Ik had namelijk gedacht dat ik super zacht haar zou hebben, waar ik de klitten gemakkelijker uit zou kunnen krijgen. Ook had ik verwacht dat het mengsel een dikke modderachtige substantie zou zijn.

Noem me goedgelovig, maar op de beschrijving stond namelijk “mud”. Als ik “mud” lees, verwacht ik ook mud. Dit kreeg ik niet, eerder een stroeve bende. De Rhassoul deep condish treatment voelde namelijk net zo stroef als zand. Niks smeuïg. Hierdoor vond ik het best moeilijk om de Anita Grant Rhassoul deep condish treatment aan te brengen op mijn haar.

Anita Grant deep condish heart review
Mijn haar na de Rhassoul klei treatment te hebben gebruikt

Ook het uitspoelen bleek een klusje te zijn. Ik vond het moeilijk om het ‘zand’ uit mijn haar te spoelen. Het duurde redelijk lang voordat alles uit mijn haar was gespoeld. Hieronder zie je hoe mijn wasbak eruitzag na het uitspoelen van de Anita Grant Deep condish heart.

Rhassoul uit je haar spoelen

Yay or Nay?

Ben ik tevreden over het resultaat? I dunno. Als ik naar de ingrediënten kijk had ik een ander effect verwacht. Een betere kruldefinitie en zachter haar. Als ik kijk naar de prijs: €11,95 voor zo’n hartje, dan vind ik het net iets te veel geld. Zeker wanneer je langer haar of veel haar hebt.

Alternatieve oplossing

Een hartje lijkt ruimschoots voldoende, maar dit is niet het geval als je dus veel of lang haar hebt. Het lukte mij niet mijn gehele hoofdhuid en haar te bedekken. Ik heb dus 2 hartjes nodig en reken dan maar uit hoeveel dit gaat kosten. Voor een eenmalige treatment vind ik dit aardig wat geld. Het is voordeliger om dan zelf een zak of een emmer Rhassoul te kopen.

Before & after na klei treaatment
Before & after

Waarom zou je de Anita Grant deep condish treatment wel kopen? De ingrediënten zijn vegan en biologisch. Dit verklaart de hogere prijs. Laat jouw budget dit toe en heb je korter haar? Dan is dit op zich een fijne koop. Je hoeft maar 1 product te kopen waardoor je in 1 keer klaar bent. Je hoeft dan niet alle ingrediënten afzonderlijk te kopen. Dit scheelt weer tijd.

Wil je meer resultaat zien en vind je het niet erg om zelf ingredienten te mengen? Bekijk dan mijn recept voor het zelf maken van een Ghassoul klei treatment.

Heb jij ooit een Rhassoul klei treatment gebruikt? Zo ja, wat was jouw ervaring?

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Talise Loy

Sunday 3rd of August 2014

Talise Loy liked this on Facebook.

MacBlogster

Monday 21st of July 2014

Drinken als detox? Hmm, dat lijkt me nog een brug te ver. Hoe lang is jouw haar? En wat is jouw ervaring met het aanbrengen van de klei? D de Randamie

MacBlogster

Friday 25th of July 2014

Dank je voor de informatie. Ik ga eens neuzen bij de toko :-)

D de Randamie

Wednesday 23rd of July 2014

Een Ghassoul behandeling voor m'n haar doe ik echt whenever I feel like :-) Eens in de maand of per twee maanden.

D de Randamie

Wednesday 23rd of July 2014

Deze groene zak koop ik altijd, het zijn brokjes klei die oplossen in vocht. Ik heb verschillende mixjes gemaakt ook met kokosmelk ala Anita Grant of met conditioner. De merknaam weet ik tot nu toe niet en alles staat er in het Frans en Arabisch op. Wel staat er een info link op met recepten etc. www.ghassoul.org De pot Ghassoul poeder van A&M ga ik binnenkort reviewen.

MacBlogster

Tuesday 22nd of July 2014

Welk merk gebruik je? Heb je het ooit ook eens gebruikt in combinatie met kokosmelk? Hoe vaak gebruik je de rhassoul behandeling?

D de Randamie

Monday 21st of July 2014

Hoe lang m'n afro op dit moment is weet ik eerlijk gezegd niet precies. Maybe 15 of 20 cm? Ik heb nooit een echte lenght check gedaan. Laat m'n haar zoveel mogelijk met rust om de lengte die ik wens spoedig te bereiken. De klei gebruik ik altijd in combi met een flinke scheut olijfolie, dat beveelt de verkoper mij ook aan voor een hairpack. Mijn haar voelt altijd gevoed en sterk aan na een Ghassoul behandeling. Ik deed het overigens ook op relaxed en texlaxed haar, ging ook altijd prima.

Priscilla Reynolds

Sunday 20th of July 2014

Priscilla Reynolds liked this on Facebook.

Dani Love

Sunday 20th of July 2014

Dani Love liked this on Facebook.

chucky1012

Sunday 20th of July 2014

Nee, jammer dat het niet is wat je ervan verwacht had. Het is veel te duur.

Xoxo

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.