Top

Inbraak voorkomen: simpele Social Media tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd

Je staat nu op het punt een totaal ander blog artikel te lezen dan je gewend bent: een artikel over inbraak voorkomen terwijl je op vakantie bent. Zie hier simpele tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd terwijl je afwezig bent. 
Inbraak voorkomen

Ik heb getwijfeld of ik dit blog artikel online moest plaatsen. Het was eigenlijk de bedoeling om het woensdagochtend op Macblogster.nl te plaatsen, maar ik dacht “nah, het is stom om dit online te plaatsen. Het is toch logisch wat hier staat?” Uiteindelijk heb ik het toch gepubliceerd omdat ik mijzelf en mijn vrienden erop betrap dat we de onderstaande tips waarmee inbraak voorkomen kan worden, niet altijd naleven.

inbrekers op social media photo Burglars-Using-Social-Media_zps425d89ae.jpg

Inbraak voorkomen: simpele tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd

Terwijl je slaapt

Ongeveer twee weken geleden hoorde ik het verhaal over een inbraak bij een gezin. Het gezin lag boven te slapen en de inbrekers sloegen beneden hun slag. Het bijzondere is dat ze tevens hebben geprobeerd om bij de buren in te breken, maar dit lukte niet. De buren hadden namelijk betere sloten op de ramen, deuren en zelfs het hek.

Lees ook: Floradix elixer tegen slecht slapen en vermoeidheid

Mijn angstige ervaring als kind

Het deed me denken aan het moment dat ik kleuter was en er midden in de nacht bij onze buren werd ingebroken. Er werd niet bij ons ingebroken, maar als 6 jarig kind was ik naderhand erg bang. Het was ongetwijfeld niet voor mijn oren bestemd, maar ik ving destijds op dat de inbrekers via de regenpijp naast mijn kamerraam naar boven waren geklommen. Op die manier konden ze via het openstaande kamerraam van de buren naar binnen sluipen en hun slag slaan.

inbraak via regenpijp photo regenpijp_zpsd62c38a2.jpg

Inbraak voorkomen: simpele tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd

Tips die je kent maar niet uitvoert

Kortom, ik hoef je niet te vertellen hoe belangrijk het kan zijn om deze tips uit te voeren waarmee inbraak voorkomen kan worden. Het zijn anti inbraak tips die je eigenlijk al wel kent, maar in de praktijk toch niet uitvoert. Hier een vriendelijke reminder.

Anderen lazen ook
London Notting Hill Carnival: Tried & Tested

1. Social Media Tips

Het schijnt dat 75% van de veroordeelde inbrekers tijdens ondervraging wisten aan te geven dat er inbrekers zijn die gebruik maken van social media. Maak het inbrekers dus niet gemakkelijk door op sociale media aan te kondigen dat je de komende weken met vakantie bent:

 1. plaats je vakantiefoto’s na terugkomst op social media;
 2. als je een status update plaatst, vermeld dan niet je locatie;
 3. scherm je profiel af voor vrienden van vrienden en andere onbekenden.

(bron: popcornculture.nl)

Lees ook: Op deze manier maak je de perfecte selfie met je Smartphone 

2. Tips voor je huis

Is elke inbreker een Social Media expert is? Nee, toch is het sowieso verstandig om ervoor te zorgen dat je huis er bewoond uitziet tijdens je vakantie:

 1. Installeer een digitale timer en programmeer het zo dat er op bepaalde tijdstippen overdag of ’s avonds één of twee lampen aan gaan.
 2. Ga ook op zoek naar een betrouwbaar persoon om de gordijnen te openen, de post weg te halen, de tuin te sproeien of de planten op het balkon te verzorgen.
 3. Vraag één van de buren om hun auto voor je garage of huis te parkeren om de indruk te wekken dat je niet op het strand ligt in Verwegistan.
  veilig op vakantie photo foksukveiligvakantie_zpsad18c90c.jpg

3. Tips voor je koffers

Als je een bagagelabel aan je koffer hangt met daarop je naam en/of je huisadres, dan laat je kwaadwillenden weten dat ze niet thuis bent. Onthoud dat niet iedereen die bijvoorbeeld op Schiphol of een treinstation rondhangt van plan is om te reizen. Het komt namelijk voor dat stoute boeven aan de hand van jouw naam jouw adres achterhalen via Google.

Anderen lazen ook
Hip Hotspot Amsterdam: V Loft

Lees ook: Vaker mobiel internet dan vrijen: is dit onze toekomst?

Je adres achterhalen via Google

Om dit te voorkomen heeft Allianz Global Assistance Luggage Assistant labels en stickers met unieke ID-codes ontwikkeld om aan koffers en tassen te hangen. Door het gebruik van unieke ID-codes zijn adresgegevens op bagage overbodig.

4. Tips voor als je niet op vakantie gaat

Mocht je niet op vakantie gaan dan volgen hier nog een aantal simpele tips waarmee inbraak voorkomen kan worden als je ligt te slapen of voor korte duur afwezig bent:

 1. laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen;
 2. sluit altijd alle ramen en deuren als je het huis verlaat;
 3. plaats een bordje bij deur met de tekst “hier waakt de hond.”

Deze tips zijn onder andere afkomstig van reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance.

Q | voer jij deze anti inbraak tips altijd uit? En heb je een extra tip die je met ons wilt delen?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Joyce says

  Dikke angsthaas wat dat betreft hier ! Zijn inderdaad handige tips, helaas zie ik zoveel vakantie foto’s van mensen langskomen op social media terwijl ze weg zijn. Ik snap dat je op dat moment wil laten zien wat je doet op dat prachtige strand met helderblauw water, maar oohh .. de risico’s. Ik heb zelf altijd de rolgordijnen omlaag als we naar bed gaan, de deuren op slot (+haakjes op de voordeur) en we hebben lampen die op beweging reageren. En ik ruim alle dure spulletjes uit het zicht (oke, bijna altijd) Goed artikel !

 2. Bas says

  Wat ik aan heb laten brengen is inbraakwerende raamfolie. Het mooie eraan is dat je niet ziet of het erop zit of niet. Stel dat een inbreker een raampje bij mij thuis in wil tikken zal hij raar opkijken.

 3. Mave says

  Goed artikel! Moet eerlijk zeggen dat ik de meeste tips hiervan ook ken maar zelf niet altijd toepas. Oops. Laatst heb ik wel, net als Bas, anti-inbraakfolie laten zetten, nu zijn naast de deuren ook de ramen beveiligd. Hopen maar dat dat genoeg is. Hoe dan ook, voortaan toch maar daadwerkelijk die tips opvolgen, geen facebook-vakantie berichten en hoe dan ook alles uit het zicht.

 4. Jorik says

  Dit artikel geeft een goed samenvatting van het stappenplan om inbrekers buiten je deur te houden ! Het belangrijkste van het stappenplan om inbrekers buiten je deur te houden is je hang en sluitwerk. Als men zorgt voor een SKG 3 slot met kentrekbeveiliging voor kom je al gauw de meeste gebruikte boeven methode ( cilinder trekken).

 5. Jan-Willem van de Berg says

  Een latje achter de schuifpui werkt ook erg goed! Bij ons is er meerdere malen geprobeerd om binnen te komen en daardoor niet gelukt! Je schuifpui heeft wel flinke schade maar alles beter dan wanneer ze binnen komen. Verder goede tips!

 6. Julia Dijkstra says

  Hoi Angela, bedankt voor dit stukje! Mijn neef had luid en duidelijk op Facebook een bericht geplaatst dat hij twee weken op vakantie was. Niet erg verstandig, want toen hij terugkwam was er ingebroken. De tips die u met ons deelt zijn daarom zeker niet overbodig. Verder is het inderdaad slim je huis er bewoond uit te laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar