Top
Producten voor mooie krullen

Houden vrouwen meer van hun mobiel dan van seks?

Betrap jij jezelf er weleens op dat wanneer jij wakker wordt jij meteen op jouw mobiel kijkt? Dan ben je namelijk niet de enige! Maar liefst 75,1% van de vrouwen checkt als eerste haar mobiel als zij wakker wordt. Dat blijkt uit een recent onderzoek van EEN Media waarin het dagelijkse leven van de vrouw centraal stond. Aan het onderzoek hebben 2616 vrouwen meegedaan tussen de 15 en 60 jaar.

Vrouwen en hun mobiel: vaker Internet dan seks
Lees ook: Tips voor het maken van de perfecte Selfie met je Smartphone

Dat 75,1% van de vrouwen meteen haar mobiel checkt wanneer zij wakker wordt, is één van de vele resultaten uit Het Grote Vrouwen Onderzoek waar gekeken werd naar een dag uit het leven van de vrouw. Het onderzoek had als doel om te achterhalen hoe vrouwen zich gedragen van ’s ochtends tot ’s avonds. De resultaten uit het onderzoek zijn verdeeld over vijf doelgroepen, namelijk:

 1. vrouwen tussen de 15 en 25 jaar
 2. vrouwen tussen de 20 en 35 jaar
 3. vrouwen tussen de 20 en 49 jaar
 4. moeders
 5. en de doelgroep in zijn algemeen.

Social media in plaats van de krant

vrouwen en hun mobiel: vaker op Facebook

Tijdens het onderzoek is onder andere gekeken naar het social media gebruik van de vrouwen. Zo geeft 61,1% van de doelgroep tussen de 20 en 35 jaar aan dat zij Facebook het meest gebruiken van alle social media kanalen. Zelfs onder werktijd wordt er geregeld op social media gekeken. 57,7% Van de doelgroep moeders geeft namelijk aan dat zij onder werktijd online andere dingen aan het doen zijn dan werken. Zij lezen online het nieuws of zitten op Facebook. Het meest opvallende resultaat is dat 70,3% van alle vrouwen meer nieuws uit social media haalt dan uit de krant of radio.

Lees ook: Inbraak voorkomen: simpele Social Media tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd.

Mobiel belangrijkste medium

Gezien het feit dat meer dan de helft (52,9%) van de onderzochte vrouwen heeft aangegeven geen dag zonder hun mobiel te kunnen, is het niet zo vreemd dat 75,1% van de vrouwen in de ochtend meteen op haar mobiel kijkt. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 61,9% haar mobiel het meest gebruikt voor internet en geven de vrouwen tevens aan dat 60 tot 80 procent van hun internet bezoek via hun mobiel gaat. Hieruit blijkt dat de mobiel een belangrijk bezit is voor de vrouwen en zij hun mobiel uitvoerig gebruiken in hun online gedrag.

Vrouwen en hun mobiel

Vaker internet dan vrijen

Naast het online gedrag is er ook gekeken naar de dagelijkse bezigheden van de vrouw. Zo komt er in het onderzoek naar voren dat meer dan de helft (56%) van de vrouwen tussen de 15 en 25 jaar tijdens het winkelen een impulsaankoop doet.

Lees ook: Bikini vrees: 9 op de 10 vrouwen wil niet in bikini op Instagram

Vrouwen en internet shoppen

Daarnaast blijkt dat zij het avondeten beschouwen als belangrijkste maaltijd van de dag en dat 67,7% van de vrouwen haar doordeweekse avond besteed aan eten en loungen op de bank. Als er vervolgens aan de vrouwen wordt gevraagd wat zij doen voordat zij op een doordeweekse avond naar bed gaan, geeft 59,1% aan dat zij voor het slapen gaan nog op internet zitten via hun mobiel, iPad of laptop. Slechts 2,9% geeft aan dat zij vrijen met hun partner.

Lees ook: Wie heeft het zwaarder: man of vrouw?

 

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ik kijk naar mijn mobiel als ik wakker word (nu dus), voordat ik de badkamer in ga, voordat ik op mijn fiets spring, terwijl ik naar de supermarkt loop, als ik vergaderingen heb, als ik gewoon alleen maar ergens naartoe loop … Etc etc.. Mijn mobiel is mijn rechterhand! Het is niet normaal meer hoor. Misschien komen er binnenkort afkickklinieken voor mobiele telefonie junks ?

  • Ik las dat deze generaties sneller last zullen krijgen van specifieke klachten gerelateerd aan ons mobiel gebruik: hand-, nek- & rugklachten. Voor mijn werk zit ik veel op het Internet, dus ben veel met mijn mobiel bezig. Te veel. Vrije tijd is geen vrije tijd meer zoals het was. Hierdoor probeer ik ’s ochtends en ’s avonds mijn focus te verschuiven: van actief mobiel gebruik naar bewust de dag starten en eindigen.

  • Angela Loy same here. Ik zit ook veel op het internet voor mijn werk ik vind het goed van je dat je de stap hebt genomen om het anders aan te pakken als je de dag start en eindigt.

   Maar wel erg al die klachten?.

   Ik heb een tijdje geprobeerd om mn mobiel weg te stoppen in de vliegtuigmodus (dat wel) maar ik heb em weer op mn nachtkastje staan precies naast me en kijk soms erna als ik in de nacht wakker word. Ik ga het weer eens proberen. Het hielp eigenlijk wel ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.