Skip to Content

Floradix Review: Helpt Dit IJzer drankje Tegen Vermoeidheid?

Is Floradix onzin of niet? Ben jij benieuwd of het populaire ijzer drankje werkt tegen vermoeidheid? Krijg je uberhaupt meer energie door? En zijn er nare bijwerkingen waar je rekening mee moet houden? Je leest het in mijn Floradix review.

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Floradix kun je o.a. online kopen bij de volgende winkels (onderaan vind je een volledige lijst):

Voordat ik aftrap met mijn Floradix review zal ik alvast verklappen dat het werkt. Dit ijzer drankje zorgt ervoor dat je beter slaapt en uitgerust opstaat. Toch is er wel iets waar je op moet letten.

Ondanks dat je overdag meer energie krijgt, zijn er onschuldige bijwerkingen waar de bijsluiter niks over vertelt. Wil je weten wat dit is? Lees dan vooral verder. Floradix drank en floradix ervaringen.

Floradix ijzer-elixer: tegen vermoeidheid en slecht slapen
Er zijn verschillende soorten ijzer-elixers verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Dit is de ‘normale’ variant.

Mijn Floradix review

Ken je het vermoeide gevoel dat ’s ochtends ontstaat als je wekker gaat? En dit terwijl je toch minstens 6 uur hebt geslapen.

Of heb je overdag (of ’s avonds) last van vermoeidheid, omdat je bijvoorbeeld onrustig of slecht slaapt? Wanneer je dit herkent, dan vind je mijn Floradix review waarschijnlijk interessant.

Mijn ervaring met Floradix floravital  ijzer drankje
Floradix Floravital is een vegan variant van het ijzer-elixer tegen vermoeidheid en slecht slapen

Vermoeidheid & slecht slapen

Dit gevoel ken ik maar al te goed. Ik had hier namelijk zelf ook last van. Mijn allergie, menstruatiecyclus en eetpatroon hebben invloed op mijn slaapkwaliteit en energie gedurende dag.

Daarom besloot ik een aantal weken terug 2 flessen Floradix ijzer-elixer te kopen. Ik word namelijk meerdere keren in de nacht wakker. Het gevolg: overdag ben ik zeer vermoeid.Floradix ervaringen.

Over Floradix ijzer-elixer

Het Floradix ijzer-elixer dat ik kocht is een “natuurlijk ijzersupplement [….] samengesteld uit sappen van diverse groenten- en fruitsoorten (waaronder spinazie, venkel, brandnetel, bieten, druiven en zwarte bessen) en andere ingrediënten die de vitaliteit, weerstand en het energieniveau ondersteunen.”

IJzer is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Het is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof in je bloed en ondersteunt de energieproductie.

Een ijzertekort kan leiden tot bloedarmoede en ernstige vermoeidheid. Daarom is het belangrijk om voldoende ijzer binnen te krijgen via voeding of supplementen zoals Floradix.

Floradix wordt gemaakt door het bedrijf Salus dat bekend staat om hun vloeibare supplementen. Het wordt gemaakt van plantenextracten en vruchtenconcentraten en er zijn 2 verschillende ijzer-elixers verkrijgbaar:

  • de normale Floradix variant
  • en de Floravital variant: zonder gluten en gist. Geschikt voor veganisten.
  • Ook zijn er Floradix ijzer tabletten verkrijgbaar: bevatten naast ijzer en vitamines ook foliumzuur.

Het wordt vaak aanbevolen wanneer je lijdt aan vermoeidheid of bloedarmoede, omdat het een natuurlijke oplossing is om het ijzergehalte in je lichaam te verhogen en vermoeidheid te verminderen.

Er zijn (helaas) wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je het gebruikt.

FLoradix floravital ijzer elixer
Het Floravital variant van het populaire ijzer drankje is vegan en er zit geen gist en geen gluten in.

Waar moet je op letten bij gebruik?

Bij gebruik is het belangrijk dat je op de volgende 3 punten let:

1) 30 minuten voor het eten innemen of minstens een uur na de maaltijd. Reden: veel voedingsmiddelen verminderen de opname van ijzer in het lichaam, daarom kun je dit het beste innemen op een lege maag zodat het beter wordt opgenomen door je lichaam.

2) niet innemen met zwarte thee, koffie of melkproducten. Dit vermindert de ijzeropname.

3) Na opening is het 4 weken houdbaar en moet je het bewaren in de koelkast.

Mijn Floradix ervaring: last van slecht slapen & vermoeid opstaan?
Gebruiksaanwijzing Floradix ijzer-elixer

Waarom nodig?

Men zegt dat vaak dat vrouwen extra ijzer kunnen gebruiken vanwege maandelijks bloedverlies tijdens hun menstruatie. Zelfs als je gezond eet, zou je extra ijzer nodig hebben.

Hetzelfde zou gelden voor vrouwen die regelmatig lijnen en hierdoor minder ijzer binnenkrijgen. Reden: ons lichaam maakt zelf geen ijzer aan waardoor we het dagelijks uit onze voeding moeten halen.

“Natuurlijk ijzersupplement”

Daarbij geldt dat niet elke vorm van ijzer goed wordt opgenomen door ons lichaam. Doordat Floradix een goed opneembare en verteerbare vorm van ijzer bevat, is dit een doeltreffend ijzer supplement dat bijvoorbeeld wordt geadviseerd door huisartsen.

Anderen lazen ook: Appelazijn gebruiken om af te vallen: hoe kan dit?

floradix kruidvat
De hoeveelheid vitaminen en ijzer per aantal ml

Aanbevolen dosering: hoeveel heb je per dag nodig?

Het is de bedoeling dat je Floradix elixer 3 tot 4 weken lang inneemt, een half uur voor de maaltijd (of een uur na de maaltijd):

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 10 ml of eenmaal daags 20 ml.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 10 ml per dag.
  • Kinderen van 3 tot 5 jaar: 5 ml per dag.
floradix ijzer
Je kunt er voor kiezen om het ijzerdrankje 1 of 2x per dag in te nemen. Ik neem het 2x per dag in en dankzij het bijgeleverde maatbekertje kun je gemakkelijk zien hoeveel je inschenkt.

Mijn Floradix ervaring

Vanwege de positieve reviews besloot ik 2 flessen Floradix ijzer-elixer te kopen van 500 ml per stuk.

Ik ben blij dat ik 2 flessen heb gekocht, want mijn dochter besloot het ook te gebruiken aangezien zij kampt met menstruatieproblemen en intense vermoeidheid.

Ik bemerkte binnen een week direct resultaat. Vanaf dat moment sliep ik ’s avonds door. Mijn dochter had minder last van vermoeidheid.

Doordat ik beter sliep, liep ik overdag niet meer rond met een wazig hoofd. Ook had ik niet meer de behoefte om na het werk een dutje te doen. Dit was een prettige Floradix ervaring.

floradix review
Je zou bijna denken dat ik rode wijn drink. Niet is minder waar. Dit is 10 ml Floradix Floravital.

Healthy ‘Redbull’?

Kortom, het zorgde ervoor dat ik doorsliep en dus niet meer gebroken opstond. Het gaf mij echter geen mega energie boost.

Verwacht dan ook niet dat je van de energie barst en bijvoorbeeld het hele weekend kunt wakker blijven, na het drinken van dit Floradix drankje. Wat doet het dan wel?

Het Floradix ijzer-elixer zorgt er voornamelijk voor dat je beter slaapt en uitgerust opstaat. Hierdoor heb je overdag meer energie, dankzij het ijzer en de vitaminen.

Het geeft dus een indirecte energie boost, is mijn Floradix ervaring. In die zin kun je het dus niet vergelijken met bijvoorbeeld Redbull. Dit ijzer drankje is ook bij lange na niet zo mierzoet als Redbull.

ijzer drank
De 250 ml fles bevat 20 tot 50 dagelijkse doseringen. Uiteraard afhankelijk van hoeveel ml je van het ijzer drankje per dag gebruikt.

Hoe smaakt het?

Over de smaak kan ik zeggen dat ik aangenaam verrast was. Ik had een bittere smaak verwacht, maar de smaak was eerder licht zoet-zuur.

Ik vond het goed te pruimen. Desondanks las ik in een andere Floradix review dat er mensen zijn die klagen over de smaak. Dit is iets waar je wellicht rekening mee kunt houden.

Floradix bijwerkingen

Waar je ook rekening mee kunt houden is dat de bijsluiter niks zegt over bijwerkingen. Toch heb ik dit wel bemerkt.

Je kunt namelijk last krijgen van verstopping. Waardoor het iets moeilijker is om naar de toilet te gaan.

Ik begreep dat dit aanzienlijk minder is dan wanneer je ijzertabletten gebruikt, maar het is wel iets waar je mogelijk rekening mee dient te houden.

Verder bestaat mijn Flordaix ervaring uit het krijgen van kleine puistjes, op mijn borst en een aantal in mijn gezicht. Dit kwam door de B12 in de Floradix drank.

Omdat ik enkel tijdens mijn menstruatieperiode last heb van puistjes, viel het mij direct op. Niet zeer storend, maar prettig is anders.

Geen zin in bijwerkingen lees: Beter slapen door CBD olie: mijn positieve ervaring met 4 merken

Mijn Floradix review: helpt dit tegen slecht slapen & vermoeid opstaan?
Ingrediënten Floradix ijzer-elixer
verschil floradix ijzer vs Floravital
Wat is het verschil tussen Floradix ijzer en Floravital?

Floradix ijzer drankje

Toen ik met het ijzer-elixer stopte, had ik er geen last meer van. Niet iedereen blijkt hier last van te hebben. Of dit jou ook zal gebeuren is dan ook nog maar de vraag.

Toen ik Floravital gebruikte, kreeg ik hier trouwens geen last van. Waar dit aan ligt weet ik niet.

Indien je hier wel last van krijgt zul je de afweging moeten maken wat je prettiger vindt: slecht slapen en vermoeid opstaan of iets meer puistjes.

Wat is het verschil: Floravital & Floradix IJzer?

Het verschil tussen Floravital en Floradix ijzer-elixer is als volgt:

  • Floravital is vegan en bevat geen gluten, gist en kleurstof. Ook heeft een iets hoger ijzergehalte (19,2 mg per 20 ml in plaats van 15 mg).
  • Floradix ijzer-elixer heeft geen zoetstof en heeft 54% waterig plantenextract en 29% mix uit vruchtensap-concentraten.
  • Floravital heeft 70% waterig plantenextract en 27% mix uit vruchtensap-concentraten.

Veelgestelde vragen

1. Hoe Gebruik Je Floradix?

Je gebruikt het meestal een half uur voor de maaltijd zodat je de opname van ijzer bevordert. De aanbevolen dosering kan variëren, afhankelijk van je leeftijd en individuele behoeften. Het is daarom belangrijk om de instructies op de verpakking op te volgen of medisch advies in te winnen.

2. Is Floradix alleen verkrijgbaar in vloeibare vorm?

Floradix is verkrijgbaar als drankje. Daar is het bekend van, maar er zijn ook tabletjes beschikbaar.

3. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie bij het gebruik van Floradix?

Mijn ervaring is dat ik met een week een verschil bemerkte zag. Of dit ook zo bij jou zal zijn, zul je moeten afwachten. Ieder lichaam werkt anders en hierdoor kun je misschien anders reageren op dit ijzerdrankje dan ik.

4. Kan ik Floradix combineren met andere supplementen?

In veel gevallen kun je Floradix veilig combineren met andere supplementen. Mijn advies: raadpleeg eerst met je jouw (huis)arts of een specialist om eventuele problemen te voorkomen.

5. Is Floradix geschikt voor veganisten?

Ja, Floradix is geschikt voor veganisten omdat het geen dierlijke producten bevat.

6. Is Floradix Veilig Voor Zwangere Vrouwen?

Floradix is over het algemeen veilig voor zwangere vrouwen. IJzer is essentieel tijdens je zwangerschap, en Floradix kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezond dieet. Toch is het altijd verstandig om medisch advies in te winnen voor gebruik tijdens de zwangerschap.

Waar kun Floradix ijzer-elixer kopen?

Floradix Floravital
Vind laagste prijs
koopjesdrogisterij.nl
Recente update: 22 januari 2024 - 05:59

Floradix
Vind laagste prijs
deonlinedrogist.nl
Recente update: 22 januari 2024 - 05:59

Aangezien ik geen arts ben, kan ik niet beoordelen in hoeverre het bovenstaande verhaal op jou van toepassing is.

Mijn advies is dan ook om te overleggen met een arts of specialist of je dit soort elixers nodig hebt of kunt gebruiken.

Hoe voorkom jij dat je vermoeid opstaat?

Mijn Floradix ervaring: last van slecht slapen & vermoeid opstaan?

Floradix Ingrediënten

Waterig plantenextract (54 %) van: wortel (Daucus carota), brandnetelblad (Urtica dioica), spinazieblad (Spinacia oleracea), kweekwortel (Agropyron repens), venkelvrucht (Foeniculum vulgare), bruin alg thallus (Macrocystis pyrifera), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa). Mix uit vruchtensapconcentraten (29,4 %) van: peer, druif, zwarte bessensap, water, braam, kers, sinaasappel, biet, citroen, carobe extract, appel. Waterige gistextract, honing, waterige extracten uit rozenbottel (Rosa canina) met 4 % vit. C, ijzer(II)gluconaat, TARWEKIEMEXTRACT (Triticum aestivum), vitamine C (ascorbinezuur), natuurlijke aroma’s, vitamine B1 (thiamine hydrochloride), vitamine B2 (riboflavine natriumfosfaat), vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride), vitamine B12 cyanocobalamine).

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luc

Saturday 11th of June 2022

Mooie review. Klein blokje spacecake (koffieshop, snijden in doppelsteentje en bewaren in de vriezer) helpt ook goed als je niet goed kan doorslapen. Een aanrader.

Claudia

Friday 7th of August 2020

Ik had ook uitslag op mijn gezicht dat enorm ging jeuken. Maar ik gebruikte ook al gewone vitaminesupplementen, dat bleek in combinatie met de floradix teveel te zijn. Dus ik ben gestopt met mijn vitamines en neem nu alleen de floradix en nu heb ik geen uitslag meer. Maar ik zag dat er ook floradix elixir bestaat zonder de vitamines in, dus misschien is dan het "gevaar" op uitslag/jeuk dan helemaal weg.

Evert

Wednesday 17th of November 2021

@Macblogster, Hoeveel nam u in 1 keer 20ml op lege maag of 2x 10ml verdeeld?

Macblogster

Friday 7th of August 2020

Dat zou best eens kunnen. Goed dat je een oplossing hebt gevonden.

Janneke

Friday 31st of January 2020

Ik krijg jeuk en rode huiduitslag van de Floradix elixer. Kan ook niet tegen pillen ferrofumeraat en vloeibare ferrichloride. Had zo gehoopt dit wel te kunnen verdragen.

Macblogster

Monday 3rd of February 2020

Jeetje, dat is heftig. Heb je CBD olie geprobeerd? Als je Floradix gebruikt voor het beter slapen, kun je tevens CBD olie overwegen. Ik ben zelf namelijk ook overgestapt. Zie: https://macblogster.nl/vrij-van-stress-en-pijn-dankzij-hennepolie-cbd/

jo

Friday 6th of December 2019

Werkt erg goed, heb gewoon meer energie en slaap beter

Evert

Wednesday 17th of November 2021

@jo, neemt u 1 maal 20ml of 2x10ml verdeeld?

Macblogster

Friday 6th of December 2019

Hoi Jo, goed om te horen.

CLAUDIA

Saturday 9th of February 2019

Bedankt voor deze review. Ik gebruik al jaren melatonine maar misschien moet ik beter op mijn voeding letten. Maar ik vind dit zeker interessant.

Macblogster

Sunday 10th of February 2019

You're welcome. Succes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.