Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Floradix review| Mijn ervaring met dit ijzer elixer: heeft ‘t zin om te gebruiken?

Laat me je alvast verklappen dat Floradix werkt. Het ijzer-elixer zorgt er voornamelijk voor dat je beter slaapt en uitgerust opstaat. Hierdoor heb je overdag meer energie. Maar let op, er zijn enkele onschuldige bijwerkingen waar de bijsluiter niks over zegt. Wil je weten wat dit is? Lees mijn Floradix review Floradix drank en floradix ervaringen.
Update: 18-11-2019

Floradix drank kun je kopen bij

Mijn Floradix review

Raise your hand als je slecht slaapt en hierdoor ‘s ochtends vermoeid opstaat. Omdat ik hier zelf ook last van had besloot ik een aantal weken terug 2 flessen Floradix ijzer-elixer te kopen. Ik word namelijk meerdere keren in de nacht wakker. Floradix review en floradix ervaringen.

Lees ook: Mijn CBD olie ervaringen: beter slapen en minder pijn

Mijn Floradix ervaring: last van slecht slapen & vermoeid opstaan?

Slecht slapen & vermoeid opstaan

Ken je het vermoeide gevoel dat ‘s ochtends ontstaat als je wekker gaat? En dit terwijl je toch minstens 6 uur hebt geslapen. Dit gevoel ken ik maar al te goed. Mijn allergieën en eetpatroon hebben invloed op mijn slaapkwaliteit en energie gedurende dag. Hierdoor zou ik beter moeten letten op wat ik overdag in mijn mond stop. Dit betekent:

 • minder suikerrijke producten eten en drinken, dus ook bepaalde fruitsoorten vermijden;
 • geen zuivelproducten eten en drinken;
 • geen bewerkt beleg eten;
 • meer dan 500 gram groenten eten verspreid over de dag

Dit heb ik een lange tijd gedaan en toen sliep ik erg goed. Na een aantal maanden kreeg ik erg veel trek in gebak, gesmolten kaas of patat. Je raadt waarschijnlijk al wat er gebeurde…..

Floradix review: helpt dit tegen slecht slapen & vermoeid opstaan? Mijn ervaring
Floradix ijzer-elixer: tegen vermoeidheid en slecht slapen

Floradix drank

Na wederom geproefd te hebben van het Sodom en Gomorra der Voedsel, had ik geen zin meer om op mijn voeding te letten. Het gevolg: slecht slapen en vermoeid opstaan. Ik ging dus op zoek naar een oplossing en kwam o.a. uit bij Floradix ijzer-elixer.

Anderen lazen ook
Appelazijn: afvallen, gezonde nagels & glanzend haar

Lees ook: Appelazijn gebruiken om af te vallen: hoe kan dit?

Floradix review: mijn ervaring

Vanwege de positieve reviews besloot ik 2 flessen Floradix ijzer-elixer te kopen van 500 ml per stuk. Ik ben blij dat ik 2 flessen heb gekocht want ik bemerkte binnen een week direct resultaat. Vanaf dat moment sliep ‘s avonds gelukkig door.

Hierdoor liep ik overdag niet meer rond met een wazig hoofd. Ook had ik niet meer de behoefte om na het werk een dutje te doen. Dit was een prettige Floradix ervaring.

Mijn Floradix ervaring: last van slecht slapen & vermoeid opstaan?
Gebruiksaanwijzing Floradix ijzer-elixer

Energy boost

Kortom, het zorgde ervoor dat ik doorsliep en dus niet meer gebroken opstond. Het gaf mij echter geen mega energie boost. Verwacht dan ook niet dat je door dit Floradix drankje van de energie barst en bijvoorbeeld het hele weekend kunt wakker blijven. In die zin kun je het dus niet vergelijken met bijvoorbeeld Redbull. De Floradix drank is ook niet zo mierzoet als Redbull.

Healthy Redbull?

Het Floradix ijzer-elixer zorgt er voornamelijk voor dat je beter slaapt en uitgerust opstaat. Hierdoor heb je overdag meer energie. Het geeft dus een indirecte energie boost. Althans, dit is mijn Floradix ervaring.

Smaak drank

Over de smaak kan ik zeggen dat ik aangenaam verrast was. Ik had een bittere smaak verwacht, maar de smaak was eerder licht zoet-zuur. Ik vond het goed te pruimen. Desondanks las in een andere Floradix review dat mensen klagen over de smaak.

Lees ook: Mijn ervaring met acupunctuur (deel 1)

Floradix bijwerkingen

De bijsluiter spreekt niet over bijwerkingen. Deze heb ik echter wel bemerkt. Mijn Flordaix ervaring bestaat uit het krijgen van kleine puistjes, op mijn borst en een aantal in mijn gezicht. Dit kwam door de B12 in de Floradix drank. Omdat ik enkel tijdens mijn menstruatieperiode last heb van puistjes, viel het mij direct op. Niet zeer storend, echter prettig is anders.

Floradix ijzer-elixer

Toen ik met het ijzer-elixer stopte, had ik er geen last meer van. Niet iedereen blijkt hier last van te hebben. Of dit jou ook zal gebeuren is dan ook nog maar de vraag. Indien je hier wel last van krijgt zul je de afweging moeten maken wat je prettiger vindt: slecht slapen en vermoeid opstaan of iets meer puistjes.

 Floradix review: helpt dit tegen slecht slapen & vermoeid opstaan? Mijn ervaring
Zoals je kunt zien is het ijzer-elixer een dunne vloeibare substantie

Over Floradix ijzer-elixer

Men zegt dat vaak dat vrouwen extra ijzer kunnen gebruiken vanwege maandelijks bloedverlies tijdens de menstruatie. Zelfs als je gezond eet, zou je extra ijzer nodig hebben. Hetzelfde zou gelden voor vrouwen die regelmatig lijnen en hierdoor minder ijzer binnenkrijgen. Reden: ons lichaam maakt zelf geen ijzer aan waardoor we het dagelijks uit onze voeding moeten halen. Daarbij geldt dat niet elke vorm van ijzer goed wordt opgenomen door ons lichaam.

Anderen lazen ook
Pannenkoeken maken met banaan & ei, zonder melk & bloem

Lees ook: Hennepolie: vrij van stress & pijn dankzij CBD?

“Natuurlijk ijzersupplement”

Het Floradix ijzer-elixer die ik kocht is een “natuurlijk ijzersupplement [….] samengesteld uit sappen van diverse groenten- en fruitsoorten (waaronder spinazie, venkel, brandnetel, bieten, druiven en zwarte bessen) en andere ingrediënten die de vitaliteit, weerstand en het energieniveau ondersteunen. Floradix tabletten bevatten naast ijzer en vitamines ook foliumzuur.”

Mijn Floradix review: helpt dit tegen slecht slapen & vermoeid opstaan?
Ingrediënten Floradix ijzer-elixer

Aanbevolen dosering

Het is de bedoeling dat je Floradix elixer 3 weken inneemt, een half uur voor de maaltijd.

 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 10 ml of eenmaal daags 20 ml.
 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 10 ml per dag.
 • Kinderen van 3 tot 5 jaar: 5 ml per dag.

Waar kun Floradix ijzer-elixer kopen?

Je kunt de Floradix drank kopen bij

Aangezien ik geen arts ben, kan ik niet beoordelen in hoeverre het bovenstaande verhaal op jou van toepassing is. Mijn advies is dan ook om te overleggen met een arts of specialist of je dit soort elixers nodig hebt of kunt gebruiken.

Q | Vermoeid opstaan: hoe voorkom jij dit?

Floradix Ingrediënten

Waterig plantenextract (54 %) van: wortel (Daucus carota), brandnetelblad (Urtica dioica), spinazieblad (Spinacia oleracea), kweekwortel (Agropyron repens), venkelvrucht (Foeniculum vulgare), bruin alg thallus (Macrocystis pyrifera), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa). Mix uit vruchtensapconcentraten (29,4 %) van: peer, druif, zwarte bessensap, water, braam, kers, sinaasappel, biet, citroen, carobe extract, appel. Waterige gistextract, honing, waterige extracten uit rozenbottel (Rosa canina) met 4 % vit. C, ijzer(II)gluconaat, TARWEKIEMEXTRACT (Triticum aestivum), vitamine C (ascorbinezuur), natuurlijke aroma’s, vitamine B1 (thiamine hydrochloride), vitamine B2 (riboflavine natriumfosfaat), vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride), vitamine B12 cyanocobalamine).

Lees ook

Gespleten nagels voorkomen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Renoeka says

  Hoe maak je 500 ml op als je maar 20ml per dag mag en je het binnen 4 weken op moet maken?
  Ik heb ook een fles van 500ml gekocht. Gebruikte eerst 250ml, die gaat precies in 4 weken op. Ik ben de enige in huis die het gebruikt. Misschien had ik dan toch 250ml fles moet kopen. Stond er niet bij stil.

  • MacBlogster says

   Goede vraag. Ik gebruik het samen met mijn dochter dus zo’n fles komt hier wel op. Dit is inderdaad goed om rekening mee te houden voordat je het aanschaft. Had ik ook niet bij stil gestaan.

 2. Nicole Orriëns says

  Ik wist niet dat dit ook kon helpen tegen slecht slapen. Toen ik zwanger was heeft mijn verloskundige het me ooit eens geadviseerd, maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gebruikt. Nu heb je mijn interesse weer gewekt : )

 3. alexa says

  oh ik ken dit helemaal niet, ik heb niet dat ik ‘s nachts echt wakker wordt., maar ben ‘s avonds vaak niet moe. Toen ik een kuur deed met gezonde voeding ging het echt veel beter, de laatste tijd gaat het ook wel goed, alleen zou ik wel wat gezonder kunnen / mogen eten. Ik ben wel benieuwd wat het bij mij zou doen

 4. Natalie says

  Hier ga ik eens voor kijken bij AH, lijkt me wel iets wat ik kan gebruiken, alleen jammer van de puistjes natuurlijk! Eens proberen! Zelf heb ik een verstuiver met essentiele olie, waar momenteel eentje inzit om beter in te slapen!

 5. CLAUDIA says

  Bedankt voor deze review. Ik gebruik al jaren melatonine maar misschien moet ik beter op mijn voeding letten. Maar ik vind dit zeker interessant.

 6. Janneke says

  Ik krijg jeuk en rode huiduitslag van de Floradix elixer. Kan ook niet tegen pillen ferrofumeraat en vloeibare ferrichloride. Had zo gehoopt dit wel te kunnen verdragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.