Skip to Content

Make-up Tag: Waar word ik blij van en wat zou ik nooit dragen

Macblogster Make-up Tag: wil je weten wat ik daadwerkelijk van make-up vind, en welke foundation en concealer ik gebruik? Waar moet ik van huilen en wat maakt mijn hartje intens blij op 40 jarige leeftijd. Lees verder want ‘auma’ vertelt. Make-up Tag

Bij blogger Kim ter Stege, ook wel bekend van Meraki Cosmetics, zag ik de volgende Make-up Tag voorbij komen. Normaliter ben ik niet zo van de tags, mijn laatste tag is immers van 3 jaar geleden: de Winter Beauty Tag.

Who gives a F*ck?

Ik doe dit soort tags eigenlijk nooit omdat ik meestal denk: “who gives a f*ck” (dit zal vast en zeker aan mijn leeftijd liggen en mijn über nuchterheid, dus vergeef me). Echter in dit geval dacht ik: “deze Make-up Tag is leuk, ik ga ‘m ook doen! Reden: hiermee worden direct een aantal van jullie vragen beantwoord ten aanzien van mijn make-up gebruik.

Wat je altijd al wilde weten…

Overigens, de Make-up Tag die Kim op haar blog heeft staan, is aanzienlijk langer; ik plaats ‘m in afgeslankte vorm. Daarnaast ben ik zo brutaal geweest om de naam van de Tag aan te passen. Anyway, here weg go!

01. Welke foundation gebruik je?

Ik gebruik af en toe een tinted Moisturizer van Laura Mercier met SPF20 of de Makeup Forever Pro Finish Powder. Beiden gebruik ik overigens na het aanbrengen van vaseline op mijn gezicht.

02. En welke concealer?

Ik heb maandenlang MAC Pro Longwear concealer gebruikt in de kleur NC42 zoals je kunt zien in het onderstaande filmpje (vanaf 1.10 min. Let aub niet op mijn oogschaduw. Dit was in mijn begin fase van oogschaduw aanbrengen. Slecht geblend!). Op een gegeven moment ben ik overgestapt op Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer (man, wat een mond vol!).

Ik gebruik de kleur Med-Dark Neutral. Deze kleur is een tint lichter dan mijn huidskleur en dus geschikt om mee te highlighten onder mijn ogen. De Urban Decay concealer heeft een goede coverage, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de MAC Pro Longwear die overigens gelijk is aan mijn huidskleur. Ik vind dat deze concealer de fijne lijntjes onder mijn ogen minder accentueert.

Rode lippen all day long in 4 stappen photo Concealer_Urban_decay_Smashbox_zpsmv7gr0tz.jpg

Urban Decay Naked Skin Concealer | Smashbox Studio Skin 24 hour Waterproof Concealer

03. Weet je jouw ondertoon?

Mos def. Vanwege mijn deels Aziatische roots heb ik een gele ondertoon, no doubt about that.

04. Wat vind je van nepwimpers?

Het zal waarschijnlijk wederom aan mijn leeftijd liggen, maar het gebruik van nepwimpers tegenwoordig vind ik redelijk hysterisch. Hoe langer, hoe beter. Het lijkt alsof men op zoek is naar z’n Travestie X-factor. Oké God vergeef me, ik zal nu mijn mond spoelen met zeep…..

Alle gekheid op een stokje, nepwimpers kan ik heel mooi vinden. Ik heb een aantal exemplaren thuis liggen van verschillende merken. Ik gebruik ze zelf echter niet zo vaak. Eigenlijk alleen maar als ik naar een feest ga waarbij ik uit wil pakken of voor fotoshoots waarbij ik de visagie verzorg. Kortom, ik word niet hysterisch als ik nepwimpers zie, maar weet je, ieder z’n ding. Liefde aan nepwimpers lovers.

05. Wist je dat je mascara na 3 maanden moet weggooien?

Yes, check het blog artikel: Wanneer gooi je make-up weg? Als ik mijn mascara niet tijdig weggooi krijg ik last van mijn ogen, dus mijn mascara gaat na 3 maanden sowieso de prullenbak in.

06. Welke mascara gebruik je?

Als je mijn blog al langer volgt weet je dat ik verliefd ben op Lancome Grandiose mascara. Maar omdat ik deze nu enkel gebruik als ik uitga, gebruik ik voor naar het werk een minder dure mascara. Wat ik gebruik kan elke keer variëren. Op dit moment gebruik ik blauwe masscara van Douglas (volume) en Lash Sensational van Maybelline (lengte en separeren). Binnenkort ben ik ben van plan om deze wenkbrauw en wimperverf uit te proberen van Beauty Lash.

 photo Beauty_lash_makeup_tag_macblogster_zps3ayplgjb.jpg

BeautyLash wimper en wenkbrauw verf

07. Sephora of MAC

Ik zou Sephora willen zeggen omdat er verschillende mooie merken worden gekocht, dit is overigens sterk afhankelijk per land, maar omdat we geen Sephora meer in Nederland hebben, zeg ik MAC.

08. Heb je een MAC Pro Kaart?

Ja, dit omdat ik tevens visagist ben.

09. Welke make-up tools gebruik je in je make-up routine?

Ik gebruik sowieso dagelijks een Tweezerman pincet. Daarnaast gebruik ik de laatste tijd voornamelijk mijn vingers om make-up aan te brengen. Als ik poeder blush en bronzer gebruik, gebruik ik wel een make-up kwast.

Tegenwoordig gebruik ik een Real Techniques en Bobbi Brown make-up kwast. Oogschaduw breng ik aan met mijn vingers of met Zoeva brushes. Voor mijn wenkbrauwen en wimpers gebruik ik sowieso een borsteltje en kammetje.

10. Gebruik je een primer voor op je oogleden?

Nagenoeg niet. Als ik een uitgebreide ooglook maak wel, maar dit doe ik eigenlijk alleen maar als ik uitga en wil uitpakken qua make-up. Welke primer ik gebruik kun je in het onderstaande filmpje zien (vanaf 1.13 min):

11.  Wat is je favoriete oogschaduw?

Tot voor kort vond ik Urban Decay en Make-up Geek oogschaduw geweldig. Nu ben ik overgestapt op Viseart. Prijzig, maar geweldig om te blenden. Blenden gebeurt binnen een zucht en de oogschaduw is zeer goed gepigmenteerd.

Viseart oogschaduw makeup tag macblogster

Viseart oogschaduw palette Natural

12. Gebruik je een oogpotlood of een liquid eyeliner?

Ik gebruik voornamelijk een bruin oogpotlood (van essence) om een zeer subtiel lijntje aan te brengen. Dit creëert een open oogopslag zonder er opgemaakt uit te zien. Als ik voor een duidelijke eyeliner look ga, gebruik ik een liquid eyeliner of een eyeliner stift.

13. Wat is je favoriete lipstick?

This is a no brainer: MAC Flat out Fabulous en sinds kort MAC Twig.

14. Wat is je favoriete blush?

Dit is lange tijd Black Up Blush Plum geweest, maar sinds kort is deze blush van haar troon verstoten door Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. My oh my, wat is dit een multifunctioneel pareltje. Ik gebruik dit voornamelijk als blush en oogschaduw in combinatie met een bronzer van Makeup Forever.

15. Noem een ‘Make-up Crime’ waar je een hekel aan hebt

Ook hier geldt weer: ieder z’n ding. En ondanks dat ik mij bewust ben van het gezegde: “beauty is in the eye of the beholder,” ben ik eigenlijk altijd verbaasd als ik mensen met een verkeerde kleur foundation zie lopen, lees: te grauw, te roze of te oranje. Als ik dit zie vraag ik me altijd af of collega’s, vrienden of familieleden het tegen mij zouden zeggen als ik met een verkeerde kleur rond zou lopen.

Ook ben ik niet zo’n fan van de het-lijkt-op-een-zweetplek-maar-het-is-eigenlijk-highlighter-trend. Of hakenkruis-wenkbrauwen. Maar hey wie ben ik, klaarblijkelijk een 40-jarige zeikerd……

16. Houd je van kleurrijke make-up of naturel kleuren?

Ik houd van kleurrijke make-up. Ik kan er heel erg blij van worden, maar niet voor overdag, althans niet bij mijzelf. Zo zal ik gerust een felle lipstick dragen, maar je zult mij overdag nooit zien met heavy make-up. Dus geen kleurrijke oogschaduw in combinatie met felle lippen en blush. Voor een fotoshoot vind ik dit geweldig, omdat het kunst betreft. Maar voor persoonlijk gebruik is dit niet mijn ding. Wat wel mijn ding is: eruit zien alsof je zeer weinig make-up op hebt. Hulde overigens aan mensen die hun eigen ding doen.

17. Als je het huis uit kon gaan met maar 1 make-up product op, wat zou het zijn?

Wederom Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze.

18. Kun je het huis uit zonder make-up?

Rather not, maar ik kan het wel en doe het ook gewoon. Saillant detail: je zult me dan wel met een pet of zonnebril op zien….

19. Vind je jezelf er goed uitzien zonder make-up?

Over het algemeen wel, maar zeker niet altijd. Vooral als ik slecht geslapen heb of als het winter is. Als de zon schijnt is en ik dus een gezonde huidskleur heb en uitgerust ben, dan absoluut!

‘Au naturel’ Door middel een van cheap ass shaping kit

Een bericht gedeeld door Angela (@macblogster) op

20. Wat vind je van make-up?

Wat ik van make-up vind kun je zien in dit filmpje. Ik ben benieuwd of je mijn mening deelt:
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Sunday 21st of May 2017

Leuke tag en fijne antwoorden ;-) Wat kan iemand zoveel veranderen.

Xoxo

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.