Skip to Content

Winter Beauty Tag – mijn favoriete winter essentials

Wat zijn jouw favoriete winter beauty producten? Ik besloot een winter beauty tag te doen om mijn favoriete winterproducten te delen die ik seizoen na seizoen gebruik, en ik hoop dat je wat nuttige suggesties voor je routine kunt vinden.

Normaliter ben ik niet zo van de tags, maar toen ik de Winter Beauty Tag voorbij zag komen, besloot ik om mee te doen. Ik vond het grappig en interessant om alle antwoorden te lezen van de verschillende bloggers die ik volg.  Zie hier mijn eigen Winter Beauty Tag.

Top 2 winter beauty essentials

  1. Sowieso handcrème om droge gerimpelde handen te voorkomen.
  2. Daarnaast een goede dagcrème die mijn huid gevoed houdt in deze tijden waarin de verwarming koning is. Momenteel probeer ik Ioma skin care uit en tot nu toe ben ik erg tevreden.
Winter Beauty Tag
Ioma skincare zorgt ervoor dat mijn huid egaal blijft. Ik ben erg tevreden.

Top 2 winter fashion essentials

  1. Vesten in allerlei kleuren, lekker warm!
  2. en warme naadloze sokken. Ik krijg namelijk snel pijn in mijn poezelige voetjes wanneer ik sokken met naden draag.
Winter Beauty Tag
Vaak koop ik vintage warme vesten in verschillende kleuren

Wat voor schoenen draag je het liefst in de winter?

Warme schoenen, het liefst gevoerd met schapenvacht, omdat ik zeer snel koude voeten krijg. Als je aan schapenvacht denkt, denk je vast en zeker aan UGG.

Ik heb 3 paar UGG in huis, waarvan ik één paar naar het werk draag omdat deze enigszins representatief zijn. Op de overige twee paar zul je mij enkel spotten langs de kant van het hockeyveld (als het zeer koud is).

Of als ik snel in mijn pyjama naar buiten moet om een brief te posten of boodschappen te doen. Uiteraard met lange jas erover. Favoriet zijn mijn gevoerde Marc Jacobs laarzen waarin ik het absoluut niet koud krijg.

Winter Beauty Tag
Mijn Marc Jacobs laarzen die ik kocht in de sale

Favoriete Winter Accessoire

1. Degenen die mij goed kennen weten dat ik graag hoeden draag. Behalve stijlvol, is het ook nog eens lekker warm.

2. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn handen warm blijven. Wanten gevoerd met schapenvacht zijn wat mij betreft de uitvinding van de eeuw.

Omdat ik ook zeer snel last heb van koude handen, heb ik ooit een paar wanten gekocht op een Duitse kerstmarkt. Ze zijn gevoerd met schapenvacht en sindsdien heb ik nooit meer koude handen gehad. Dat is echt bijzonder!

Winter beauty tag
Ik draag graag hoeden, niet altijd mogelijk vanwege mijn haar. Omdat ik veel haar heb zitten ze vaak strak.

Favorite Winter Nagellak

Wanneer je mijn blog langer volgt, weet je dat ik fan ben van Alessandro Striplac. Ik heb geen specifieke favoriete kleur, maar als ik toch moet kiezen: de zwarte Striplac met daar overheen de zilveren glitter Ciate topcoat.

tegen gespleten nagels
Alessandro Striplac

Warme Chocolademelk of Glühwein?

Moeilijk, maar ik ga toch voor glühwein omdat het me doet denken aan de Duitse kerstmarkten die ik bijna jaarlijks met veel plezier bezoek. Smikkelen en smullen van Duitse hapjes en dus ook glühwein.

Op de foto drink ik trouwens geen glühwein, maar thee gemaakt van gember en citroen. Thee is met stip mijn nummer 1 drank, off the record…

Winter Beauty Tag
I love tea!

Favoriete Winter Kaars

Ik ben gek op geurkaarsen! Vooral de varianten waarin musk verwerkt zit. Ik heb er diverse in huis gehad, van goedkoop tot aan zeer prijzig.

De duurdere geurkaarsen vind ik toch fijner omdat het een sterkere geur afgeeft, langer meegaat (mag ook wel) en naar echte parfum ruikt. Mijn favoriet is tot nu toe het merk Cire Trudon.

Ik heb ooit een zeer grote geurkaars van mijn vriend gehad. Wat was ik blij! Je moet je er wel diep voor in je buidel tasten. De prijs van zo’n geurkaars is namelijk hetzelfde als een duurdere parfum

Maar dan heb je ook wel wat. En er is niets fijner dan je vertoeven in een huis dat naar parfum ruikt. Aaaaaaah, heerlijk!

Winter Beauty Tag
Cire Trudon geurkaarsen zijn absoluut een weldaad voor je huis

Snowboarden of Skiën?

Skiën. Ik heb nog nooit gesnowboard, weet ook niet of ik dit ooit nog eens ga proberen. Aangezien ik maar 1 keer in de 2 jaar ski, is skiën al een hele uitdaging. Vooral het correct ploegen (remmen). Ik denk dat ik dus eerst mijn ski skills wil perfectioneren 🙂

Winter Beauty Tag
Ik vind skien echt heel erg leuk al doe ik het minder vaak dan ik wil

Heb je wel eens geschaatst? Ben je er goed in?

Als je kunt rolschaatsen of skeeleren, kun je ook schaatsen is mijn motto. Vroeger toen ik klein was, deed ik veel aan rolschaatsen.

Als er jaarlijks natuurijs lag, ging ik dan ook automatisch schaatsten achter bij ons op de sloot. Schaatsen kan ik zeker, ik heb als 6 jarig kind namelijk leren schaatsen op noren, dus da’s geen kattenpis. Verwacht alleen geen Holiday on Ice pirouettes.

Winter Beauty Tag
Rolschaats party in Rotterdam

Sneeuwt het waar je woont?

Nope. Niet zo vaak meer als vroeger. Toen ik klein was (in de jaren 80) lag er volgens mij jaarlijks een dik pak sneeuw.

Ik kan me in elk geval herinneren dat ik vaak schaatste en sneeuwpoppen maakte. Als gezin maakten we ook vaak ’s avonds na het eten ook wandelingen in de sneeuw.

Heb je wel eens een sneeuwpop gemaakt?

Ja zeker. Wel een hele lange tijd geleden. De laatste sneeuwpop die ik heb gemaakt was in mijn tienerjaren. Inmiddels ben ik in de 30 🙂

Wat is je favoriete winter treat?

Bijna alle Duitse kerstmarkt hapjes 🙂

Heb je nog iets leuks gepland deze winter?

Helaas is het dit jaar niet gelukt om naar een Duitse kerstmarkt te gaan. In plaats daarvan zijn we naar de kerstmarkt in Antwerpen gegaan, maar dat is totaal niet te vergelijken met de kerstmarkten in Duitsland.

Erg jammer, maar volgend jaar is er weer een nieuwe kans. De komende periode hoop ik vooral te ontspannen en hopelijk zeer binnenkort in de sauna!

Winter Beauty Tag
Kerstmarkt in Antwerpen

Ben jij een echt wintermens of ga je liever in een winterslaap?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deborah

Saturday 28th of December 2013

Leuk ingevuld! Die schoenen vind ik erg leuk, zien er heerlijk warm uit!

MacBlogster

Monday 30th of December 2013

Dank je wel Deborah, de schoenen zijn inderdaad ERG warm.

facebook_homemadepicturemania.saononac

Saturday 28th of December 2013

Leuke tag!

Mocht je tijd hebben wil je dan een kijkje nemen bij de nieuwe post op mijn blog http://ilovefashionandmakingpictures.blogspot.nl/

Fijne dag! ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.