Skip to Content

Max Factor False Lash Effect Mascara review: nepwimpers uit een flesje?

Creëert deze Max Faxtor mascara daadwerkelijk de lengte en volume die het belooft? Oftewel zorgt dit voor de ultimate nepwimpers look? Je leest het in mijn Max Factor False Lash Effect Mascara review.

Max Factor False Lash Effect Mascara wordt verkocht in de volgende varianten die ook verkrijgbaar in waterproof formule:

Mijn review gaat over Max Factor False Lash Effect Mascara Voloptuous, zie onderstaande foto:

Max Factor False Lash Effect Mascara review: nepwimpers uit een flacon?
Max Factor False Lash Effect Mascara review: nepwimpers uit een flacon?

Mascara voor contactlenzen

Volg je mij al een tijdje? Zo ja, dan weet je dat “I like ‘m big and black.” Lekkere volle wimpers, daar word ik blij van! 

Omdat Max Factor mascara’s eerder tot mijn favorieten behoorden, vroeg ik me af wat mijn mening over de nieuwste telg uit de Max Factor familie zou zijn. De Max Factor False Lash Effect Mascara Voluptuous.

Voordat ik vertel wat ik van deze mascara vertel, hier eerst wat informatie over deze mascara die ook geschikt is om te gebruiken wanneer je contactlenzen draagt.

Wat zegt Max Factor zelf over deze mascara:

“Uw geheim voor donkere, fluwele wimpers voor een verleidelijke smokey eye look. De unieke Lavish Volume borstel met anti klontjes haartjes scheidt de wimpers eerst van elkaar en verdeelt vervolgens een laag mascara over de wimpers met een dikke maar lichtgewicht formule.”

Max Factor

Max Factor False Lash Effect Mascara review

Een mooie belofte. Creëert deze mascara daadwerkelijk de lengte en volume die het belooft? En natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar het borsteltje. Laat ik van wal steken met mijn Max Factor False Lash Effect Mascara review.

Laat ik als eerst beginnen met de naam van deze mascara. Wat is ie lang! “Max Factor Voluptuous False Lash Effect Mascara.” Da’s een mond vol. Hopelijk zit de flacon net zo vol met mascara….. 

Verstand van mascara’s maken

Wie verzint die namen? Gelukkig hebben ze bij Max Factor (meer) verstand van mascara’s maken. Zo waren deze mascara’s favoriet vanwege de volume en lengte die ze creëerden:

Max Factor False Lash Effect Mascara review: nepwimpers uit een flesje?
Een speciale lash-Lifting mascara borsteltje

Special edition mascara

De Voluptuous Mascara is een special edition in de Max Factor False Lash Effect Mascara lijn. Daarom heeft het een vernieuwde Lash Lifting borstel.

Deze borstel moet ervoor zorgen dat je wimpers onmiddellijk worden gelift. Dit zou voor meer volume en glamour zorgen:

“De borstel bestaat uit een unieke spiraalvorm met piepkleine vinnetjes en borstelhaartjes die ieder wimperhaartje individueel optilt, met mascara bekleed én kamt.

Daarnaast zorgt het speciale uiteinde van het borsteltje ervoor dat je de onderste wimpers en de wimpers in de ooghoeken makkelijk bereikt.”

Max Factor

Mijn oordeel: kopen of niet?

Ik ben het hier zeker mee eens. De Lash Lifting borstel werkt erg prettig. Ik kom gemakkelijk bij al mijn wimperhaartjes en kan ze gemakkelijk separeren, zonder dat ik last krijg van klontjes.

Dit kun je op de onderstaande foto zien. Er is geen spinnenpoot te bekennen.

Max Factor Voloptuous False Lash Effect Mascara review
Foto boven: linkeroog met mascara. Rechteroog zonder mascara | Foto onder: beide ogen met mascara

Wat je ook niet op de foto ziet is de beloofde volume. Die vind ik erg tegenvallen in vergelijking met bijvoorbeeld de Max Factor Excess Volume Mascara.

Kortom, “Voluptous” is niet het woord dat ik met deze Max Factor False Lash Effect Mascara associeer. Ook vind ik het lifting effect niet spectaculair.

Deze mascara is dus geen nepwimpers in een mascara flesje. Als ik dat wil, grijp ik toch liever naar mijn Lancome Grandios mascara. Ik zeg dus:

  • Wel kopen: wanneer je op zoek bent naar een mascara die jouw wimpers mooi separeert en een subtiele day look creëert.
  • Niet kopen: wanneer je op zoek bent naar een VaVaVoom look waarbij je wilt dat je ogen opvallen door middel van rijkelijk volle wimpers.

Waar kun je Max Factor False Lash Effect Mascara kopen?

Max Factor mascara’s kun je online kopen bij:

Anderen lazen ook

amazon.nl
bol.com
Recente update: 1 april 2024 - 04:26

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anna Jirina

Friday 1st of January 2016

Fijne review! Ik ben erg fan van Max factor mascara's, ik gebruik ze dagelijks. Deze kende ik nog niet maar ik ben wel erg benieuwd, ondanks dat hij bij jou niet heel veel volume lijkt te geven.

Macblogster

Saturday 2nd of January 2016

Het separeert je wimpers erg goed. Geen gedoe met klonten. Ik gebruik het dagelijks, maar ik vind de eerder genoemde Max Factor mascara's veel fijner.

MacBlogster

Wednesday 30th of December 2015

Is dit mijn nieuwe heilige graal? https://t.co/aJ8zEGKdof

OBAblogs

Wednesday 30th of December 2015

Macblogster : Max Factor Voluptuous False Lash Effect Mascara https://t.co/pmkaFmXam9 Nieuw op O.B.A

chucky1012

Wednesday 30th of December 2015

Wat een prachtig resultaat! Fijn dat de mascara de wimperharen perfect seperate! Wees blij dat je niet brildragend bent. Ik heb zeer lange wimpers en vindt het irritant als ze tegen mijn brilglazen aankomen.

Mooie dag Xoxo

Macblogster

Wednesday 30th of December 2015

Haha, dat is herkenbaar. Ik draag geen bril, maar als ik een zonnebril draag komen mijn wimpers telkens tegens het glas aan. Irritant.

MacBlogster

Wednesday 30th of December 2015

Max Factor Voluptuous False Lash Effect Mascara https://t.co/aJ8zEGsBZF https://t.co/Wj8BUtNeXz

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.