Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

“Ik heb last van haaruitval wat nu?”

Regelmatig krijg ik mailtjes van lezeressen met verschillende vragen. Deze beantwoord ik meestal afzonderlijk. Dit is niet altijd handig omdat sommige vragen regelmatig terugkomen. Hierdoor besloot ik ik dit blog artikel te schrijven. Een vraag die regelmatig terugkomt is wat je kunt doen tegen haaruitval.

haarverlies tegengaan met hairfinity

Dankzij het gebruik van haarrelaxers kreeg ik last van haaruitval bij mijn slapen

Voordat je Hairfinity slikt

Zoals ik vaker aangeef, ben ik geen haar professional maar een ervaringsdeskundige; tenminste als het op mijn eigen haar aankomt. Als je last hebt van haaruitval is het echt een must dat je eerst via een professional achterhaald wat de oorzaak van jouw haaruitval is, voordat je aan de slag gaat met allerlei producten of pillen zoals Hairfinity.

haarverlies tegengaan met hairfinity

Als je medicijnen gebruikt

Doordat mijn moeder last had van haaruitval vanwege medicijngebruik, nam ik haar mee naar mijn kapper. De kapper vertelde simpelweg dat ze geen wonderen moest verwachten en haar haren niet terug zouden groeien als haar haaruitval werd veroorzaakt door medicijngebruik. Het enige wat hij kon doen was haar een kapsel aanmeten wat enigszins haar haaruitval camoufleerde. Daarnaast bleef het belangrijk dat ze goede haarproducten met onschadelijke ingrediënten bleef gebruiken om niet nog meer haaruitval te stimuleren.

Sheado Hairbutter & Cashmere Curls

Inmiddels is het haar bij mijn slapen terug gegroeid. Dit heeft echter veel geduld gekost.

 

Eerst langsgaan bij

Als je haaruitval hebt, kun je het beste langsgaan bij:

 • je huisarts;
 • haardokter Levi in Amsterdam, hoofdhuiddeskundige Sheado in Amsterdam of Den Haag (zie Google) of Black Impact in Rotterdam. Laatstgenoemde besteed aandacht aan haarproblemen zoals haaruitval, kaalheid, Alopecia en mensen die een chemokuur hebben ondergaan.
 • een natuurgeneeskundige voor een doormeting;
 • of eventueel een acupuncturist

Lees: “Haarverlies wat kun je ertegen doen?”

Verder adviseer ik je het blog artikel Haarverlies: wat kun je ertegen doen? te lezen. Hier vind je allerlei blog artikelen die ik heb geschreven over hoe je haargroei kunt stimuleren op basis van mijn eigen ervaring of dat van andere vrouwen.

Veel succes!

p.s. morgen verschijnt er een blog artikel over wat je kunt doen als je een bad hairday hebt. Je weet wel als je krullen niet zitten zoals je wilt dat het moet zitten. Horror!

Anderen lazen ook
Helpt Aunt Jackie's Curl La La tegen droge krullen?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Ik herken je probleem.
  Had even geklikt op de link hoe het eerst bij je was.
  Maar ik heb er helemaal niets tegen gedaan of iets speciaals geslikt.
  Ben gestopt met mijn kapsel te straighten en toen stopte het haarverlies ook.
  Fijn dat je kapsel nu weer groeit.
  Nooit geweten wat men er allemaal tegen kon doen en het heeft je echt goed geholpen.

  Xoxo

 2. Stephany says

  Ik heb een genetische afwijking waardoor ik helemaal kaal ben geworden. Ik vind het verschrikkelijk en had echt alles geprobeerd. Een week geleden kwam ik terecht bij Echthaar kliniek in Vianen. Ik dacht dus dat ze geen haar reconstructies konden doen van kroeshaar, maar dat kunnen ze wel! Dus ik ben super happy want over een tijdje hoef ik niet meer met een hoofddoek rond te lopen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.