Skip to Content

Buddha to Buddha: Inspiratie op onverwachte plekken

Inspiratie kwijt? Vind inspiratie in het verhaal achter het populaire accessoire merk Buddha to Buddha en krijg tips waardoor je jouw mojo terug vindt.

Inspiratie Buddha to Buddha armbanden
Buddha to Buddha armbanden

Soms vind je inspiratie op de meest onverwachte plekken. Vaak gaat hier een periode aan vooraf waarin je op zoek bent naar inspiratie omdat je het gaandeweg bent kwijt geraakt. Is dit herkenbaar? Zo ja, vind inspiratie in het verhaal achter het populaire accessoire merk Buddha to Buddha, en lees de onderstaande tips die helpen jouw inspiratie terug te vinden.

Buddha to Buddha ring

De 1e keer dat ik kennis maakte met het merk Buddha to Buddh was een paar jaar geleden toen ik een voormalige collega met een grof geschakelde zilveren Buddha to Buddha ring en dito armband zag.

Omdat ik het er mooi uit vond zien vroeg ik haar welk merk het was en waar ze had het gekocht. Ze vertelde toen dat haar ring en armband van het bovengenoemde merk waren. Dit was het moment dat ik mij voornam om ooit nog eens een Buddha to Buddha armband of ring te kopen.

Bijzonder verhaal

In de jaren erna heb ik eigenlijk nooit enige ketting, oorbellen, armband of ring van dit accessoire merk gekocht. Ik was het eigenlijk vergeten totdat ik tijdens het opschonen van mijn blog een oud blog artikel uit 2012 terug vond over Buddha to Buddha.

Dit was voor mij de aanleiding om me te verdiepen in het bijzondere verhaal achter het populaire Nederlandse accessoire label.

Buddha to Buddha: Inspiratie op onverwachte plekken
Buddha to Buddha ontstond tijdens een ingeving op vakantie

Inspiratie op onverwachte plekken

Buddha to Buddha ontstond in 1997 toen Batul Loomans in Azië was voor een meditatievakantie. Tijdens deze vakantie raakte hij zodanig geïnspireerd dat hij een ingeving kreeg.

Hierop tekende hij een schets van een armband die hij vervolgens liet maken door een plaatselijke zilversmid. Zie hier het ontstaan van de 1e Buddha to Buddha armband. Zijn hervonden inspiratie op een onverwachte plek leidde tot internationaal succes.

Buddha to Buddha: inspiratie op onverwachte plaatsen
Ik vind dit een super mooie Buddha to Buddha collectie: Ben

Stoppen met bloggen?

De reden waarom ik dit een bijzonder verhaal vind is omdat ik in hetzelfde proces zit, waarin ik mijzelf en o.a. mijn blog aan het herontdekken ben. Per toeval kwam ik erachter dat mediteren hier een positieve rol in kan spelen. Sinds ik ben gestart met mediteren, krijg ik plots weer allerlei ideeën en inspiratie.

Mediteren

Ben je (ook) op zoek naar meer inspiratie, bekijk de onderstaande websites waar je o.a. kunt leren hoe je met mediteren start. Ik dacht aanvankelijk dat dit never nooit voor mij weggelegd zou zijn, but I was wrong. Dankzij het mediteren bemerk ik meer focus, mentale rust, meer energie en meer zelfvertrouwen.

De websites die mij hierbij helpen geholpen zijn:

Buddha to Buddha kopen

Ondanks dat ik wel ben gaan mediteren, heb ik tot op heden heb ik nog niks gekocht van het accessoire merk. Het is nog steeds mijn doel om een armband of ring te kopen, maar dan wel op het moment dat ik specifieke goals heb behaald.

Het viel me trouwens ook op dat Buddha to Buddha tegenwoordig meerdere prachtige collecties heeft dan voorheen het geval was:

Q | Hoe zorg jij ervoor dat je geïnspireerd blijft?

Heb je dit ook gelezen?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

lodi

Wednesday 16th of January 2019

Mooi geschreven en zo zie je toch ook waar je je inspiratie vandaan haal. Deze sites ken ik niet, maar ik snap dat het kan helpen.

Nathalie

Sunday 13th of January 2019

Prachtige sieraden. Als ik inspiratie heb schrijf ik dit meestal meteen op in een notebook. Kan ik het niet meer vergeten.

Silkeblogs

Monday 7th of January 2019

Fascinerend! Ik zou ook wel graag willen beginnen met mediteren, dus misschien moet ik eens een kijkje gaan nemen.

MacBlogster

Tuesday 8th of January 2019

Ik kan het je aanraden. Dit zou ieder kind op school moeten leren als onderdeel van je basisontwikkeling, ben ik van mening.

hippiemeisje

Sunday 6th of January 2019

Ik doe ook aan mediteren... op verschillende manieren, onder andere in ene boeddhistisch klooster in de vorm van stiltemeditatie... Aanrader! ;)

MacBlogster

Tuesday 8th of January 2019

Over stilte meditatie heb ik het 1 en ander gehoord. Dat lijkt me echt pittig. Daarnaast lijkt het me ook een ervaring om eens meditatie in een boedistisch klooster mee te maken.

MamaTassel

Sunday 6th of January 2019

Wat fijn dat je weer nieuwe inspiratie hebt gevonden. Rust is erg belangrijk, mediatie kan daarom zeker helpen om die rust te vinden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.