Top
Producten voor mooie krullen

Natuurlijke deodorant: appelazijn & Lush Aromaco

Als ik deodorant onder mijn oksels spuit, slaat de nevel op mijn keel en moet ik hoesten. Dit lijkt mij niet gezond. Zodoende besloot ik op zoek te gaan naar een alternatief: een natuurlijke deodorant. Eén die mijn huid niet irriteert en ‘gewoon’ minder chemisch is.  Ik kwam uit op appelazijn & Lush Aromaco.Deodorant in vloeibare & vaste vorm

Dankzij de tip van een lezer besloot ik appelazijn te gebruiken. Daarnaast kocht ik deodorant in vaste vorm: Lush Aromaco. Ik heb beide natuurlijke deodorants afzonderlijk en in combinatie met elkaar gebruikt. In dit blog artikel deel ik mijn ervaringen.

Natuurlijke deodorant: appelazijn & Aromaco deodorant

Natuurlijke deodorant: appelazijn & Lush Aromaco

Natuurlijke deodorant: appelazijn

Ondanks dat appelazijn muffig ruikt, denk aan zweetvoetengeur, kun je het toch echt als deodorant gebruiken. De muffige geur vervliegt vrij gauw, net als de bescherming tegen zweetgeuren. Ik heb dan ook enkel twee dagen rondgelopen met appelazijn onder mijn oksels.

Naar zweet ruiken

Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat ik tegen de (vroege) middag het gevoel kreeg naar zweet te ruiken. Niet heel heftig, maar gunstig vond ik het niet, vooral niet omdat ik geen appelazijn had meegenomen om opnieuw op mijn oksels te deppen. Ik had uiteraard een kleine flacon kunnen meenemen, maar wat een gedoe….

Natuurlijke deodorant: Lush Aromaco

Aromaco, volgens Lush een “verkoelende deodorant met patchoelie, toverhazelaar en kamille-azijn”, smeerde ik ’s ochtends dagelijks op mijn droge oksels. Doordat het een blok is, ligt het lekker in de hand en kun je er je oksels gemakkelijk mee insmeren. De geur is aanwezig, niet storend, maar wel wennen. Geen typische deodorant geur, maar eerder een kruidige mannenparfum. Oh well, het maskeert zweetgeurtjes, dus mij hoor je niet klagen.

Natuurlijke deodorant photo Aromaco_Lush_natuurlijkedeodorant_zps49f41ac7.jpg

Natuurlijke deodorant: Lush Aromaco

Patchoelie-olie

Lush Aromaco kost €7,20 per 100 gram en is gemaakt van Patchoelie-olie, een olie waarvan de geur lang op de huid aanwezig blijft. Toverhazelaar en azijn trekken je poriën ietsje samen, zodat je minder transpireert. Het bestanddeel natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda, vergelijkbaar met baking soda) absorbeert zweetgeuren.

Kees Zweet 

Afhankelijk van mijn ‘hormonale staat’ werkt Aromaco naar behoren. De ene dag rook ik aan het einde van de werkdag naar zweet in combinatie met een sterke Aromaco geur. De andere dag had ik het gevoel tijdens de vroege middag al naar zweet te ruiken. Dit heb ik bij elke deodorant die ik ooit heb gebruikt. Aromaco brengt hier geen wonderbaarlijke verandering in. Eén ding is duidelijk: de geur blijft in elk geval goed hangen.

Traveling light

Ik vind Lush Aromaco een prima deodorant. Een nadeel vind ik echter dat het niet gemakkelijk mee te nemen is, zoals een spuitbus. Deze deo kun je wel meenemen, maar dan moet je eerst een bakje scoren waarin je het kunt vervoeren. Niet bepaald een kwestie van traveling light. Maar, ach, dit is een minor detail als je een grote toilettas hebt.

Natuurlijke deodorant: combi appelazijn & Lush Aromaco

De combinatie van beide producten vond ik het meest prettig. Waarom weet ik niet exact, ik kan het namelijk enkel onderbouwen op basis van een subjectief gevoel. Op de 1 en andere manier had ik het gevoel dat ik beter en langer beschermd was tegen nare zweetgeuren.

Natuurlijke deodorant photo Appelazijn_natuurlijke_deodorant_zps56a0a7d8.jpg

Natuurlijke deodorant: appelazijn

’s Ochtends bracht ik eerst appelazijn aan op mijn oksels. Dit liet ik opdrogen alvorens ik Aromaco onder mijn oksels smeerde. Het is geen wondermiddel tegen zweet, het zal er bijvoorbeeld niet voor zorgen dat je niet meer zweet, maar het maskeren van zweetgeuren gebeurt op een natuurlijke manier en dit is een prettige gedachte. Ook omdat ik geen droge, geïrriteerde of jeukende oksels heb gekregen. Waar je echter wel op moet letten is dat appelazijn prikt als je je oksels hebt geschoren.

Wat is uiteindelijk duurder?

De prijs (€7,20 / 100 gram) van een blok Lush Aromaco lijkt aan de hoge kant, vooral als je er nog eens een fles appelazijn bij koopt. Maar als je kijkt naar hoe lang je het kunt gebruiken, valt de prijs uiteindelijk mee. Een 150 ml spuitbus deo kost rond de €3,50. Hier doe ik ongeveer 2 à 3 weken mee. Dit betekent dat ik per maand ongeveer 2 spuitbussen nodig heb. Kosten: €7. Met Aromaco doe je langer dan een maand, waarschijnlijk 3 à 4 maanden, afhankelijk van hoe intensief je het gebruikt. Een fles appelazijn gebruik je ongeveer 2 maanden als je het enkel voor je oksels gebruikt. Tel uit je winst!

Q | heb jij ooit eens een natuurlijke deodorant gebruikt? Zo ja, welke?

 

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ik heb weleens natuurlijke deo’s van de tuinen en kruidvat gebruikt, maar ik rook al na een uur of 2 naar een medewerker van een garage.
    Met de kerst heb ik wat natuurlijke deo’s gemaakt als cadeautje, maar heb het zelf niet gebruikt. Volgens mijn zwager was het effectief.
    Nu gebruik ik weer chemische deo’s.

  2. Ik gebruik al jaren een deo kristal stick. Gemaakt van aluin. Goed natmaken of over natte oksels heen en weer wrijven en ik ruik de hele dag niks haha. Het neutraliseert de bacteriën die zweetgeur veroorzaken. In het begin rook ik wel eens wat, dan gebruikte ik hem vaker op een dag, maar inmiddels is een keer per dag genoeg.
    Zo’n stick kost 8 nog wat bij De Tuinen. Ik doe er minimaal een jaar mee als ik hem niet laat vallen.

  3. Gelijke delen kokosolie en baking soda vermengen en evt een paar druppels etherische olie (tea tree of lavendel) is ook effectief als deo. Hiervan een half erwtje onder je oksels smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.