Top

10 kledingmissers voor (ambitieuze) vrouwen

Wat aan te trekken op de werkvloer? Er is zo veel keus en net zo veel smaken. Onderzoek heeft aangetoond dat kleding inderdaad de man maakt, voorkom dat je niet serieus wordt genomen op het werk en vermijdt absoluut deze dont’s:

1 . Te zwart

veel vrouwen hebben te veel zwart in de kast hangen. Omdat het makkelijk is, omdat ze denken dat ze er slanker door lijken of omdat het zakelijkheid of stoerheid uitstraalt. Maar zwart is juist vaak onopvallend, té onopvallend.

2. Te grove schoenen

ofwel, schoenen met blokhakken of een dikke zool. Dit maakt lomper, dikker en is minder elegant. Koop mooie schoenen. Schoenen maken de vrouw!

3. Yes to chest, no to breast

De algemene regel is: ‘Yes to chest, no to breast.’ Pas op voor een te diep decolleté, maar draag ook niet te blote schouders en zorg voor een redelijke zoomlengte van je rok.

4. Sneakers

Nogmaals over schoenen, sneakers zijn uit den boze op het werk. Draag dan mooie flatjes, elegante sandalen of sjieke laarzen.

5. Cameltoe of gangster look

Een niet goed zittende broek is af te raden. Het kruis van je broek moet zeer dicht bij je fysieke kruis, zitten. Dus géén cameltoe, maar ook zeker geen gangster look. De gangster look (laaghangend kruis) maakt je benen korter en je lichaam lijkt hierdoor vierkanter en voller. Om deze reden is de harembroek niet voor iedereen weggelegd.

Anderen lazen ook
Blog beginnen? Lees eerst deze tips

6. Pas op voor onderbroekstrepen

de zichtbare naden van de onderbroek die zich tekenen in de billen en daardoor negatieve aandacht trekken door alle kleding heen. Let ook op de kleur. Onder een witte broek kun je beter een huidkleurig of zelfs rood (ja, echt) ondergoed dragen.

7. Voor vrouwen met een wat grotere borstpartij

let op dat je blouse dicht is tussen de knoopjes door. Of naai de blouse anders dicht. Niets is zo vervelend als mannelijke collega’s die naar je borstkas staren. Bovendien wil je ook niet de indruk wekken dat je dikker bent geworden en hierdoor niet meer in je bloes past.

8. Je blouse in je broek stoppen

mag misschien de nieuwe, aankomende mode zijn, maar het legt wel de aandacht op je taille. Dus als je dat liever niet hebt…

9. Jasjes die niet dicht kunnen zijn te klein

Punt. Je kunt beter een grotere maat kopen en die bij een kledingmaker laten innemen dan rondlopen met een jasje waarvan de knopen het gat niet eens raken. Een jasje moet dicht kunnen.

10. “Mag ik een wijntje?”

Mag ik bestellen….? Niet handig om aan te trekken, of eigenlijk zelfs een verboden combinatie: een witte blouse met een zwarte broek of rok. Mensen zien je aan voor de bediening.

bron: www.ceome.nl

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Sabine Overduin says

    Nou nr 1 kun je goed combineren met knalkleuren 😉 en 4 hou ik er lekker in, never nooit niet dat ik op hakken ga lopen op mijn werk. Sta en loop de hele dag heen en weer haha besides mn enkelbanden zijn aan gort :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar