Skip to Content

Sta ‘oog in oog’ met Naomi Campbell in Nederland – dankzij Michel Comte

Dankzij Michel Comte, één van de meest bekende fotografen, kun je in Nederland oog in oog staan met Naomi Campbell en Whitney Houston.

Hoe dan? Nou, vanaf vrijdag is het werk van één van de meest gevraagde mode- en magazine fotografen ter wereld is namelijk te zien in Amsterdam, tot zondag 9 december 2018.

In zijn solo expositie Thirty Years and 5 minutes kun je bijzondere foto’s van zijn hand zien, waaronder die van Naomi Campbell en Whitney Houston.

fotograaf michel comte in nederland
Whitney Houston 1992 – Michel Comte

Whitney Houston & Naomi Campbell

De expositie Thirty Years and 5 minutes geeft een uniek beeld Comte’s werk. Er zijn namelijk een aantal bijzondere foto’s te zien waarmee hij een gezicht gaf aan de jaren ’90 en 2000. 

Dit zijn enkele bekende namen die te zien zijn tijdens de expositie:

 • Naomi Campbell,
 • Don King,
 • Mike Tyson,
 • Whitney Houston, 
 • Gisele Bundchen,
 • Daryl Hannah,
 • Miles Davis,
 • Sofia Coppola,
 • en Helena Christensen.

Thirty Years and 5 minutes

Oké interessant, maar waarom heet de expositie Thirty Years and 5 minutes? De fotograaf antwoord:  

de magie van een goede foto ontstaat als 30 jaar oefenen en ervaring samenvalt met de snap op het moment dat je de foto maakt. De perfecte foto maken kost dus eigenlijk 30 jaar en 5 minuten.”

Deze hotspot tips wil je ook lezen

Expositie info

De opening van Thirty Years and 5 minutes vindt plaats op 16 november 2018. Op 17 November 2018 is de expositie gratis toegankelijk voor het publiek en geeft de wereldberoemde fotograaf een signeersessie. De toegang is gratis (yes, je hoort het goed….)

 • Expositie data:17-11-2018 – 09-12-2018
 • Locatie: Kunsthuis Amsterdam Galerie & kunstuitleen, Amstelveenseweg 135
 • Toegang: gratis
 • Book signing: 17-11-2018, 14:00 – 16:00 uur (onder voorbehoud)

Wereldberoemde fotograaf

Geboren in Zürich, Zwitserland (1954), en autodidact in de kunst van fotografie, ontving de fotograaf zijn eerste internationale reclame opdracht in 1979 van Karl Lagerfeld voor het modehuis van Chloe.

Vogue

Binnen een paar jaar groeide Michel Comte uit tot 1 van ’s werelds meest gevraagde mode- en magazine fotografen met campagnes voor prestigieuze merken als Armani, Dolce & Gabbana, Nike en Lancôme, Hij ontwikkelde een onmiskenbare stijl en zijn foto’s verschijnen in internationale magazines zoals Vogue, Vanity Fair en Harper’s Bazaar.

Michel Comte & Andy Warhol

Michel Comte begon zijn carrière in het restaureren van hedendaagse kunst en specialiseerde zich in het werk van Andy Warhol en Yves Klein. Het gaf de fotograaf de diepgang om naar mode en stijl te kijken als een vooruitstrevende kunstvorm die altijd in ontwikkeling is. Ook op het gebied van reportagefotografie heeft Comte de afgelopen jaren heeft een uitzonderlijk oeuvre opgebouwd.

fotograaf michel comte in nederland
Naomi Campbell 1993 – Michel Comte

Rode Kruis

In dienst van het Internationale Rode Kruis (IRC) reisde hij naar Irak, Afghanistan, Bosnië en Afrika om beelden vast te leggen die de gruwelen van oorlog en hongersnood krachtig weergeven. In 2004 startte Michel Comte een eigen stichting met als doel om mensen in de derde wereld toegang te geven tot drinkwater.

Carla Bruni & Michel Comte

Van modefotografie voor Vogue tot het werken voor het Rode Kruis, fotograaf Michel Comte heeft zijn sporen nagelaten in elk genre waaraan hij besloot zich te wagen.

Zijn werk maakt deel uit van de meest prestigieuze collecties, wordt wereldwijd in musea getoond en kan rekenen op grote internationale belangstelling tijdens veilingen – zo bracht de in Kunsthuis Amsterdam getoonde foto van Carla Bruni ‘Safe Seks Campaign’ 100.000 euro op tijdens een veiling bij Sotheby’s. 

Deze hotspot tips wil je ook lezen


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rachel

Sunday 11th of November 2018

Wat is het toch een pracht vrouw zeg..

Thanks voor de tip!

MacBlogster

Wednesday 14th of November 2018

You're welcome. You can't beat Naomi. Ze blijft een verschijning zelfs op oudere leeftijd.

chucky1012

Sunday 11th of November 2018

Zeer interessant. Mocht ik in naar die city gaan dan zal ik kijken of ik tijd heb om daar naar toe te gaan.

Een hele fijne dag ?

MacBlogster

Wednesday 14th of November 2018

Veel plezier als je gaat. Ik ben van plan om even langs te gaan. Er zijn een aantal foto's die ik graag wil zien.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.