Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Vanaf 17 november kun jij ‘oog in oog’ staan met Naomi Campbell

Vanaf vrijdag 16 november kun je oog in oog staan met Naomi Campbell dankzij fotograaf Michel Comte. Het werk van 1 van de meest gevraagde mode- en magazine fotografen ter wereld is namelijk te zien tot zondag 9 december 2018 in Amsterdam. In zijn solo expositie Thirty Years and 5 minutes kun je bijzondere foto’s van zijn hand zien, waaronder die van Naomi Campbell en Whitney Houston.  

fotograaf michel comte in nederland

Naomi Campbell 1993 – Michel Comte

Whitney Houston & Naomi Campbell

De expositie Thirty Years and 5 minutes geeft een uniek beeld Comte’s werk. Er zijn een aantal bijzondere foto’s te zien waarmee hij een gezicht gaf aan de jaren ’90 en 2000. Whitney Houston, Gisele Bundchen, Daryl Hannah, Miles Davis, Mike Tyson, Sofia Coppola, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Helena Christensen, Don King zijn enkele bekende namen die te zien zijn tijdens de expositie.

Thirty Years and 5 minutes

Oké interessant, maar waarom heet de expositie Thirty Years and 5 minutes? De fotograaf antwoord:  

de magie van een goede foto ontstaat als 30 jaar oefenen en ervaring samenvalt met de snap op het moment dat je de foto maakt. De perfecte foto maken kost dus eigenlijk 30 jaar en 5 minuten.”

Lees ook:

Expositie info

De opening van Thirty Years and 5 minutes vindt plaats op 16 november 2018. Op 17 November 2018 is de expositie gratis toegankelijk voor het publiek en geeft de wereldberoemde fotograaf een signeersessie. De toegang is gratis (yes, je hoort het goed….)

Anderen lazen ook
Bacchus Wijnfestival: 250 wijnen, mobiele keukens en muziek
 • Expositie data:17-11-2018 – 09-12-2018
 • Locatie: Kunsthuis Amsterdam Galerie & kunstuitleen, Amstelveenseweg 135
 • Toegang: gratis
 • Book signing: 17-11-2018, 14:00 – 16:00 uur (onder voorbehoud)

Wereldberoemde fotograaf

Geboren in Zürich, Zwitserland (1954), en autodidact in de kunst van fotografie, ontving de fotograaf zijn eerste internationale reclame opdracht in 1979 van Karl Lagerfeld voor het modehuis van Chloe.

fotograaf michel comte in nederland

Whitney Houston 1992 – Michel Comte

Vogue

Binnen een paar jaar groeide Michel Comte uit tot 1 van ’s werelds meest gevraagde mode- en magazine fotografen met campagnes voor prestigieuze merken als Armani, Dolce & Gabbana, Nike en Lancôme, Hij ontwikkelde een onmiskenbare stijl en zijn foto’s verschijnen in internationale magazines zoals Vogue, Vanity Fair en Harper’s Bazaar.

Michel Comte & Andy Warhol

Michel Comte begon zijn carrière in het restaureren van hedendaagse kunst en specialiseerde zich in het werk van Andy Warhol en Yves Klein. Het gaf de fotograaf de diepgang om naar mode en stijl te kijken als een vooruitstrevende kunstvorm die altijd in ontwikkeling is. Ook op het gebied van reportagefotografie heeft Comte de afgelopen jaren heeft een uitzonderlijk oeuvre opgebouwd.

Rode Kruis

In dienst van het Internationale Rode Kruis (IRC) reisde hij naar Irak, Afghanistan, Bosnië en Afrika om beelden vast te leggen die de gruwelen van oorlog en hongersnood krachtig weergeven. In 2004 startte Michel Comte een eigen stichting met als doel om mensen in de derde wereld toegang te geven tot drinkwater.

Carla Bruni

Van modefotografie voor Vogue tot het werken voor het Rode Kruis, fotograaf Michel Comte heeft zijn sporen nagelaten in elk genre waaraan hij besloot zich te wagen. Zijn werk maakt deel uit van de meest prestigieuze collecties, wordt wereldwijd in musea getoond en kan rekenen op grote internationale belangstelling tijdens veilingen – zo bracht de in Kunsthuis Amsterdam getoonde foto van Carla Bruni ‘Safe Seks Campaign’ 100.000 euro op tijdens een veiling bij Sotheby’s. 

Lees ook


Anderen lazen ook
Wereldmuseum Rotterdam ART: Future Pass Expo

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Zeer interessant.
  Mocht ik in naar die city gaan dan zal ik kijken of ik tijd heb om daar naar toe te gaan.

  Een hele fijne dag ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar